Hükümet Haberleri

Hükümet Haberleri

Kökten, “Hizmet Hükümet Desteği İle Gelir”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, yaptığı açıklamada çalışmalarını değerlendirdi.

Cumhur İttifakı Adayı Kökten "Muhtarlar Masası Kuracağım"

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten seçim çalışmaları kapsamında sırası ile Çiftlik Semt Pazarı, Kargı Mahallesi ve Yanıklar Mahallesinde vatandaşlar ile buluştu. Gerçekleşen seçim çalışmasında Kökten'e Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Av.Murat Çağlar Ayıkol ve çok sayıda partili eşlik etti. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Fethiye Belediye Başkan Adayı Kökten " Var olan bu sorunların mevcut bütçe ile çözülmesi mümkün değil. Merkezi hükümetin desteği olmadan bu sorunların çözülmeyeceği belli oldu. Fethiye'nin artık bir beş yıl daha kaybetme lüksü yok. Bunun için desteğinizi bekliyorum"diye konuştu. Çiftlik Semt Pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşlar ile buluşan, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, pazarcı esnafı ile çay içerek sorunlarını dinledi.

Aday Adayı Yücel’den Karayalçın’a Ziyaret

Türkiye Cumhuriyeti 50. Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve SHP eski Genel Başkanlarından Murat Karayalçın ile CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Selim Yücel Marmaris’te bir araya gelerek yerel seçim istişarelerinde bulundu.

Seydikemer'de öğretmenler unutulmadı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, düzenlenen programa katıldı. Seydikemer Belediyesi ve Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunmayla başlayan program Seydikemer Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen programla devam etti. Programda bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmenler unutulmadı.

Turhan Kovancı Aday Adaylığını Açıkladı

Bir süredir AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı görevini yürüten Turhan Kovancı, istifa ederek Fethiye Belediye Başkanı aday adaylığını açıkladı. Fethiye’nin sorunlarının çözümü için mutlaka hükümet desteği alınması gerektiğini söyleyen aday adayı Kovancı, birlik beraberlik mesajları verdi.

Seydikemer'de Görsel Şölen Yaşandı

Seydikemer’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında, fener alayı gerçekleştirildi.7’den 70’e yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte Yüzüncü Yıl Logosu ve Türkiye Yüzyılı Logosu, Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binasını süsledi.

Seydikemer’de Cumhuriyetin 100. Yılı Törenle Kutlandı

Seydikemer’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı kutlamaları kapsamında Seydikemer Belediyesi ve Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni yapıldı.

Emre Aykın, “Yüreklerimiz Filistin’le çarpıyor”

Vatan Partisi Muğla il Başkanı Emre Aykın, İsrail ile Filistin savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belediye İşçilerinden Hükümete Kadro Eylemi

DİSK/Genel İş’e bağlı iş yerlerinde belediye işçileri hükümete kadro çağrısında bulunarak 2 saat iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. 

CHP Vekil Adayı Demir: Sandıkta Hesabını Soracağz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, AKP hükümetinin vatandaşını patates ve soğan kokusuna muhtaç ettiğini ifade ederek bunun hesabının sandıkta sorulacağını ifade etti.

Kadir Gecesi’ne özel iftar programı düzenledi

Seydikemer Belediyesi mübarek Kadir Gecesi'nde, Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı önünde 5 bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinde oruçlarını dualar eşliğinde açan Seydikemerliler, Ramazan Ayı’nın manevi güzelliğini ve bereketini paylaştı.

HÜKÜMETE TENCERE VE TAVA GÖSTERDİLER

Tüm Emekliler Sendikası Fethiye Temsilciliği tarafından Fethiye Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı.

SEYDİKEMER’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü, Seydikemer’de düzenlenen programla kutlandı. Seydikemer Belediyesi ve Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunmayla başlayan program Seydikemer Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen programla devam etti. Programda bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmenler türküler eşliğinde anıldı.

BAŞKAN DEMİR: CHP İLE DEĞİL UYUŞTURUCU BARONLARIYLA MÜCADELE ETSİN!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz gün sosyal medyadan Uyuşturucu ile mücadelede hükümeti eleştirdiği videoya ilişkin değerlendirmede bulundu.

KIZILAY GÖNÜLLÜSÜ ÖRNEK KAYMAKAM

Fethiye Kaymakamlığı koordinesinde, Türk Kızılay Fethiye Şubesi tarafından Fethiye Kaymakamlığı Hükümet Konağı giriş katında kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Sadet Kansız, “KDV indirimi zenginin işine yaradı”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız AK Parti Hükümeti’nin ekonomi yönetimini eleştirdi.Son olarak gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Sadet Kansız “ KDV indirimi zenginin işine yaradı” dedi.

Kansız, "Esnaf çaresizlik içinde"

Fethiye esnafına ziyaretlerde bulunarak esnafın sıkıntılarını dinleyen Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız “Zaten zorda olan esnafımız 2022 yılında akaryakıta, elektriğe, bağ-kur primlerine gelen zamlardan sonra çaresizlik içinde” dedi.

Pazar el yakıyor

Doların 18 TL seviyelerine kadar yükselmesinin ardından çarşıda pazarda fiyatlar yükselmişti. 20 Aralık tarihinde hükümetin ekonomi alanında aldığı radikal kararlardan sonra dolar 13 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yükselen fiyatların sebebini dolara bağlanmasının ardından dolar düşmesine rağmen çarşıda pazarda fiyatların düşmemesi vatandaşı isyan ettirdi. Pazarda yüksek fiyatlarla karşılaşan vatandaş “Her şey çok pahalı’’ diye konuştu.

Demir’den kur garantili TL hesabı

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Demir hükümet tarafından döviz kurunun kontrol altına alınabilmesi için yürürlüğe sokulan “Kur Garantili Vadeli Türk Lirası Hesabı” ile ilgili açıklama geldi. Mehmet Demir bir sistemin açıkça devlet garantili köprülerden, havalimanlarından, hastanelerden sonra dolar garantili TL sebebi ile vatandaşın cebindeki parayı nasıl zenginlere aktardığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Demir’den 2022 mesajı

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir 2022 yılı mesajı yayımladı. Demir mesajında; “Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde Muğla’mızın sahip olduğu potansiyeli artırmak için yoğun bir çaba sarf ettik, sarf etmeye devam ediyoruz. Hükümetimizin, devletimizin kaynaklarını tarafsız, adil ve en etkin şekilde sizlerle buluşturmak için her alanda çalışmalarımız bulunmaktadır.” dedi.

Mete’den Ekonomi Yorumu

AK Parti Fethiye İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’na İl Başkanı Kadem Mete’de katıldı. Mete toplantıda hükümetin ekonomi politikaları hakkında konuşurken, gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısında ele alınan tüm konuların PDF formatında bastırılarak, vatandaşlara dağıtılacağını söyledi.

Gelecek Partisi’nden açıklama

Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlığı’nı yaptığı Gelecek Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı tarafından basın bildirisi yayınlandı. Bildiri de Gelecek Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı yayınladığı bildiride hükümeti eleştirdi.

Seydikemer’de Cumhuriyet Coşkusu yaşanıyor

Seydikemer’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası bahçesinde düzenlenen Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

'İktidardan Basına Darbe Üstüne Darbe'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçtikten sonra Genel Kurula Gelen Vergi Usul Kanunu hakkında CHP Grubu adına söz alan Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin teklifin 15.nci maddesinin Yerel Gazetelerin kapanmasına yol açacak düzenleme olduğunu belirterek maddenin geri çekilmesini istedi. Girgin,’’Temmuz ayında yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi ile kamu kurumlarının gazetelere abone olmalarını, reklam ve ilan vermelerini yasaklayan hükümet, şimdi de vergi cezası tebliğlerinin gazetelerde yayınlanmasına son vererek yerel basına öldürücü darbeyi vurmaya hazırlanıyor’’ diyerek düzenlemeye tepki gösterdi.

İstikrarsızlık üreticiyi vurdu

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, üreticilerin zor durumda kaldığını söyleyerek, bir basın açıklaması paylaştı. Başkan Tezcan açıklamasında, “Her yıl bir önceki yılı mumla arayan üreticilerimiz hükümetin tutarsızlığı yüzünden zor durumda” dedi.

Seydikemer’de Gaziler Günü törenle kutlandı

Seydikemer’de 19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı kapsamında Seydikemer Hükümet Konağı ve Seydikemer Belediyesi bahçesinde yer alan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş katıldı.

FTSO, İngiltere pazarı için turizm bakanlığı nezdinde girişimde bulundu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak destek istedi. Turizm sektörünün önce Thomas Cook’un batışı, daha sonra tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi ve orman yangınları nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Her yıl 1,5-2 milyon civarında turist ağırlayan Fethiyemizde, turizm sektöründe faaliyet gösteren ve sezonluk çalışan işletmelerimizin ve bölgemizin ayakta kalabilmesi, Eylül, Ekim, Kasım aylarında canlanacak İngiliz pazarı ile mümkün olabilecek. Bu noktada Kültür ve Turizm Bakanlığımıza yazdığımız yazı ile ülkemizin, İngiliz hükümetinin kırmızı listesinden çıkarılması hususunda desteklerini talep ettik.” dedi.

Başkan Çoban, 'Turizm sektörü zor durumda'

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, turizm sektörünün iki sezondur çeşitli nedenlerden dolayı kötüye gittiğini ve hükümetin turizmciler için destek paketlerinin hazırlanması gerektiğini belirttiler.

Seydikemer tek yürek oldu

Seydikemer’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gün boyu düzenlenen etkinliklerde ‘Türkiye Geçilmez’ mesajı verildi. Hükümet Konağı Meydanında demokrasi nöbeti tutulup camilerde Selalar okundu. Türk Milletinin birlik ve beraberliği bir kez daha tüm dünyaya gösterilirken Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Biz bu topraklarda ölümüne savaşır, ya şehit olurduk ya gazi ama bu toprakları bırakmazdık. Çocuklarımıza bu toprakları yine bu inanç sayesinde bırakacağız” diye konuştu.

Kaymakam Fırat, “Hedef kitlemiz gençler”

İlçe Sağlık Müdürü Ruhsar Doyuk ile birlikte Hükümet Konağında yeni açılan aşı uygulama noktasındaki sağlık görevlilerini ve aşı olmak isteyen vatandaşları ziyaret eden Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, incelemelerde bulundu. Kurban bayramına kadar hedefin aşılanmayı tamamlamak olduğunu belirten Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Kurban Bayramına kadar hedefimiz ilçemizde aşılanmadık insan bırakmamak” dedi.