Genel

Genel Haberleri

FETHİYE KAYMAKAMLIĞINDAN MİLYONFEST AÇIKLAMASI

Bu yıl 1-4 Eylül günleri arasında ikincisinin düzenlenmesi planlanan Milyonfest Fethiye Müzik Festivalinin, Muğla Valiliğinin tarafından iptal edildi haberlerine Fethiye Kaymakamlığından yazılı açıklama geldi. 

“Language Cafe” hizmete girdi

Farklı kültürlerin bir arada olacağı; yerli ve yabancı öğretmenlerden yabancı dil öğrenmek, pratik yapmak ve yabancı dil kültürünü bilen insanlarla tanışmak isteyen vatandaşlar için, ‘Language Cafe Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış ile hizmete girdi.

100 Yaş evi açıldı

60 Yaş üzeri vatandaşların sosyal yaşama daha aktif ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacı ile planlanan Fethiye 100 Yaş Evi saat 11.00’de düzenlenen tören ile açıldı.

Girgin, “pazarcı artık “satıcı değil bekçiyiz” diyor”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Köyceğiz İlçe Örgütü ile birlikte pazaryerini gezerek esnafın, üreticilerin ve halkın şikâyetlerini dinledi. Girgin şunları söyledi:

Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odasından Aşure İkramı

Muharrem ayı nedeni ile Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Salı pazarında aşure etkinliği düzenledi. Etkinliğin maçının birlik ve beraberlik olduğuna değinen Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Bizim buradaki amacımız birlik beraberliği, kardeşlik ruhunu arttırmak. Pazara gelen misafirlerimize bugünün anısına aşure ikramında bulunmak beraberinde esnaflarımıza aşure ikramında bulunmak” dedi.

Fethiye programının bu hafta ki konuğu, Kökten oldu

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Frt TV'de yayınlanan Fethiye adlı programın konuğu oldu. Programda Fethiye’nin sorunları hakkında konuşuldu.

FTSO gemi yapım hangarı için inşaata başlıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) proje okulu Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesine, Fethiye ve Seydikemer’in ihtiyaçlarına yönelik nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında, gemi yapım hangarı inşa edilecek. FTSO üyelerinin nitelikli eleman ihtiyacına çözüm üretmek için yeni bölümlerin de açılacağını vurgulayan Başkan Çıralı, “Tüm üyelerimizin bu konudaki taleplerini dinlemek, ihtiyaç duyulan diğer alanlar içinde bölümler açmak istiyoruz.” dedi. FTSO ile Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu, 19 Mayıs 2022 Cuma günü FTSO Meğri Salonu’nda toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Erdem, Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Öğütveren, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşcu ile FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu katıldı.

KAYTAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan’ın babası Enver Kaytan hayatını kaybetti.

Fethiye Ve Seydikemer’de Karavan Park Alanı Eksikliğine Çözüm Aranıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), karavan ve kamp alanı, karavan imalatı ve kiralama sektöründen temsilcilerin katıldığı toplantıda, Fethiye ve Seydikemer’de karavan kamp alanlarının belirlenmesi ve karavan turizminin geliştirilmesine yönelik öneriler konuşuldu. Sektör temsilcileri bölgede karavan kamp alanı bulunmaması nedeniyle büyük bir turizm potansiyelinin kullanılamadığını vurgularken, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bölge turizminin çeşitlendirilmesi konusunda birçok çalışma yürüttüklerini belirterek, kamp karavan turizmini desteklemek ve kamp alanları oluşturmak için sektör temsilcilerinden aldıkları önerileri Kültür ve Turizm Bakanlığı’na taşıyacaklarını söyledi.

Sed Medya’dan Ziyaretler

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ve çalışma arkadaşları, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı ve İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu’nu ziyaret etti.

Başkan Çıralı, “Babadağ’ın babasıyım, odanın kaptanıyım”

FRTTV ekranlarında yayınlanan Arzu Sipahi ve Seda Köktener’in hazırlayıp sunduğu Fethiye programına konuk olan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, neden tekrar aday oldunuz sorusunu canlı yayında cevapladı.

FETHİYE LOKMAN HEKİM ZİRVE SPOR KULÜBÜ ONURSAL BAŞKAN KAYMAKAM ALPER BALCI İLE SEZONU AÇTI

Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Lig’de sahaya çıkacak Fethiye Lokman Hekim Zirve Spor Kulübü kadrosu sezon açılış yemeğinde bir araya geldi. Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın da katıldığı sezon açılış yemeğinde Fethiye Lokman Hekim Zirve Spor Kulübü sporcuları, antrenörleri, yönetim kadrosu ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve kulüp sponsorları Bahçeşehir Koleji sahibi İbrahim Erdem, Ekoltaş Mermer sahibi Harun Günay yer aldı.

Mavi Bayraklı plaj’da deniz kontrolü yapıldı

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bünyesinde bulunan Büyük Samanlık Koyu’nda misafirlerin güvenli bir şekilde denize girmeleri için deniz dikeni kontrolü yapıldı.

Başkan Solak, “Herkes cezamı öderim yaparım mantığında”

Fethiye’de kaçak yapılarla mücadele bitmek bilmiyor. Şehrimizde olağanüstü bir kaçak yapılaşmanın olduğunu vurgulayan Mimarlar Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilcisi Günay Solak, FRT TV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

FRT TV’NİN BU HAFTA Ki KONUĞU OSMAN ÇIRALI OLDU

Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Frt TV'de yayınlanan Fethiye adlı programın konuğu oldu. Programda konuşan Çıralı, körfez sorunu,turizm ve alt yapı çalışmalarına kadar birçok konuya değindi.

DADAŞOĞLU FETHİYE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI

Resmi gazete de yayımlanan Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Atama Kararnamesiyle, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan Bitlis İl Emniyet Müdür Yardımcılığına atanırken, Muğla İl Trafik Şube Müdürü Kayhan Dadaşoğlu’da Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne atandı. 

Hoş geldin bebek projesi ile 232 aile dağıtım gerçekleştirildi

Fethiye Belediyesi’nin, ‘Hoş geldin Fethiyeli bebek’ sloganıyla başlattığı sosyal yardım projesi tüm hızıyla devam ediyor. Belediye ekipleri proje başladığı andan itibaren 232 aileye dağıtım yapıldı.

Gazetecilerden Çirkin Saldırıya Tepki

Bodrum’da gazeteci Fatih Bozoğlu’nun Mümtaz Ataman Caddesi üzerinde haber yaptığı sırada sözlü ve fiziki saldırıya uğramasına Bodrum ve Muğla’daki gazeteciler tepki gösterdi. 

Ak Parti İl Başkanı Mete, Seydikemer’de Vatandaşların Taleplerini Dinledi

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Seydikemer’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Kadem Mete’ye ziyaretlerinde Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, başkan yardımcıları ve AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş de eşlik etti.