Çevre

Çevre Haberleri

Bodrum’a sessizlik çökünce Gümbet sahilinde görüldü

Muğla'da sokağa çıkma yasağının gelmesiyle Bodrum ilçesinde sessizliği fırsat bilen büyük ak balıkçıl (Ardea alba), Gümbet sahilinde görüntülendi.

Muğla’da Eczaneler Dezenfekte Edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Korona virüs salgını sürecinde hassas bir öneme sahip olan il genelindeki 445 eczaneye dezenfeksiyon işlemi ve bilgilendirme yapıldı.

Bedava Araç Dezenfektesine Akın Ettiler

Bodrum Belediyesi tarafından ücretsiz araçlar dezenfekte edildiğini duyan vatandaşlar, araçlarına dezenfekte yapılan Temizlik İşleri Müdürlüğü önünde uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Marmaris Kalesi ve Sokaklar Dezenfekte Edildi

Korona virüsü salgınına yönelik alınan önlemler kapsamında Marmaris'in en çok turist çeken bölgelerinden biri olan Tarihi Kale bölgesi de yıkandı

Büyükşehir Özel Toplu Taşıma Araçlarını Dezenfekte Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Korona virüs vakasına karşı resmi toplu taşıma araçları dışında özel toplu taşıma araçlarını da dezenfekte ediyor.

Muğla’da Kara ve Denizde Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından Muğla’da hem denizde, hem de karada fırtına uyarısı yapıldı.

'Akdeniz Gölü' çölleşiyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan 'Akdeniz Gölü' çölleşmeye başladı. Her yıl göle gelen yaklaşık 80 farklı cinste kuş ise göle uğramaz oldu. Gölün havadan çekilen görüntüleri ise gölün giderek kurumaya başladığını gözler önüne serdi.

Deniz dibinden çıkanlar şok etti

“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla düzenlenen Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizliği Etkinliği Akyarlar Koyu'nda devam etti. Deniz dibinden kartondan, plastiğe, camda, araç lastiğine bir çok çöp çıktı.

Datçalı doğa severler temiz çevre için kolları sıvadı

Muğla’nın Datça ilçesinde bir araya gelen 25 kişilik doğa sever grup, ormanlık alanda 3 traktör atık topladı.

‘Kalk Gidelim’ Dizi Ekibinden Hatıra Ormanı

Çekimleri Muğla’nın Menteşe ilçesi Yeşilyurt Mahallesinde devam eden ‘Kalk Gidelim’ dizi ekibi 100’üncü bölüm anısına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen alana ekipte bugüne kadar yer alan tüm isimler için fidan dikti.

Leylekler Mevsimleri Şaşırdı

Her yıl Mart ayının sonlarında üremek için Ula’nın Akçapınar mahallesine gelen leylekler bu yıl Mart ayının başında geldi.

Büyükşehir’den Okullarda Çevre Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi çevre bilincinin gelişmesi için mart ayı içerisinde 13 ilçe 52 okulda 1560 öğrenciye çevre eğitimi verecek.

Görüntü kirliliğine karşı belediye vatandaş iş birliği

Marmaris Belediyesi’nin bakımsız binaların iyileştirilmesi yönünde başlattığı proje kapsamında binalardaki çalışmalar hız kazandı. Sezonun da yaklaşmasıyla Marmaris genelindeki bir çok binada yürütülen dış cephe iyileştirme çalışmaları dikkat çekti.

Kanalizasyon Hatları Temizleniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri turizm sezonu öncesi turizm merkezlerinde ki kanalizasyon hatlarını temizliyor.

Muğla’da ‘Dünya Yaban Hayatı’ Günü Etkinliği

Dünya Yaban Hayatı günü etkinlikleri kapsamında DKMP Muğla Şube Müdürlüğü Seydikemer ilçesinde öğrencileri yaban hayatı konusunda bilgilendirdi.

Miniklere ‘Her atık çöp değildir’ dersi

Menteşe Şemsiana Anaokulu 5-B Sınıfı öğrencileri ‘Okul Dışarda’ etkinliği kapsamında Menteşe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.

100 Yaş Evi Üyelerinden Doğaya 230 Fidan

Muğla Büyükşehir Belediyesi Nilüfer Caner 100 Yaş Evi üyeleri, 2017 yılındaki yangında büyük bir alanın kül olduğu Zeytinköy Mahallesi’ne 230 fıstık çamı fidanını toprakla buluşturdu.

Milas'ta hava kalitesi 'Hasas' çıktı

Yaklaşık bir boyunca Atapark’ta konuşlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait seyyar Hava Kalitesi Ölçüm Aracı tarafından Milas’ın hava değerleri ölçüldü. Hava Kalitesi İndeksi (HKİ) verilerine göre Milas’ın hava kalitesinin ‘hassas’ olduğu belirtildi.

Toplam 321 haber.