Istanbul Sözleşme Haberleri

Istanbul Sözleşme Haberleri

CHP’DEN ‘’İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN 8. YILDÖNÜMÜ’’ AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe girişinin 8. yıldönümüne ilişkin basın açıklaması, CHP Fethiye İlçe Teşkilatı'nda Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Zeliha Atalay tarafından okudu. Parti binasında düzenlene basın açıklamasına CHP Fethiye kadın Kolları Üyeleri katıldı.

PINAR GÜLTEKİN'İN KATİLİNE VERİLEN CEZAYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!

Muğla'da Pınar Gültekin'i vahşice öldüren Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezası verildi. Dünden beri ülke gündemine oturan bu karar Gültekin ailesi ve Türkiye genelinde tepkiyle karşılandı.

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi İçin Yürüdüler

Fethiye Kadın ve Dayanışma Derneği’nin çağrısı ile dernek üyeleri, Fethiye Kadın Platformu üyeleri Beşkaza Meydanı’ndan Özgecan Anıtı’na kadar gece yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Karaca’dan kadınlar günü kutlaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bir mesaj yayınladı. Karaca mesajında “Dünyada gördüğünüz her şey kadınların eseridir” dedi.

‘Deva Partisi iktidarında İstanbul sözleşmesini uygulayacağız’

DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Parça Kulaç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Gülümser Oymak “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeni ile Cumhuriyet Halk partisi Kadın Kolları Teşkilatı tarafından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak basın açıklaması yapıldı.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, misafirlerini makamında ağırladı. Bu kapsamda toplantıya Kibele Kadın Platformu adına Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği adına Dilek Cömert, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Fethiye Şubesi adına Şule Sönmez, Fethiye Belediyesi Meclis Üyeleri Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı, Mürüvvet Başıhoş ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Halime Ok katılım sağladı.

Sönmez, sağlıklı nesiller şiddetsiz ortamda yetişir

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Şule Sönmez, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin yazılı bir açıklamada yaptı. 

Oymak, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını tanımıyoruz

Chp Fethiye İlçe Kadın Kolları, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına dair karara karşı bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasına kadınlar kadar erkekler de katıldı. İstanbul Sözlemesi’nin yeniden uygulamaya konuşması için CHP Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından imza kampanyası da başlatıldı. Chp Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak “Milletin iradesinin ve hukukunun yok sayılarak alınan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını tanımıyoruz, tanımayacağız” dedi.

Deva Partisi, mücadelemizi sürdüreceğiz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Muğla İl Başkanlığı İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararının iptaline yönelik Danıştay’a dava açtı. Tüm Türkiye’de DEVA Partisi olarak eş zamanlı açılan dava da “Artık susmayacağız, şiddete uğrayan her bir kadın için adaleti sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadeleri kullanıldı.

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanlığı’ndan açıklama 

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi 24 Kasım 2011 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, millî uzlaşı ile kabul edilmiştir. O dönem Başbakan olarak bu sözleşmeye onay veren Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak gece yarısı tek başına aldığı karar ile İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmiştir” denildi. 

İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki gösterdi

İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki gösterdi. 

Kadınlardan İstanbul sözleşmesinin feshedilmesine tepki

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kadınlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini protesto etti. Muğla Kadın Meclisleri adına açıklama yapan Nazlı barut, "O sözleşmeyi imzalatanlar biziz, mücadelemizle adım adım kadınların yaşam hakkı mücadelesini bu ülkenin meydanlarına kazıyan biziz. Siz bu kararı geri çekeceksiniz." dedi.

CHP’li Kadınlardan Açıklama “İstanbul Sözleşmesi Kırmızı Çizgimizdir”

FERDİ YAVUZ- CHP Kadın kolları tarafında tüm yurtta eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasında 'İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir. İstanbul Sözleşmesi kalacak. Siz gideceksiniz' mesajı verildi.