Vatandaşlar akaryakıt zammına isyan etti

ÖTV zammı sonrası üç ayda zam üstüne zam gören akaryakıtta yeni artış kapıda. Yüzde 25 artış sonrası 90 doları aşan petrol fiyatları durmuyor. Analistler petrol için 3 haneli rakamları telaffuz ederken vatandaş ise zamlara isyan etti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Dolar kurundaki düşüş eğilimi ve petrol fiyatlarındaki sakin seyirle indirim furyasının başladığı akaryakıt fiyatlarında rüzgâr tersine döndü.  Petrol fiyatlarının üç ayda yüzde 25 artışla 90 doları aşması akaryakıt fiyatlarında ikinci zam dalgasını gündeme getirdi.

13 Eylül Çarşamba gününden itibaren motorinin litresi 1,50 lira, benzinin litresi 1 lira artacak. Zammın ardından benzin 38 lirayı, motorin ise 40 lirayı aşacak. Zam haberini duyan vatandaşlar ise isyan etti.

“Akaryakıta zam gelmeye devam ettikçe motor kullanmamız zorlaşacak”
Mevlüt Alagöz, “Akaryakıt zammına diyecek bir şey yok. Hayat gittikçe zorlaşıyor. Hemen hemen sürekli yakıt alıyoruz. Genelde motor kullanıyorum. Haftada 1-2 kere motoruma yakıt alıyorum. Aylık mazot giderim ortalama 1000 lirayı geçiyor. Akaryakıta zam gelmeye devam ettikçe bizim de motor kullanmamız zorlaşacak.”

“19 lira olan akaryakıt bugün 38 lira”
“Bu ülkeyi yönetenlere akıl diliyorum. Sürekli yakıt alan bir insanım. Seçimlerden önce 19 lira olan akaryakıt bugün 38 lira, yarın da 40 lira olacaksa bu ülkeyi yönetenlerin yönetemediği ortaya çıkıyor. Kimse bu ülkeyi yönetemiyor kusura bakmasınlar. Başta Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Sayın Tayyip Bey, yönetemiyorsunuz bu ülkeyi. Bırakın da yönetenler gelsin. Muhalefette bunlardan daha beter.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN