Gündem

Gündem Haberleri

Badem Çiçeği Festivali 7-9 Şubat’ta

7-9 Şubat tarihleri arasında Datça'da Badem Çiçeği Festivali düzenleniyor. Beyazın ve pembenin tüm tonlarının bir araya geldiği festival, katılımcılarına görsel bir şölen sunuyor.

Mahkeme Delege Seçimlerini İptal Etti

Dalaman Ziraat Odası’nın Aralık 2018’de yapılan Delege Seçimleri ile ilgili Muğla 1.İdare Mahkemesi’nden şok bir karar geldi. Mahkeme, Osman Ekin’in itirazını red eden Dalaman Kaymakamlığı’nın kararını iptal etti, seçimler öncesi üye alımı yapıldığını ve bunun usulsüz olduğunu belirtti.

“Çocuk İstismarının Affı Olmaz”

Muğla'da, iktidarın küçük yaştaki kız çocuklarıyla evlenen erkeklerin istismar suçundan affedilmesine yönelik bir tasarı hazırladığıyla ilgili haberlerin çıkması üzerine Karya Kadın Derneği, KESK Muğla Kadın Meclisi, Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Muğla Tabip Odası Kadın Komisyonu tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. 41 ilde eş zamanlı yapılan açıklamaların ardından akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden eylem başlatılacağı belirtildi.

Suyun Çığlığı İsimli Proje Yürütülecek

Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destek ile vatandaşın haklı takdirini kazanan Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız 'ın himayelerinde yürütülecek olan ''Suyun Çığlığı'' isimli projeye ilk günden yoğun ilgi gelmeye başladı.

Cumhur İttifakı Köyceğiz'de Buluştu

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, Cumhur İttifakının Muğla’daki 7 belediye başkanı 2020 yılının ilk değerlendirme toplantısı için milletvekilleri bir araya geldi.

MİTSO Önerdi, Cumhurbaşkanı Onayladı balıkta KDV yüzde 1’e indirildi

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), mevsimlik çalışan zeytinyağı yağhanelerinin mühendis çalıştırma zorunluluğunun kaldırılmasından sonra balıkçıların KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi talebinde de başarıya ulaştı.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “2019 Yılında Muğla’da 24 Bin 170 Dekar Arazinin Toplulaştırıldı”

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Türkiye genelinde tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmaları kapsamında 2019 yılında Aydın, Denizli ve Muğla illerinde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Başkan Atıcı, Başsavcı Yapar’ı Ziyaret Etti

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, kısa bir süre önce Cumhuriyet Başsavcılığına ataması yapıldıktan sonra göreve başlayan Hayrullah Yapar’ı makamında ziyaret etti.

Sosyal Medyanın Dünyaca Ünlü Fenomenleri Bodrum’a Geliyor

Dünya’nın en ünlü sosyal medya fenomenlerini Bodrum’a getirmek için kolları sıvayan Prems kurucusu Akın Gürbulak turizm kentini daha iyi pazarmamayı planlıyor. Türkiye’nin ve Bodrum’u tanıtacak olan projenin ilk aşaması tamamlandı.

Milas'ta 'Ataya Selam Olsun' Projesi Başlıyor

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Türk Eğitim Sen Milas İlçe Temsilciği işbirliğiyle Milas’ta ‘Ataya selam olsun’ projesi başlatılıyor.

Muğla’da Ulaşımda Kadınlara Pozitif Ayrımcılık

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ‘Ulaşımda Kadınlara Pozitif Ayrımcılık’ uygulaması talimatı sonrası uygulama hayata geçti. Uygulama kapsamında Muğla’da kadın yolcular kış aylarında 22.00 ve 06.00 yaz aylarında ise 23.00-06.00 saatleri arasında otobüslerden durak beklemeksizin istedikleri yerde inebilecekler.

Bodrum Marina Caddesi’nde ‘Bar’ Kararı

Bodrum Belediye Meclisi Ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir’in Yatırımları Diğer Kurumları Da Tetikledi

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 9 ilçede başlattığı yatırımlarla birlikte diğer resmi kurumlarda galeri sistemine benzer bir sistem kullanarak yatırıma katıldı.  

Çelebi Milas'a, Savran Muğla'ya Atandı

Milas Müze Müdürlüğü’nde görev değişikliği yapıldı. Yeni Müdür Mehmet Çelebi oldu.

Büyükşehir, Orman Yangınları Çalıştayının Sonuç Bildirgesini Açıkladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçen ay gerçekleştirdiği “Orman Yangınları Çalıştayı”nın sonuç bildiri raporunu açıkladı. Bir çok konunun açıklandığı bildirgede, özellikle ormanların korunması yasalarla Orman Genel Müdürlüğüne verilse de aynı görev vicdan sahibi her insanın sorumluluğunda zorunlu olarak olması gerektiği vurgulandı. 

100 Yaş Evi Üyelerine Fiziksel Aktivite Programları Düzenleniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 60 yaş üzeri vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımlarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla oluşturularak 2018 yılının Nisan ayında faaliyete başlayan Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde üyelere yönelik fiziksel aktivite programları düzenleniyor.

2020 Yılının İlk Belediye Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Fethiye Belediye Meclisi 2020 yılının ilk belediye meclis toplantısını gerçekleştirdi. 17 maddenin 15’i oy birliği ile geçerken 2 madde ise oy çokluğu ile geçti.

Muğla İlk Üçte

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in "imar barışıyla" ilgili verdiği yazılı soru önergesini yanıtladı.

Yılın İlk Tatilini Sahil Kenarında Geçirdiler

2020 yılının ilk tatil gününde Muğlalılar Akyaka sahiline akın etti ve yazdan kalma güneşin altında çay-kahve keyfi yaptı.

Toplam 4324 haber.