Bireyler Haberleri

Bireyler Haberleri

Kökten, Farkındalık Etkinliğine Katıldı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğine katıldı. Kökten, “Sadece bir gün değil her zaman özel bireylerin yanında olacağız” dedi.

Belediye, Evde Kuaförlük Hizmeti ile Vatandaşların Takdirini Kazandı

Milas Belediyesi’nin engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi bireylere yönelik Evde Kuaförlük Hizmeti başladı. Saç kesimi, el ve ayak tırnak bakımını içeren hizmet, evden çıkma imkânı olmayan hasta, yaşlı, özel gereksinimli bireyler ve dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kolaylık sağlıyor.

FTSO’dan Findeks Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), Kredi Kayıt Bürosu tarafından bireylere ve reel sektöre yönelik tasarlanmış finansal hizmet platformu Findeks’in sunduğu ürün ve hizmetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Si-Ser Fethiye İşitme Cihazları Muhtarlara Seminer Düzenledi

Si-Ser İşitme Cihazları Fethiye Şubesi, Muhtarlarla İşitme Teknolojileri ve İşitme Kayıplı Bireyler Üzerine Kahvaltıda Buluştu.

TURGET'ten kahvaltı etlinliği

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesinde, Eski Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer tarafından gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte, bölgemizdeki ve ülke genelindeki görme engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorluklar, gerek yasa düzenleyicileri, gerekse yerel yönetimler tarafından engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, görme engellilerin güvenli bir şekilde sokaklarda, sosyal hayatın içinde olmaları için yapılması gerekenler konuşuldu.

İşitme engelli bireylerin sosyalleşmelerine katkı

23 Eylül Cumartesi günü Bodrum Belediyesi destekleriyle Marmara İşitme Engelliler Derneği bünyesinde işitme engelli bireyler için Sessiz Kafe açıldı.

Büyükşehir Kısa Mola ile Ailelerin Yanında 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan hizmeti Kısa Mola bugüne kadar 378 aileye 6 bin 729 kez hizmet verdi. 

Engelli bireylerin gösterisi ayakta alkışlandı

Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan özel eğitimli bireylerin rol aldığı yönetmen Yeşim Balkan Ekdi yönetiminde özel bireylerin hazırladığı “Sanal Alem“ adlı iki perdelik tiyatro oyununda özel eğitimli bireyler performansı izleyenlerden büyük alkış aldı.

HASAR, “BİZ ENGELLİ BİREYLER SADECE SİYASİ VİTRİNLERDE KONU MANKENİ OLMAK İSTEMİYORUZ”

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri öncesinde; genel nüfusun yüzde 12’sini oluşturan Türkiye’deki engelliler siyasi partilere çağrıda bulunarak, “Milletvekili listelerinde engelli vatandaşlara da yer verilmesini” istedi

DEPREM BÖLGESİNDE BAĞIŞIKLIK ALARMI!

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Elif Karakoç Aydıner, İmmün yetmezliği olan hastaların, tedavileri aksamadan devam etmesi gereken özel bir grup olduğunu belirterek, bu hastaların, diğer bireylere göre enfeksiyonlara çok daha yatkın olması nedeniyle, sanitasyon ve hijyen önerilerine mümkün olan en üst seviyede dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu 

SEYDİKEMER’DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Seydikemer’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak için ‘Empati Parkuru’ kuruldu.

KARAOT’TA ENGELLİLER DOYASIYA EĞLENDİ

Fethiye Belediyesi İşletme Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik işbirliğinde Engelliler Haftası dolayısıyla Karaot Plajı’nda Rehabilitasyon Merkezlerinden gelen engelliler ile birlikte eğlence organize edildi. Engelli bireylerin sahneye çıkıp oynadığı organizasyon, renkli görüntüler ortaya çıktı.

BAŞKAN OTGÖZ: “ENGELLİ BİREYLERİMİZİN SADECE BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANLARINDAYIZ”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanlarındayız” dedi.

Başkan Gümüş: “Engelli bireylerin sosyal yaşam içinde yer almaları için çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi, AB Projesi Türkiye Ulusal Ajansın desteklediği hibe ile Equality of Opportunity in Youth Work (Gençlik Çalışmalarında Fırsat Eşitliği) projesi kapsamında 7 farklı ülkeden gelen yabancı konukları Menteşe’de ağırladı. Engelli bireylerin toplumsal entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen proje, 9 -17 Nisan tarihleri arasında Muğla’da yapılan çalıştay ile gerçekleşti. Çalıştay kapsamında proje paydaşı Menteşe Belediyesi tarafından İspanya, İtalya, Almanya, Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Polonya’dan gelen 28 yabancı konuk Atapark’ta misafir edildi. Katılımcıların daha sonra Muğla Engelliler Derneği’nde engelli bireyler ile buluşmaları sağlandı.

ÖZEL FETHİYE’DE 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ KUTLANDI

Su, bireylerin en temel gereksinimi olma ve başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etme özelliği ile ulusların devamlılığı için yaşamsal bir kaynaktır. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 1992 yılında Rio de Janerio'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda dünyada suyun giderek artan öneminden dolayı her yıl 22 Mart gününün “Dünya Su Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Seydikemer’e ‘Dünya Engelliler Köyü’ Kurulacak

Fethiye İşitme Engelliler Derneği tarafından Seydikemer’in Eşen Mahallesine ‘Dünya Engelliler Köyü’ kurulacak. Bir yandan engelli bireylerin rehabilitesini sağlayacak bir yanda da engelli ailelerin tatil yapmasına olanak sağlayacak projenin ruhsatı Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan tarafından teslim edildi.

Başkan Gümüş; “Sevgiyi Paylaşmak İçin Hiç Bir Engel Yoktur”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Gümüş mesajında, “Engelli bireylerimizin Menteşe’de hiçbir engelle karşılaşmamaları için çalışıyoruz.” dedi.

Fethiye Kısa Mola Merkezi’nde yüzler gülüyor

Türkiye’de ilk olan ve engelli bireylere hizmet vermek için kurulan Kısa Mola Merkezleri faaliyetlerine devam ediyor. Fethiye Kısa Mola Merkezi kurulduğu 2018 yılından bugüne kadar 61 aileye 1055 kez hizmet verdi.

AKUT’tan engellilere deprem eğitimi

AKUT, Fethiye Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından engelli bireylere yönelik deprem afeti öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğiyle ilgili eğitim verildi.

“Sen De Gel Down Cafe” misafirlerini bekliyor

Fethiye kordon boyunda bulunan 'Sen de Gel Down Kafe' hizmet vermeye devam ediyor. Sosyal sorumluluk projesi adı altında açılan kafede özel bireyler hizmet veriyor.

Amatör Spor Haftası çeşitli etkinliklerle başladı

“Amatör Spor Haftası” etkinlikleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl 4-10 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak kutlanan Amatör Spor Haftası, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Görme Engellilerden Birlik Mesajı

Farklı sivil toplum kuruluşlarına üye engelli bireyleri ve ailelerini “Biz bir aileyiz” sloganıyla bir araya getiren Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği: Akyaka’da düzenlediği kahvaltı etkinliğinde dostlukları pekiştirdi.

Yatağan Gazi Anadolu Lisesi Proje Okulu oldu

Yatağan Gazi Anadolu Lisesi ilçede ki ilk ve tek proje okulu oldu. Okul Müdürü Gökbörü ASLAN “Atatürk ilkelerine bağlı, Türk Milli Eğitiminin amaçlarını benimsemiş, donanımlı, her türlü değişime ve gelişime açık, sorgulayabilen, farklılıkları büyük bir saygı ile karşılayabilen, geleceğin öncülüğünü yapacak bireyler yetiştirmek, geçmişten günümüze okulumuzun başlıca hedefi olmuştur” dedi.

Yaşlılara Saygı Projesi ile Bodrum’un çınarları ziyaret ediliyor

Bodrum Belediyesi, yaşlılık konusunda sosyal farkındalığı arttırmak, toplumsal dayanışmaya katkı sağlamak, toplumda yaşlı bireylere ve yaşlılığa karşı yitirilen hassasiyetlere dikkat çekmek için ‘Yaşlılara Saygı Projesi’ başlattı. Proje kapsamında Bodrum’un çınarları ziyaret ediliyor.

Ege Üniversitesi GV okullarında çifte mezuniyet

Öğrencilerinin araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, problem çözen, kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu alan, iş birliğine açık bireyler olarak yetişmesini hedefleyen Ege Üniversitesi GV Okulları Fethiye Kampüsü 25 Haziran 2021 Cuma günü okulları bahçesinde düzenlediği mezuniyet töreni ile ana sınıfı 5 yaş ve ilkokul 4.sınıf öğrencilerini mezun etti.

Engelli öğrencilerin aşılanması başlıyor

Nursel Özdemir Kurumları kurucusu Psikolojik Danışman Salih Dündar aşılama çalışmalarında engelli öğrencilerle ilgili müjdeyi verdi. Ak Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini sürdüren Dündar özel gereksinimli bireylerle uzun yıllardır çalışmalarını sürdürüyor.

Özel Bireylerden Çifte Kutlama

Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi müdürlüğü bünyesindeki özel bireyler çifte bayram kutlaması gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal hizmetler il müdürlüğü ve Fethiye Kaymakamlığının destekleri ile engelliler haftası ve Ramazan Bayramını birlikte kutlayan özel bireyler coşkulu bir gün yaşadılar.

Elit, otizmli çocuklar için maviye büründü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Nursel Özdemir Eğitim Kurumları’nda gün boyu etkinlikler düzenlendi. Otizme konusunda farkındalık oluşturmak için etkinliğe katılanlar, mavi kıyafetleriyle dikkat çekti. Nursel Özdemir Eğitim Kurumlarının Elit şubesinde gerçekleşen etkinlikte özel çocuklar canlı müzik eşliğinde eğlenirken doyasıya resim de yaptılar. Kurum Sahibi Salih Dündar “Azımsanmayacak kadar fazla olan otizmin farkında olunması ve bu bireylerin de topluma kazandırılması adına çalışmalarımızı her daim sürdürüyoruz” dedi.

Kanser dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada 

Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Dünya Kanser Günü, gerek kanser konusunda farkındalığı ve eğitimi artırarak gerekse dünyanın her yerindeki hükümetler ile bireyleri hastalığa karşı harekete geçmeye zorlayarak; her yıl milyonlarca önlenebilir ölümün önüne geçmeyi amaçlıyor. 

Başhekim Okulu’nun Kovid-19 testi pozitif çıktı

Korona virüs testi pozitif çıkan Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Okulu’nun evinde karantinaya alındığı öğrenildi. Başhekim Okulu’nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, ailesindeki diğer bireylerin ise sağlıklı oldukları belirtildi.