Kuyumcu Haberleri

Kuyumcu Haberleri

2024’ün Popüler Düğün ve Hediyelik Altın Modelleri

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düğün sezonu sona yaklaşırken, kuyumculardaki yoğunluk devam ediyor. Altın tercihlerinde bu yıl dikkat çekici bir değişim yaşandı ve hem bütçeye uygun hem de şıklığı öne çıkaran modeller büyük ilgi gördü.

Tufanlar Kuyumculuk'tan fatura düzenlemede şeffaflık

Fethiye Tufanlar Kuyumculuk çalışanı Serdar Filiz, şirketin uzun yıllardır fatura düzenleme konusunda titiz bir yaklaşım sergilediğini belirtti. Filiz, fatura düzenlemenin sadece bir alışveriş işlemi değil, aynı zamanda yasal bir zorunluluk olduğunu da vurguladı.

İnternetten altın alacaklar iki kez düşünün

Altın fiyatları yükselirken vatandaşların altın alma taleplerinde de artış yaşanıyor. İnternetten alışveriş yapmaya yönelen vatandaşlar, internetten altın alınır mı sorusuna yanıt arıyor. Kuyumcular ise vatandaşları internetten yapılacak altın alışverişinin risklerine dair uyarıyor. 

Fethiye’de düğün sezonu açıldı! Hangi altın grubuna yoğun ilgi var Altın fiyatları ne durumda..

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaz sezonuna girilmesiyle beraber düğün sezonu da açılmış oldu. Peki kuyumcularda en çok hangi altın grubu tercih ediliyor? Altında alım gücü ne durumda? Tufanlar Kuyumculuk’tan Seyfettin Dalkılıç açıkladı.

Gram altın kaç TL? Gram, Çeyrek, Ata altın güncel fiyatlar 12 Nisan 2024

Son dönemde hızla artan altın fiyatları hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki Fethiye’de 12 Nisan 2024 Cuma gününde altın fiyatları ne kadar? Kuyumcu Ömer Faruk Ceylan’dan dikkat çeken açıklamalar!

Gezen, altın piyasasını değerlendirdi

Fed'in 2024 yılında üç defa faiz indirimine gitmesini beklediklerini açıklamalarının ardından ons ve gram altından yeni rekor geldi. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Tufanlar Kuyumculuk’tan Caner Gezen piyasa hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Uzmanlar, vatandaşın bankaya yöneldiğini söylüyor

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Üçüncü: "Savaş Altını da Etkiledi"

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle beraber gram altın fiyatı da yükselmeye devam ediyor. Dün 1.670 lira seviyelerinde güne başlayan gram altın bugün itibariyle 1.725 lira seviyelerinden işlem görüyor. Basın mensuplarına konuşan kuyumcu yetkilileri, altının artmasının sebebi olarak İsrail ile Hamas arasında savaş olarak değerlendiriyor.

FTSO ÜYESİ 21 KUYUMCU, BELGE ALMAK İÇİN SINAVA GİRDİ

Kuyumcular mesleki yeterlilik belgesi almak için sınava girdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (TOBB MEYBEM) tarafından düzenlenen ‘Kuyumcu (Perakende) (Seviye 4)’ sınavlarına 21 kişi katıldı.

ALTIN SATIŞLARI ARTTI

Fethiye’de baharın yüzünü göstermesiyle düğünlerin yaklaşmasıyla altın, takı, bilezik gibi kuyumcularda satışı gerçekleşen değerli eşyaların satışı arttı. Enflasyona bağlı döviz artışı sebebiyle dolar ve altının artmasından korkan vatandaş, yatırım amaçlı kuyumculara akın etti.

HAZIRLIKLAR RAMAZAN BAYRAMI’NA

Yaz sezonunun gelmesine az bir zaman kala turizm sezonunun açılmasını bekleyen işyerleri tadilat, bakım, onarım çalışmalarına hız verdi. Tüm hazırlıklarını Ramazan Bayramı’na göre yapan turizmciler bayramdan sonra piyasaların hareketleneceğini düşünüyor.

Savaş piyasayı alt üst etti

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm piyasaları alt üst etti. Putin’in Ukrayna topraklarına işgaline yönelik kararı sonrası altın fiyatları bir anda fırlattı. Savaş çıkmadan önce gram altın fiyatı 840 TL seviyelerinde olurken, savaşın çıkmasıyla birlikte altının gram fiyatı 960 TL seviyelerini gördü.

3000 adet fidan bağışı

2021 yılının sene sonunda Tufanlar Kuyumculuk tarafından bölgenin en büyük mücevher ve altın takı festivalini düzenledi. Diğer yandan festival kapsamında yangında kaybedilen alanların tekrar yeşillendirilmesi amacıyla elde edilen gelirin bir kısmı ile fidan bağışında bunuldu.

Mücevher festivali sona erdi

24-31 Aralık tarihleri arasında Tufanlar Kuyumculuk tarafından düzenlenen Mücevher Festivali sona erdi. Yoğun ilgi gören festivalle ilgili konuşan Tufanlar Kuyumculuk sahibi Ömer Tufan’’ Fethiye’ye bir şeyler katmış olduğumuzu düşünüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Mücevher Festivali Başladı

Tufanlar Kuyumculuk bölgenin en büyük mücevher ve altın takı festivalini düzenledi. Festivalde koleksiyon parçalar ve özel ürünlerin yer alıyor. Diğer yandan festival yangında kaybettiğimiz alanların tekrar yeşillenmesine de katkı sağlayacak.

Fatih’in kılıcı Fethiye’ye gelecek

24-31 Aralık tarihleri arasında Tufanlar Kuyumculuk tarafından Ege Bölgesi’nin en büyük Altın Takı Festivali düzenlenecek. Düzenlenecek Festival’de Tarım ve Orman Bakanlığı ve Likya Kadın Kooperatifi işbirliği ile sosyal sorumluluk projesi olarak yangınlarda zarar gören alanların ağaçlandırması içinde katkı sunulacak.

Mücevher Ve Altın Takı Festivali 24 Aralık’ta

Tufanlar Kuyumculuk bölgenin en büyük mücevher ve altın takı festivalini düzenlemeye hazırlanıyor. Koleksiyon parçalar ve özel ürünlerin yer alacağı festivalde fiyatlar oldukça uygun olacak. Diğer yandan festival yangında kaybettiğimiz alanların tekrar yeşillenmesine de katkı sağlayacak.

Altını almak mı, bozdurmak mı mantıklı?

Altının hızlı yükselişiyle birlikte vatandaşlar kuyumculara akın ediyor. Dolar kurundaki yükselişle birlikte altın fiyatları her geçen gün rekor tazelerken, bozdurma talebinin de arttığı öğrenildi.

Atasay'ın Altın ve Pırlanta Çadır Günleri'ne ziyaretçi akını

Türkiye genelinde olduğu gibi Fethiye’de 21 Ekim’de kapılarını açan Atasay Altın ve Pırlanta Çadırı, ziyaretçi akınına uğruyor. Evlilik hazırlığı yapanlar, kendini şımartmak ya da eşini mutlu etmek isteyenler çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

14 Şubat öncesinde kuyumcularda hareketlilik 

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde kuyumcularda önemli derece yoğunluk yaşanıyor. Altın fiyatlarının iyice düşmesi sevgililere yaradı. Kuyumcularda hareketlilik yaşanırken, bazı kuyumcular çiçekçilerde olduğu gibi 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle hafta sonunda açık olmaları talebinde bulunuyor. 

Altın fiyatlarında son durum!

Altın fiyatları 6 Aralık Pazar günü ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar tarafından emrak edilip araştırılıyor. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle kuyumcular kapalı. Ayrıca piyasalar da kapalı olduğu için işlemler 7 Aralık itibariyle yapılacak. Altın almak isteyenlerin gözü ise gram ve çeyrek altın fiyatlarında.

Kuyumcuyu Dolandırdılar Ama Polisi Kandıramadılar

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde kuyumculara gerçeğinden ayırt edilmesi zor sahte alyans satan dolandırıcılar polisin yaptığı operasyonla yakalandı.