Çevre

Çevre Haberleri

Korona Virüs Deniz Kaplumbağalarına Yaradı

Dünyanın en iyi korunan plajları arasında yer alan ve caretta caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanı Ortaca İztuzu sahilinde pandemi döneminde yumurta bırakan kaplumbağa sayısında artış yaşandı. Nesli tükenme tehlikesi altında ve tüm dünyada koruma altında olan caretta caretta deniz kaplumbağalarının Muğla bölgesindeki en önemli üreme alanı Ortaca’nın İztuzu sahiline kaplumbağaların yumurta bırakmaları devam ediyor.

Marmaris Belediyesi Kaynak Sularını Analiz Ettirdi

Marmaris Belediyesi’nin yaptırdığı analizde kaynak sularıyla ilgili ‘insani tüketim açısından uygun değildir’ raporu çıktı.

Komşularına Kızdı, Kendi Diktiği Ağaçları Kesti !

FERDİ YAVUZ- Muğla’da bir vatandaş, 10 yıl önce kendi elleriyle diktiği meyve ağaçlarını, komşularına kızınca yine kendi elleriyle kesti. 

Kuran Kursu’nun Bahçesi Çöp ve Atıklarla Dolu !

FERDİ YAVUZ- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde bulunan Şeyh Camii Kuran Kursu’nun bahçesi çöp ve atıklarla dolu. Kuran Kursu’nun bahçesinde bulunan çöp kovaları ağzına kadar çöple dolu halde duruyorken, burada bulunan kadın kıyafetleri ise dikkat çekti. Ayrıca çöplerin yanına, seccadenin bile atılması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. 

Muğla’da Vektör İle Mücadelede Devam Ediyor

12 ay boyunca vektör ile mücadele çalışmaları sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek, hamamböceği ve haşereye karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı.

Fethiye'de Çevre Kirliliğinin Önlenmesi İçin Protokol İmzalandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen "Tarımsal Atıkların Toplanması ve Geri Dönüşüme Kazandırılması" projesiyle zirai ilaç ambalajı ve tarımsal atıklardan kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçilebilmesi için protokol imzalandı.

Bodrum’da Tüyler Ürperten Manzara

Beyaz kuma, mermer tozuna savaş açan Bodrumlular kum serim işlemi yapan otellerin, işletmelerin ve tatil sitelerinin peşine düştü. Bodrum Belediyesi 6 günde 7 otel, 1 beach ve 3 tatil sitesine baskın yaparak beyaz kumların serimini engelledi. Mermer tozuyla sahile verilen güzel görünümün deniz canlılarına zarar vermesi halkı ayağa kaldırdı. Beyaz kumun, mermer tozunun sahile serilmesinin deniz çayırlarını da yok ettiği ortaya çıktı.

Bodrum’un Prestij Yüzü 15 Haziran’da Tamamlanacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapımı devam eden Bodrum Yat Limanı alt yapı ve meydan düzenlemesinin yüzde 90’ı tamamlandı.

Bodrum’da Sahili Genişletmek İçin Ağaç Katliamı Yaptılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir tatil sitesinin içerisinde bulunan sahildeki ağaçlar kesildi, dere yatağının ağzı kapatıldı. Deniz canlıları kapanan dere yatağında kaldı. Bodrum Belediyesi ekipleri siteye baskın yaparak tutanak tuttu.

Çayboyu’nun İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere ilçesine bağlı Çayboyu Mahallesinin içme suyu şebeke hattını yeniliyor.

Başkan Gümüş, Vatandaşlarla Birlikte Badana Yaptı

Menteşe Belediyesi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlara 20 ton ücretsiz kireç dağıttı.

Bodrum Limanı 15 Haziran’da Hizmete Giriyor

Bodrum Yat Limanında devam eden altyapı ve meydan düzenlemesi çalışmaları 15 Haziran’da tamamlanacak.

TMMOB “5 Haziran Dünya Çevre Günü” Adeta Sermayenin Günah Çıkarma Günü Olarak Kutlanmaya Devam Etmektedir”

TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Ekolojik yıkımın en üst seviyeye çıktığı, bütün canlıların yaşam alanlarının daraldığı, yok edildiği günümüzde, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” adeta sermayenin günah çıkarma günü olarak kutlanmaya devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Marmaris’e Ödül Geldi

Marmaris Belediyesi’nin geçtiğimiz yaz sezonunda mavi bayraklı işletmeler ve vatandaşlarla işbirliği halinde yaptığı çevre temizliği farkındalık çalışmaları TÜRÇEV tarafından “En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri” ödülüne layık görüldü.

Hasan Ercan Caddesi’nde Çalışmalar Devam Ediyor

Menteşe Kentsel Tasarım Yolu 2. Etap cadde, yol, kavşak düzenlemesi ve altyapı çalışmaları kapsamında Hasan Ercan Caddesi üzerinde 1-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan altyapı, yol ve kaldırım çalışmalarına başlandı.

İztuzu Palajı’nda Hazırlıklar Başladı

FERDİ YAVUZ- Ortaca Belediyesi’nin işlettiği dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nda çalışmalar başladı.

Seydikemer’de Yaylalar Haziran Ayında Beyaza Büründü

Seydikemer’e bağlı yaylaların yüksek noktaları Haziran ayı başında yağan kar ile bembeyaz oldu.

Çandır Köyü Ekoturizm Projesi

Orman Genel Müdürlüğü Orköy Daire Başkanlığı ile Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde Muğla Köyceğiz’e bağlı Çandır Mahallesinde “Çandır Köyü Ekoturizm” projesi çalışmaları yürütülüyor.

Kavaklıdere Kanalizasyon Çalışmalarında Sona Yaklaşıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde başlatılan 11 bin metre kanalizasyon hattının 8 bin metresi tamamlandı. İlçede 4 bin 600 metre içme suya hattı yenilenmesi ve 4 bin 800 metre parsel bağlantı işinin önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.

Toplam 321 haber.