Isyan Etti Haberleri

Isyan Etti Haberleri

“Vergiler çok fazla! Ek MTV için söylenecek söz yok”

Anayasa Mahkemesi(AYM), ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu karara bağladı. Kararı duyan vatandaş ise isyan etti.

Emekli maaşı yetmiyor!

Ülkede sayıları 13 milyonu geçen emekliler, enflasyon altında eziliyor. Hayat pahalılığı ve düşük maaşlar çok sayıda emekliyi çalışmak zorunda bırakıyor. FRT TV’ye konuşan emekliler ise düşük maaştan dolayı isyan etti.

Vatandaşlar akaryakıt zammına isyan etti

ÖTV zammı sonrası üç ayda zam üstüne zam gören akaryakıtta yeni artış kapıda. Yüzde 25 artış sonrası 90 doları aşan petrol fiyatları durmuyor. Analistler petrol için 3 haneli rakamları telaffuz ederken vatandaş ise zamlara isyan etti.

MİNİKLER KANTİN FİYATLARINA İSYAN ETTİ YÜZDE 100 ZAM

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk zili bugün çaldı. Yeni okul döneminin ilk gününde katinlerde uygulanacak fiyat tarifeleri de belli oldu. Minik öğrenciler ise yeni fiyatlardan pek memnun değil.

Zamlı faturalar çileden çıkardı

1 Ocaktan itibaren elektriğe yüzde yüz yirmi beşe varan oranlarda yapılan zam faturalar gelmeye başlayınca kendini hissettirdi. Bir önceki aya göre yüzde yüz yirmi beş oranda zamlı faturaları gören vatandaşlar isyan etti.

Pazar el yakıyor

Doların 18 TL seviyelerine kadar yükselmesinin ardından çarşıda pazarda fiyatlar yükselmişti. 20 Aralık tarihinde hükümetin ekonomi alanında aldığı radikal kararlardan sonra dolar 13 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yükselen fiyatların sebebini dolara bağlanmasının ardından dolar düşmesine rağmen çarşıda pazarda fiyatların düşmemesi vatandaşı isyan ettirdi. Pazarda yüksek fiyatlarla karşılaşan vatandaş “Her şey çok pahalı’’ diye konuştu.

Artan zamlar fırıncı esnafını isyan ettirdi

Son bir ay içerisinde un fiyatlarındaki rekor artış una dayalı üretim yapan fırıncı esnafının belini bükerken esnaf ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Esnafın en büyük giderlerinden olan elektrik ardından ham maddeleri un fiyatlarında da yüzde 50’yi aşan zam Fethiye’deki fırıncı esnafını isyan ettirdi.

Muğla Tabip Odası isyan etti; “5 Dakikada Hekimlik Yapılmaz”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Muğla Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı’nın randevu aralıklarını 5 dakika ıle sınırlandırmasına basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Açıklama da, “Dayatılan 5 dakikada ne kişinin yakınmasını anlayabilmek, ne de yeterli muayenesini yapabilmek mümkün değildir” denildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konut kiralarına isyan etti

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kiralık konutlardaki fahiş fiyatlarla ilgili açıklama yaptı. Aras, konut kiralarındaki yükselmenin en büyük sebebinin günlük, haftalık, saatlik konutlarını 250-300 TL’ye kiralayanlar olduğunu söyledi.

Çiftçi Selçuk Gebeş, “Artık çiftçi son nefesinde, çiftçilik ölüyor”

Fethiye’nin Karaçulha mahallesinde bulunan Karaçulha Toptancı Halinde çiftçiler eylem yaptı. Salatalık fiyatlarının son günlerde yarı fiyatının da altına düşmesi çiftçileri isyan ettirdi. Çiftçiler haklarının yendiğini belirterek, bu işin sorumlularından hesap sorulmasını istediler.

Işık Taban, 'Kayaköy MUSKİ'den bıktı

Fethiye, Kayaköy’de yaşanan su ve elektrik kesintileri vatandaşlara zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Su kesintilerinden çokça etkilenen Kayaköy sakinleri Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ)’ye isyan etti.

Güven, 'Bu görüntüler Fethiye gibi bir ilçeye yakışmaz'

Fethiye’nin Deliktaş Mevkiinde ormanlık alana atılan çöpler yüzünde bölgede yaşayan vatandaşlar isyan etti. Ormanlık alana bırakılan çöplerden rahatsızlık duyan vatandaşlar çözüm bekliyor. Çöp atılmamasına yönelik levha çalışması yapılmasını istediklerine değinen mahalle sakini Ferudun Güven, “bölgede hiçbir uyarı levhası yok. Buda beni oldukça rahatsız ediyor. Dolayısıyla yetkilileri buradan uyarmak istiyoruz. Lütfen buralara özen gösterelim. Uyarı levhalarının asılmasını ve gerekli önlemlerin almasını rica ediyorum” dedi.

Büyükşehir’den çevre ve tarih katliamı!

Muğla'da Atık su rezaletine bir yenisi daha eklendi. Fethiye-Ölüdeniz, Bodrum-Yalıkavak, ve Milas Güllük’te yaşanan atık su skandalına şimdide Bodrum Gümüşlük eklendi. Kanalizasyon suları arıtılmadan cennet koylara boşaltılıyor. Çevre sakinleri isyan etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm üretmesi yerine yıllardır aynı metoda başvurduğunu dile getiren Gümüşlük sakinleri ve esnaf " Bu doğaya, tarihe ve turizme vurulmuş darbedir" diyerek tepki gösterdiler.

Gökmen, Bu mu çevrecilik anlayışınız?

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi çevre katliamına devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından devre dışı bırakılan atık su arıtma tesisinden geçen pis suyun olduğu gibi Mazı Çayı’na bırakıldığı öğrenildi. Çevre katliamını gören vatandaşlar isyan etti.

Milas'ta Toplanmayan Çöpler İsyan Ettirdi

Milas’ın Damlıboğaz Mahallesi’nde toplanmayan çöpler, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Çöplerin toplanmamasından dolayı oluşan kötü koku ve haşereden dolayı çok ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri "Biriken çöplerden yükselen kötü koku ve sinekten duramaz hale geldik. Milas Belediyesi adeta sağlığımızı hiçe sayıyor. Bari pandemi döneminde biraz daha duyarlı olsun" diyerek duruma tepki gösterdiler.

İsim Benzerliği Başına Dert Oldu!

FERDİ YAVUZ- Muğla’da vahşice öldürülen Pınar Gültekin cinayetinde flaş bir gelişme yaşanmıştı. Pınar Gültekin’in avukatı Dr. Rezan Epözdemir, Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili, son görüştüğü kişi olan arkadaşı Ceren’in yeniden ifadesinin alınması için savcılığa talepte bulunduklarını açıklamıştı. Yaşanan bu gelişme üzerine tüm gözler Pınar Gültekin’in arkadaşı olan Ceren ismine çevrilirken yine Pınar Gültekin’in arkadaşı olan Ceren adında bir kadın isim benzerliğinden dolayı mağdur durumuna düşerek, adeta isyan etti. İsim benzerliğinden dolayı sosyal medya üzerinden kendisine karşı adeta linç kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Özlem Ceren Ayazoğlu isimli kadın “Arkadaşlar çok üzücü bir yanlış anlaşılmadan dolayı rahatsız ediliyorum. Ben Pınar Gültekin ile arkadaştım. “Pınar ile son günlerde görüşen Ceren ben değilim” dedi.

Bodrum’da Evleri, İş Yerlerini Su Bastı, Esnaf İsyan Etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ana su hattı bomba gibi patladı, işyerleri ve bahçeler sular altında kaldı. Gece yarısı patlayan ana su hattı borusu esnafı isyan ettirdi.

Müjde Ar, Bodrum'daki Yüksek Sese İsyan Etti

Usta oyuncu Müjde Ar, Bodrum’daki gürültü kirliliğine isyan etti. Gündoğan Mahallesi'ndeki evinde yıllardır sesiz sedasız yaşadığını belirten ünlü oyuncu, konsept değiştiren otelden gündüz plaj, gece de sahneden gelen müzik seslerinin çok yüksek olmasına tepki göstererek dava açmaya hazırlandığını açıkladı.

Döneri, Pideyi 10 Katı Fiyatına Sattılar Bodrum’u Karıştırdılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3 porsiyon dönere, 1 pide ve içeceklere 2 bin 263 lira çıkan hesap karşısında Bodrum’daki birçok işletme isyan etti. Neredeyse Bodrum’daki birçok işletmedeki fiyatların 10 katı fahiş fiyata satılan yiyecek içecekler ilçeyi karıştırdı.

Muğla’da Eğlence Sektörü İsyanda !

Muğla’da birçok gece kulübü ve bar gibi işletme ruhsatlarına sahip eğlence mekanı sahipleri, 90 gündür ruhsat tanımlamalarından kaynaklı yaşadıkları mağduriyeti sosyal medya hesaplarından dile getirerek isyan ettiler.

Ev Kirasına İsyan Etti, Kredi Çekip Karavan Aldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan emekli direksiyon öğretmeni ve tur şoförü Yılmaz Kurban, kaldığı tek odalı evin kirası bin liraya çıkınca kredi ile karavan içerisinde yaşamaya başladı.

Göcek Tüneline Zam Geldi CHP’li Alban İsyan Etti

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, bugün itibariyle Göcek Tüneli’ne yapılan zamları eleştirdi. Alban, “Acilen kamulaştırılması gereken Göcek Tüneli’ne zam üstün zam yapılıyor.