Çevre

Çevre Haberleri

Flamingolar Bodrum’a Akın Etti

Bodrum-Milas karayolunda bulunan Tuzla sulak alanına gelen binlerce flamingo, kış ortasında güneşli havanın keyfini çıkardı.

Bodrum Belediyesi’nden Atık Ekonomisiyle Büyük Dönüşüm

Bodrum Belediyesi, Muğla’nın ilk ve tek 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni daha aktif hale getirmek amacıyla çalışmalarına hız verdi.

Bitez’de Belediye Ekipleri 23 Kamyon Hafriyatı Temizledi

"Bodrum'da Doğa Kazanacak" sloganıyla başlatılan çevre temizliği çalışmaları aralıksız devam ediyor. Belediye ekipleri Bitez Mahallesi’nde 23 kamyon hafriyat ve bahçe atığı topladı.

Milas’ta Halk Direndi, Orman Kurtuldu!

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde orman işletmesi tarafından kesilmek için damgalanan 600 dönümlük yaşlı ve doğal kızılçam ormanı, İkizköy halkı ve Muğla Çevre Platformu’nun (MUÇEP) aylar süren ortak mücadelesi ile kesimden kurtarıldı.

Milas'ta Evsel Katı Atık Ücretleri Yeniden Belirlenecek

Milas Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündeme geçtiğimiz aylarda alınan meclis kararı doğrultusunda su faturalarına yansıtılarak toplanılmaya başlanılan Evsel Katı Atık Ücretleri de yeniden getirildi.

Okullar Daha Çok Atık Pil Toplamak İçin Yarışacak

Bodrum Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi işbirliğinde ilçede bulunan okullar arasında 'Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası' başlatıldı.

İlmin-Kızılağaç Mahallesi’nin İçme Suyu Hattı Yenilendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Milas ilçesinde içme suyu hat yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Geri Dönüşüm ile Menteşe Kazanıyor

Menteşe Belediyesi tarafından ayrıştırılabilir atıkların doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması sayesinde 27 bin ağaç kesilmekten kurtuldu, 380.000 m3 sera gazı salınımı önlendi, 45.000m3 su tasarrufu yapılırken, 10.350.000 kwh enerji tasarrufu sağlandı. 

Bodrum Limanı’nda Çalışmalar Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum Limanı’nda başlattığı 9 Milyonluk yatırımın çalışmaları ara vermeden devam ediyor. 

Gönüllüler Çevre Temizliği Yaptı

Sosyal ağlarda 'Misgibi1Bodrum' olsun diyerek hafta sonları bir araya gelen gönüllüler çevre temizliklerine devam ediyor.

2020 Yılında 211 Bin Metre Dere Temizliği Yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından 2020 yılı içerisinde 13 ilçede 210 bin metre dere temizliği yapılacak. Ekipler 2019 yılında 211 bin 764 metre dere temizliği yapmıştı.

Üç Kırsal Mahallenin Mermer Ocağı Tepkisi

Muğla'nın Menteşe İlçesine bağlı Yeşilyurt, Dağdibi ve Kafaca Mahalle Muhtarları, binlerce zeytin ağacına yakın bir bölgede kurulması planlanan mermer ocağı için verilen ÇED raporuna tepki gösterdi.

BODRUM’DA BİNALARIN DIŞ CEPHELERİ GÜZELLEŞECEK

Bodrum Belediyesi, kent estetiğini korumak ve güzelleştirmek amacıyla bir kampanya başlattı. “Kent Estetiği, Bodrum’un Geleceğidir” sloganı ile başlatılan kampanya çerçevesinde esnafa ve vatandaşa “Binalarınızın dış cephesini 1 Mayıs 2020 tarihine kadar güzelleştirin” çağrısı yapıldı.

Kavaklıdere’de 3 Bin 500 Metre Hat Döşendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde başlatılan 11 bin metre kanalizasyon hattının 3 bin 500 metresi tamamlandı. İlçede 4 bin 600 metre içme suya hattı ve 4 bin 800 metre parsel bağlantı işi yapılacak.

Marmaris Şehir Stadı Tertemiz Oldu

Marmaris’te resmi futbol maçlarının yapıldığı Şehir Stadı’nın temizlik işine Marmaris Belediyesi el attı. Belediye stadı tertemiz yaptı.

Bodrum’da Palmiye Ağaçlarına Kışlık Bakım Başladı

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Bodrum merkez ve mahallelerinde park, bahçe ve yeşil alanların korunması, ağaçların doğal gelişimlerini takip etmek amacı ile çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Sarıkaya’nın Yolları Tamam

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas ilçesinin kırsal mahallelerinden birisi olan Sarıkaya Mahallesi’nde yol bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarını tamamladı. 

Doğaya Atılan 65 Ton Atık Toplandı

Bodrum'da ormanlık alana atılan yaklaşık 65 ton atık Bodrum Belediyesi ekiplerince temizlendi.

Ortaca Yeraltı Çöp Konteyneri Sistemine Geçti

Ortaca Belediyesi, daha temiz ve yaşanılabilir bir Ortaca için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında şehrin belirlenen noktalarına yeraltı çöp konteyneri koydu.

Toplam 322 haber.