Fotoğraf Haberleri

Fotoğraf Haberleri

Fethiye Depreminin Yıldönümünde Fotoğraf Sergisi

1957 yılında Fethiye’de meydana gelen depremin yıldönümü nedeniyle düzenlenen fotoğraf sergisi, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.

Çocuklardan Saatcı'ya Sevgi Seli

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'ya çocuklar büyük ilgi gösterirken, kendisiyle fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girdi. Esnaf ziyaretş sırasında Saatcı'nın etrafını çeviren 100 kadar çocuk Saatcı'dan park ve spor sahası istedi.

Fotoğrafla Saatcı’ya sürpriz yapan kardeşler, “Biz sizinle büyüdük başkanım”

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı ile çocukken birlikte fotoğraf çektiren kardeşler, 15 yıl sonra yeniden aynı kareye girdi.

Fethiye’de Afiş Ve Pankart Savaşları

Fethiye’de iddialara göre Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca’nın fotoğraflı afişlerinin üzerine, başka bir adayın seçim afişleri yapıştırıldı.

“Haberci Gözüyle Muğla” Fotoğraf Sergisi Arasta’da Açılıyor

Menteşe ilçesindeki Arasta bölgesinde, Arasta Platformu işbirliğinde düzenlenecek etkinlik kapsamında, Muğla Basın Emekçileri Platformu üyesi gazetecilerin “Haberci Gözüyle Muğla” temalı 23 fotoğrafı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Fethiye Film Festivali’ne Yoğun İlgi Gösteriliyor

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) tarafından düzenlenen Fethiye Film Festivali, 7 Aralık’tan bu yana film severleri ağırlamaya devam ediyor. Fethiye Film Festivali, yarına kadar Fethiye Erasta AVM Aksin Sinemasında film severler ile buluşmaya devam edecek. Fethiye Film Festivali Koordinasyon Ekibinden Ömer Öner, festival ile ilgili mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf Yarışması Ödülleri Verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi 6.Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödül töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlendi.

Cumhuriyetin 100. Yılı Fotoğraf Sergisi

Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı olan Cumhuriyetimizin 100. Yılı farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” temalı bir fotoğraf sergisi düzenlenmiştir. 

Fethiye’de 100. Yıl Cumhuriyet Sergisi Açıldı

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) işbirliğiyle düzenlenen “100. Yıl Cumhuriyet Sergisi” açıldı.

6. ulusal fotoğraf yarışması düzenlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın Arkeolojik Mirası “Uygarlıkların Kesiştiği Yer Muğla” konulu 6.Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği İstanbul’dan katılan Ahmet Fatih Sönmez kazandı.

Fethiye’de İlk Sergisinde Kızı Yalnız Bırakmadı

Fethiye'de Emekli İlkokul Öğretmeni Nurhan Çakaloğlu Ekmekçi, bugün Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde ‘Kişisel Karakalem ve Fotoğraf Sergisi’ni açtı. Sergi açılışında kızı Derya Ekmekçi Şahin, Nurhan Çakaloğlu Ekmekçi’yi yalnız bırakmadı.

Üzümlüoğlu, “Yaylanın Kuralları Var. Ona Göre Yaşayacağız”

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla kavun yarışması ve yayla etkinlikleri, Narlı Kahvesinde “Haberci Gözüyle Muğla” fotoğraf sergisi ile başladı.

Ünlü Sanatçı Erol Evgin’den Fethiye Paylaşımı

Ünlü Sanatçı Erol Evgin, sosyal medya hesabından Kayaköy’deki eski bir fotoğrafını paylaşıp “Fethiye Kayaköy olmalı.. #tbt” paylaşımı yaptı. Paylaşım, Fethiye’deki sevilenleri tarafından ilgiyle karşılandı.

YURT DIŞINDAN BÜLENT ARINÇ’A BAHÇELİ ÇIKARTMASI

Verdiği bir röportajda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bülent Arınç, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aranızdaki buzlar eridi mi?" sorusuna yanıt verirken MHP lideri Devlet Bahçeli'ye gönderme yaptı. Bahçeli'nin Alaattin Çakıcı ile olan yakınlığına atıfta bulunan Arınç, "Bizim dava arkadaşlığımızı, başkalarının mafya liderleriyle veya suç örgütü liderleriyle bir aradaki fotoğraflarına bakarak değerlendirmeyin" dedi.

KARAYİĞİT, “FOTOĞRAF ÇEKİNİP HADİ EYVALLAH KUBİLAY DEMEDİK”

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, boksör Kubilay Alcu ile bir araya geldi. Ziyaret sonrasında Başkan Karayiğit, genç sporcu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“GÖZ GÖZE” İSİMLİ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Bu hafta FEFSAD'ın konuğu Antalya'dan. Dünyaca ünlü Fotoğraf sanatçısı Akın Acar. Akın Acar “Göz Göze” isimli sergiyi Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde açtı. Serginin açılışını Likya Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca gerçekleştirdi.

DERECEYE GİRENLERE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Fethiye Belediyesi, İklim Değişikliği ve Çevre Temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren vatandaşlara bisiklet hediye etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tüm katılımcıları tebrik ederek, ödülleri takdim etti.

ERASTA AVM’DE ‘’DEPREME DUYARLILIK FOTOĞRAF SERGİSİ’’

Türkiye'yi sarsan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 23'üncü yılı dolayısıyla, Fethiye Erasta AVM’de ‘’Depreme duyarlılık’’ adlı fotoğraf sergisi düzenlendi.

15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

15 Temmuz Milli Beraberlik ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi özer Olgun Kültür Merkezi Önünde Fotoğraf Sergisi düzenlendi. Düzenlenen serginin açılışını Fethiye Kaymakamı Alper Balcı yaptı.

BEŞKAZA YANGINLARA KARŞI TEK YÜREK!

Seydikemer Belediyesi, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği iş birliği ile düzenlenen ‘Ocak Belgeseli’ Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesinde ilk kez izleyici ile buluştu. İzleyicilere duygu dolu anlar yaşatan belgesel gösteriminde konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Seydikemer ve Fethiye’de Kuvâ-yi Milliye ruhunu gördüm. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşını nasıl hep birlikte kazandıysak yangınları da hep birlikte söndürdük” ifadelerini kullandı.

HALK EĞİTİM’DEN GÖCEK’TE SERGİ AÇILIŞI

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Göcek Mahallesi’nde açılan El Sanatları ve Fotoğraf Çekimi kurslarına katılan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği sergi açılışı yapıldı.

GENÇLERİN ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLAR İLGİ GÖRDÜ

Fethiye Belediyesi’nin katkıları ile FEFSAD ve Şefika Pekin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Fotoğraf Sergisi büyük ilgi gördü.

FETHİYE’Yİ FOTOĞRAFLADILAR, HEDİYELERİ KAPTILAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından düzenlenen ‘Çocuk Gözüyle Fethiye’ fotoğraf yarışmasında dereceye giren küçük fotoğrafçılara ödülleri, Beşkaza Meydanı’ndaki törende verildi. Çektikleri fotoğraflarla ilkokul kategorisinde ilk 3’e giren Ekin Yücel, Eva Aylin Yeşil ve Eymen Kazancı ile ortaokul kategorisinde ilk 3’e giren Ekin Bağlıca, Sümeyra Berra Erol ve Kaan Çidem ödüllerine kavuştular.

‘ÇOCUK GÖZÜYLE FETHİYE’ FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Çocuk Gözüyle Fethiye’ Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 15 Nisan’da sona eren başvuruların ardından Fethiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraflar arasından dereceye girenler seçici kurul tarafından belirlendi. Ödüller Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 102. Yıl Kutlama Programı kapsamında Beşkaza Meydanı’nda verilecek.

100. YIL SOKAĞI ESKİ FETHİYE’Yİ ANLATIYOR

Fethiye’nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu olan Foto Kandiye kuruluşunun 4. Kuşak işletmecisi ve fotoğraf sanatçısı Şükrü Gürel’in hazırlamış olduğu panolar ve tarihi fotoğraflar Fethiye Belediyesi 100. Yıl sokağında yerini aldı. Likya figürlü panolar ve tarihi fotoğrafların montajını yapan Şükrü Gürel açıklamasında “Bir yılı aşkın bir süredir gündeme gelen Fethiye Belediyesi 100. Yıl sokağı Fethiye’mizin tarihi sosyal yaşamına ve kültürüne ışık tutacak. Bu gün montajını tamamladığımız 48 adet pano ve fotoğraflarda; Fethiye’nin hayatta olmayan tanınmış simaları ile eski tüccarlarımızı ve esnaflarımızı yaşatmaya çalıştık. Değerli büyüklerimizi bir kez daha Rahmetle anıyorum. Tabi hayatta olanlar da var. Onlara da uzun ömürler diliyorum” dedi.

KAYDEM’DE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi ile anlaşmalı olarak ilçede ki geri dönüşüme gidecek atıkları toplayan KAYDEM Plastik Geri Dönüşüm Firması’nın misafirleri vardı. KAYDEM Plastik Firması’nın Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi’ni Fethiye Kent Konseyi Ekoloji Meclisi Genel Kurulu Üyeleri, Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Üyeleri ve Mimarlar Odası Üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü çevre Yüksek Mühendisi Selver Hatice Kavak ve Kaydem Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin tarafından ziyaretçilere Geri Dönüşüm hakkında bilgiler verildi.

ÇOCUK GÖZÜYLE FETHİYE FOTOĞRAF YARIŞMASI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Çocuk Gözüyle Fethiye Fotoğraf Yarışması’ düzenleniyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmada bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin kültürel değerlerle harmanlanarak, çocuk gözüyle fotoğraflanması amaçlanıyor.

YEŞİLÇAM FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Yeşilçam filmlerinin gösterildiği fotoğraf sergisi, bugün itibariyle Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde açıldı.