Çevre

Çevre Haberleri

Bodrum Yollarında Geniş Kapsamlı Çalışmalar Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi ekipleri, sorumluluk sahalarındaki yollarda bakım, onarım ve genişletme çalışmalarına hız verdi.

150 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alan Hafriyattan Temizlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde bugüne kadar 11 hafriyat alanında 3 Milyon 918 bin 092 ton hafriyat atığını bertaraf etti. Böylece yaklaşık 150 futbol sahasında alanın kirlenmesinin önüne geçilmiş oldu. 

30 Bin Metre Dere Temizliği Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından 2020 yılının Şubat ayı itibariyle il genelinde 30 bin metre dere temizliği yapıldı.

Miniklerden Atık Getirme Merkezine Ziyaret

Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret eden Bitez Gülümser Mehmet Danacı Anaokulu öğrencileri, evlerinde ve okullarında biriktirdikleri geri dönüşebilen atıkları da beraberinde getirerek geri dönüşüme katkıda bulundu.

Kavaklıdere’de 4 Bin 500 Metre Hat Döşendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kavaklıdere ilçesinde başlatılan 11 bin metre kanalizasyon hattının 4 bin 500 metresi tamamlandı.

Yaban Domuzları İçin Yemlikler Yerleştiriliyor

Bodrum'da, yaban domuzları için Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından doğaya yemlikler yerleştirilip içerisine pazar atıkları koyuluyor.

Marmaris’te Fen İşleri Ekipleri Aralıksız Çalışıyor

Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, altyapı ve üst yapı çalışmalarına ağırlık verdi. Çalışmaları yerinde inceleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Deniz Dibi Temizliği Gümbet’te Devam Etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla düzenlenen ve bu yıl Yalıçiftlik koyundan başlatılan Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizliği etkinliği Gümbet koyunda devam etti.

Bodrum’da Sahilde Bulunan Kaçak Bina Yıkıldı

Bodrum'da Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından başlatılan kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği vatandaşların da desteğiyle devam ediyor. Belediye ekipleri, Küçükbük sahilindeki taş binanın yıkım işlemini, mülk sahibi ile birlikte gerçekleştirdi.

Bodrum'da Gürültü Kirliliğinin Önüne Geçilecek

Turizm sezonunda şikayete söz konusu olan unsurların başında gelen gürültü kirliliği için alınan kararlarda uygulamaya geçilmesi için eğlence mekanları sahipleri ile toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Başkan Aras, "Bodrum'un eski günlerine dönebilmesi için her konuda bir vizyon ortaya koyuyoruz" dedi.

Bodrum, Green Destınatıon haritasında

Green Destination kapsamında Uluslararası Quality Coast- Sürdürülebilir Kıyı Turizmi Ödül Programına başvuran Bodrum Belediyesi, Turkiye'de ilk kez “Sürdürülebilirlik Birimi” kuran belediye oldu.

Bodrum Akıllı Konteynerlerle Mis Gibi Olacak

Bodrum Belediyesi’nin, “Mis Gibi Bodrum” sloganıyla başlattığı yeni temizlik hareketi kapsamında kentin tüm temizlik hizmeti teknoloji ile buluşuyor.

Bodrum’da Deniz Dibi Temizliğine İlk Kez Sahil Güvenlik Ekibi De Katıldı

Bodrum Belediyesi’nin “Denize en çok Mavi yakışır” sloganıyla başlattığı deniz dibi temizlik çalışmalarının bu yılki etabı Yalıçiftlik Koyunda başladı.

Bodrum’un 83 Milyon Avro’luk Yatırımı Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 83 milyon Avro tutarındaki Bodrum kanalizasyon hattı temeli atılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, Denizin Renginin Değişmesini Değerlendirdi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris’te düzenlenen çalıştayda yaptığı açıklamada, Marmaris’te denizin kahverengiye dönüşmesi ile ilgili olarak, “Bu kahverengilik kesinlikle ifade edildiği gibi bir başka karışımdan kaynaklanan bir durum söz konusu değil” dedi.

Bodrum’da kaçak yapılaşmayla mücadelede seferberliği devam ediyor

Eşsiz coğrafi dokusu, yöresel mimarisi, tarihi ve kültürel zenginliği ile Türkiye'nin ve dünyanın gözdesi olan Bodrum'da bu mirasın korunması için Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından başlatılan Kaçak Yapılaşma ile Mücadele Seferberliği vatandaşların da desteği ile devam ediyor.

Flamingolar Bodrum’a Akın Etti

Bodrum-Milas karayolunda bulunan Tuzla sulak alanına gelen binlerce flamingo, kış ortasında güneşli havanın keyfini çıkardı.

Toplam 321 haber.