Çevre

Çevre Haberleri

Marmaris Halk Plajında Hummalı Hazırlık

Marmaris Belediyesi, 4 günlük kısıtlamada da boş durmadı. Temizlik, Fen İşleri, Park Bahçeler ve Destek Hizmetleri müdürlüğü ekipleri ilçenin birçok noktasında çalışmalar gerçekleştirdi. Halk plajında da çalışmalar büyük bir hızla sürdürüldü.

Muğla’da Mavi Bayrak Sayısı 117’ye Çıktı

Uluslararası turizmin güvencesi olarak bilinen Mavi Bayrak alan plaj, marina ve yatlar açıklanırken, Muğla’da 105 plaj, 8 marina ve 4 yat bir yıl boyunca Mavi Bayrak dalgalandıracak.

Kaza Geçiren Hamile Köpeğe Sezeryan Yapıldı

FERDİ YAVUZ- Muğla’da kaza geçiren bir köpeğin hamile olduğunun tespit edilmesi üzerine, acil olarak ameliyata alınan köpek 3 adet yavru dünyaya getirdi. 

Rıfat Ayaydın Caddesi Ulaşıma Açıldı

Yağmur suyu drenaj çalışmaları tamamlanan Rıfat Ayaydın Caddesi vatandaşın hizmetine sunuldu.

Ören’de Sarı Deniz Görenleri Şaşkına Çevirdi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören koyunda, denizin sarı renkte olduğunu görenler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Afrika Sıcakları, Toz Bulutuyla Bodrum’un Üstüne Çöktü

Afrika sıcaklarının etkisine giren Bodrum’da termometreler 44 dereceyi gösterdi. Toz bulutu, tüm ilçeyi sardı.

Kavaklıdere’de 7 Bin 500 Metre Kanalizasyon Hattı Döşendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde başlatılan 11 bin metre kanalizasyon hattının 7 bin 500 metresi tamamlandı.

Menteşe’de Dezenfeksiyon İşlemleri Devam Ediyor

Menteşe Belediyesi Korona virüs ile mücadele edilmesine yönelik her gün onlarca cadde, sokak, meydan, kamu kurumları, eczane, araç, ibadethane, park gibi açık ve kapalı alanları dezenfekte ediyor.

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki Villası Yıkılacak

Bodrum Bitez’deki villası ruhsata aykırı çıkan Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’e ait villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Özdil’in 142 metrekareden 310 metrekareye çıkardığı kaçak villa 3 gün içinde yıkılacak.

Yaban Domuzlarına Beslemeli Önlem

Marmaris Belediyesi ekipleri, yiyecek bulmakta zorlanan yaban domuzlarının şehir merkezine inmesi nedeniyle ormanlık alana yiyecek bırakmaya başladı.

Azmağın Sembolü Kazlar İçin Seferber Oldular

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka mahallesindeki Muğla Valiliği ve Çevre Koruma Vakfı tarafından kurulan MUÇEV’in sorumluluğundaki kadın azmağında yaşayan Kazlar beslenmek için mahalle içlerine kadar gitmesinin basında yer almasının ardından Belediye, MUÇEV, Jandarma ekipleri Kazları beslemek için seferber oldu.

Ölüdeniz’de Şüpheli Bidon !

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Ölüdeniz Kıdırak Koyu’nda sahile vuran bidon endişeye yol açtı. Ancak ilk incelemede bidonda akaryakıt bulunduğu ortaya çıktı. 

Datça’nın Endemik Kekiğine İlgi Arttı

Muğla’nın Datça ilçesinde, dünya genelinde etkili olan korona virüs salgının ardından doğada yetişen endemik kekik türüne ilgi arttı.

Bodrum 'Çiçek Açıyor'

Muğla’nın Bodrum ilçesinde park ve bahçeler müdürlüğü özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde ilçenin cadde , sokak park ve mesire alanlarında mevsimlik  çiçek dikmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Bu Çiçeği Koparmak Ya da Zarar Vermenin Cezası 60 Bin Lira

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı kırsal mahalle Osmaniye’nin yamaçlarında koruma altındaki 'Ayı Gülleri' açmaya başladı. Bu çiçekleri koparana ya da zarar verene ise 60 bin lira ceza kesiliyor.

Marmaris’te Sokaklar Dezenfekte Edildi

Marmaris’te cadde ve sokakların yıkanarak dezenfekte edilmesi insansız hava kamerası ile görüntülendi.

Muğla Sokakları Deterjan İle Yıkanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından iki günlük sokağa çıkma kısıtlaması sonrası sokaklar ve caddeler deterjanlı su ile yıkanıyor.

Hallerde Dezenfekte Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi korona virüs mücadelesi kapsamında yaş sebze meyve hallerinde dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirdi.

Toplam 321 haber.