Sürdürülebilir Haberleri

Sürdürülebilir Haberleri

Kökten, “Sürdürülebilir Turizm İçin Geliyoruz”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Fethiye şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ve körfez temizliği ile turizme artı değer sağlayacağız” dedi.

Miniklerle 'Ambalaj Takası Etkinliği'

Bodrum Belediyesi tarafından Umurca Parkı’nda sürdürülebilir bir yaşam için ambalaj takası etkinliği gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi'nden 'Ambalaj Takası Etkinliği'

Bodrum Belediyesi tarafından “Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin "Ambalaj Takası Etkinliği” gerçekleştirilecek.

17 mahallede 473 Çuval Tohum Desteği Gerçekleştirildi

Milas Belediyesi sürdürülebilir kırsal kalkınma anlayışıyla tarımsal faaliyetler ve üreten çiftçilerimiz için projeler üretiyor.

Sürdürülebilir Enerji Çalışmaları Sürüyor

Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinasyonunda 25-26 Eylül’de atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

İklim değişikliği çalıştayının ikincisi yapıldı

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediyesi, Fethiye Belediye Başkanlığı Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye ilçe ölçeğinde SGE oluşturulması, karbon ayak izinin hesaplanması ve iklim değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla dış paydaş çalıştayını gerçekleştirdi.

Kızılbük Thermal Wellness Resort Projesi Marmaris Turizmine Büyük Katkı Sunacak

Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi, devre mülk sektöründe Sinpaş güvencesiyle fark yaratıyor. Marmaris'te denize sıfır özel bir koyda yer alan proje, bölgeyi 4 mevsim canlı tutacak ve sürdürülebilir kaynaklar kullanarak bölgenin korunmasına da katkı sağlayacak.

Karaca, "İklim İçin Harekete Geçin"

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanlığı, Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye İlçe ölçeğinde SGE oluşturulması, Karbon Ayak İzinin hesaplanması ve İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla 23 Haziran 2023 tarihinde “İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı” bir çok sektör ve kurum temsilcisinin geniş katılımı ile düzenledi.

Fethiye’de Sürdürülebilir Turizm Programı Anlatılacak

Fethiye Turizm Derneği tarafından düzenlenen ve seçimler dolayısıyla bir süreliğine ara verilen söyleyişi programları ve etkinlikleri devam ediyor. 

Yazar Kalkan, Çevre Haftası'nda Fethiye'ye Geldi

Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu Çevre Haftası kapsamında 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için Stem ' konulu eğitim düzenledi.

Seydikemer’e yakışır bir pazar alanı sözü

Seçim çalışmaları kapsamında Seydikemer’de vatandaşlar ile buluşan Yeniden Refah Partisi Muğla 1. Sıra Milletvekili İsmail Baykal, Muğla’nın en büyük yüz ölçümüne sahip Seydikemer ilçesinde sürdürülebilir bir tarımsal ve hayvansal üretime destek olacaklarını ifade etti.

BAŞKAN ARAS ÜÇÜNCÜ İKLİM BULUŞMASINA KATILDI 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde Bursa’da düzenlenen Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı 3. Belediyeler Buluşmasına katıldı. 

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN ‘BÜYÜK PROJE’

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü (FAO), Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği ve Metro Market işbirliğinde ‘Küçük Ölçekli Alabalık Yetiştiriciliğinde Gıda Güvenliği ve Sosyal Uygunluk’ projesi toplantısı ve eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. Toplantıda ‘Ölçek olarak küçük, değer olarak büyük’ sloganıyla ile yürütülen ve sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını amaçlayan projeye yoğun ilgi beklendiği kaydedildi.

ZİRAİ AMBALAJ ATIKLARININ BERTARAFI PROJESİ ÇEVRE DOSTU VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Muğla Valiliğinin himayelerinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Muğla Vakfı ve MUÇEV ortaklığında hayata geçirilen doğa dostu “Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Ürünleri Zirai Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Projesi” ile zirai ambalaj atıklarının olumsuz etkileri bertaraf ediliyor.

Güç birliği’nden mapa, tonoz ve şamandıralama ihalesine tepki

Göcek Mahallesi’nde yer alan Osmanağa, Günlük ve İnceburun Koyları ile Dalaman’a bağlı Boynuzbükü Koyu’nda yapılacak olan mapa, tonoz ve şamandıralama ve bunların işletilmesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açılan ihale ile ilgili Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

Balıkçılar Gökova’da Buluştu

Genç balıkçılar, balıkçılık mesleğinin geleceği hakkında konuşmak; deniz koruma alanlarında sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarıyla ilgili deneyim paylaşmak için Gökova Körfezi’nde bir araya geldi.

Ege Hikayesi Pandeminin Yarattığı Krizi Fırsata Çevirdi

Kurulduğu günden itibaren kapsadığı TR32 bölgesinde yer alan Aydın, Muğla ve Denizli illerinin kalkınmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Ege Hikayesi Projesinin 2022-2024 Stratejik hedeflerini belirledi. GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, “COVID-19 nedeni ile yaşadığımız krizi fırsata dönüştürdük ve EGE Hikayesi projemizin sürdürülebilirliğinin en önemli adımı olan 2022-2024 yılı stratejik hedeflerimizi belirledik. Şimdi planları gerçekleştirme zamanı başlıyor” dedi.

Sağlıkçılar İş Bıraktı

Fethiye Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarının tamamının bundan faydalanması adına iş bırakma eylemi yaptılar.Bir gün boyunca iş bırakan sağlık çalışanları hastaneye gelerek hastane bahçesinde durdular.Tüm sağlık çalışanları sendikaları tarafından ortaklaşa yapılan eylem sırasında bir de basın açıklaması yapıldı.

Sıradere nefes alacak

Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesiller için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacı ile 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen " Milli Ağaçlandırma Günü " etkinliği kapsamında Geleceğe Nefes olmak adına, Dalaman’a bağlı Atakent Mahallesi Sıradere Mevkiine ağaç dikimi etkinliği düzenlendi.

Eğitim-Sen ve Öğrenci Veli Derneği; “Kaygılarımızı Arttırıyor, Endişelerimizi Güçlendiriyor”

Eğitim-Sen ile Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Muğla Şubeleri, sürdürülebilir eğitim istediklerini, okulların açık tutulması ve alınması gereken önlemler için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Okulların açılmasına 3 gün kalmış olmasına rağmen halen belirsizliklerin sürüyor olması, sorularımızın yanıtsız kalması ve alınması gereken önlemlerin alınmamış olması kaygılarımızı artırıyor, endişelerimizi güçlendiriyor” denildi.

Balparmak Arıcılık Akademisi Bodrumlu Arıcı Adaylarının Yanında

Balparmak’ın kadınları ve gençleri mesleğe kazandırarak, kaliteli ve verimli, katma değerli arı ürünlerinin üretimini yaygınlaştırarak arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, hedefiyle hayata geçirdiği Arıcılık Akademisi, ikinci kez Bodrumlu arıcı adaylarına eğitim verdi. Bir önceki eğitimde 17 arıcıyı mesleğe kazandıran Balparmak’ın Bodrum Halk Eğitim Merkezi, Bodrum Ziraat Odası iş birliğiyle gerçekleştirdiği yeni dönem eğitimlerine 24 arıcı katıldı.

Belediye Ekipleri bayramda da yoğun mesaiye devam ediyor

Bodrum Belediyesi ekipleri, tam kapanma döneminde hız kazandırdığı çalışmalarını, Ramazan Bayramı’nda da yoğun bir mesai harcayarak sürdürüyor. Başkan Ahmet Aras: "Bodrum’un, altyapısı tamamlanmış ve sürdürülebilir bir kent olması için çalışmalarımız devam ediyor."

Tokmak, Bölgemizde çiğ süt pazarlama sıkıntısı olmayacaktır

Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, son dönemlerde mevsimsel süt artışları ve korona virüsü salgını nedeniyle piyasada arz fazlası oluştuğunu belirtti. Bazı firmaların süt alımlarını azalttığını kaydeden Tokmak, “Sürdürülebilir bir piyasa düzeninin sağlanması için Süt Tozu Regülasyon uygulamasına geçilmesi İçin Et ve Süt Kurumu vasıtasıyla üretici örgütleri üzerinden süt alımı uygulamasına başlanacaktır” ifadelerini kullandı. 

Green Destınatıons bilgilendirme toplantıları devam ediyor

Green Destinations kapsamında Uluslararası Quality Coast- Sürdürülebilir Kıyı Turizmi Ödül Programına Bitez olarak başvuran Bodrum Belediyesi, bölge esnaflarını bilgilendirmeye devam ediyor. 

Gümrük Müdürlüğü personelinden protokol ziyaretleri

Fethiye Gümrük Müdürü Bülent Kınalı ve görevli personeller, 26 Ocak Gümrük Günü kapsamında protokol ziyaretlerinde bulundu. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı makamında ziyaret eden Kınalı, çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. 

Türk Kızılayı'ndan sokak hayvanlarına mama desteği

Türk Kızılayı Fethiye Şubesi, ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması başladığı tarihten bu yana sokak hayvanlarına mama desteği veriyor. Şimdilik hafta sonu kısıtlamalarında sokaktaki dostlarımızın karnını doyuran Türk Kızılayı Fethiye Şubesi gönüllüleri, bu projenin sürdürülebilir olmasını istiyor ve tüm hayvanseverlere, bu projede gönüllü olarak yer almaları için çağrıda bulunuyor.

MSKÜ "Sıfır Atık Belgesi" aldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne, sürdürülebilir çevre konusunda gerçekleştirdiği çalışmaları sonucunda “Sıfır Atık Belgesi” verildi.

MSKÜ Dünyanın En Çevre Dostu Üniversiteleri Arasında

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerlendiren GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi dünya 408.’si ve Türkiye 22.’si oldu.

Büyükşehirden Üreticiye Daha Fazla Kazandıran Destekleme

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir tarımsal kalkınmanın sağlanması ve üreticilerin daha iyi gelir elde etmesi amacıyla Seydikemer İlçesi Arsa ve Çaykenarı Mahallelerine Süt Tankı Desteği verdi. Başkan Gürün bölge halkını ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi.

10 Ton Süt Dağıtımı Yapıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, üretimin devamlılığı ve sürdürülebilirliği için Muğla’da hizmet veren tarım, gıda ve hayvancılık sektöründeki tüm üretici ve işletmeleri desteklemeye, sektör ile ilgili her alanda üst düzey tedbirleri almaya devam ediyor.