Gündem

Gündem Haberleri

Meraklı Çocuk Bilim-Sanat Tır’ı Bodrum’da

Bodrum Belediyesi, Bodrum’da yaşayan çocuklara bilim ve sanat eğitimi için yollara çıktı. Meraklı Çocuk Bilim ve Sanat TIR’ını bugünkü durağında ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,“Kendi kültürüne, tarihine sahip çıkan bilim ve sanat ve kültürle yoğrulmuş çocuklar yetişmesine destek olacağız.” dedi.

Sıcak Bir Çorba, Sıcak Bir Gülümseme

Menteşe Belediyesi tarafından her sabah öğrencilere ücretsiz olarak sunulan bir bardak sıcak çorba ikramı öğrencilerin yoğun ilgisini görüyor. Menteşe Belediyesi personeli tarafından Belediyenin Aşevinde özenle hazırlanan çorbalar, her sabah 500 öğrenciye ulaştırılıyor. 

Kar Mesaisi Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelinde kar yağışından etkilenen bölgelerde ulaşımın aksamaması için gece gündüz görev yapıyor.

Doğa Dostu Muhtar

Dalaman Atakent Mahallesi muhtarı Kürşat Kenan İlhan, sorumlu olduğu mahallesinde av yasağı uygulanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Köyceğiz Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

“Tarlanıza Geliyoruz” Projesi Üreticiye Umut Oluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin verimli topraklarında üretmesi, toprağını değil ürününü satması amacıyla başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında 220 üreticiyi ziyaret etti. 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; “37 Milyon Borç Ödedik”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’nin tarihi Balık Pazarı’nda esnaflarla bir araya geldi. İlginin yoğun olduğu toplantı öncesinde Başkan Karaca, balık pazarındaki tüm esnafları tek tek ziyaret ederek hayırlı işler dileklerinde bulundu.

Kooperatif Yöneticilerine Mal Bildirimi Uyarısı

Muğla Ticaret İl Müdürlüğü tarafından kooperatifler ile birliklerin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürlerin en geç Şubat sonuna kadar mal bildirimlerini yenilemeleri gerektiği belirtildi.

Denizcilik Buluşmaları Devam Ediyor

Bodrum Deniz Müzesi’nde Denizcilik Buluşmaları devam ediyor. Bodrum Belediyesi’ne bağlı, Türkiye’nin ilk ve tek özel denizcilik müzesi olan Bodrum Deniz Müzesi Aralık ayında başladığı müze etkinliğine yeni programla devam ediyor.

Kore Gazisi Alparslan Gözyaşları İle Uğurlandı

Milas’ta, 91 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi Mustafa Ali Alparslan, düzenlenen askeri törenin ardından şehir mezarlığına defin edildi.

Aydanur Aktaş Hıra’nın ‘Bolluk ve Bereket Formülü’ isimli kitabı çıktı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan yazar Aydanur Aktaş Hıra, ‘Bolluk ve Bereket Formülü’ isimli 2’nci kitabını okuyucuyla buluşturdu.

Marmaris’te “Veli Olmak” Adlı Seminer Gerçekleşti

Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlen ‘Veli olmak’ başlıklı seminerde konuşan Psikoterapist Şamil Saribaş; “Veliler okulda yaşanan sorunlar karşısında ne yapacağını bilmiyor. Daha fazla bilinçlenmeye ihtiyaç var” diye konuştu.

Asansörlü Bina Sorumlularına Dikkat

Muğla Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, asansörlü bina sorumluları ile ilgili Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğin duyurusunu yaptı.

Labranda Su Fabrikasına 12 Milyonluk Yatırım

Milas Belediyesi 2020 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Mecliste Labranda Su Fabrikasına yapılması düşünülen 12 milyon liralık yatırım oy birliği ile kabul edildi.Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Tokat 2020 yılının herkese hayırlı olmasını dileyerek,ilçemize ve halkımıza en iyi hizmeti yapmanın gayreti içerisinde olacağız dedi.

7400 Adet Nutuk Dağıtıldı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı ve Türk Eğitim Sen Milas Temsilciliği tarafından hayata geçirilen “Ata’ya Selam Olsun Projesi” kapsamında Milas’ta eğitim öğretim gören yaklaşık 7 bin 400 öğrenciye Nutuk dağıtıldı. Proje kapsamında önümüzdeki süreçte öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenlenip, çeşitli hediyeler verilecek.

Milas Bir Kore Gazisini Daha Kaybetti

Milas’ın sevilen muhtarlarından Kore Gazisi Mustafa Ali Alparslan tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti.

Bataklıkta Mahsur Kalan İnek İçin Seferber Oldular

Bodrum'da bir yağhanenin pirine ve atıksu havuzunda mahsur kalan inek itfaiyenin müdahalesi ile kurtarıldı.

Badem Çiçeği Festivali 7-9 Şubat’ta

7-9 Şubat tarihleri arasında Datça'da Badem Çiçeği Festivali düzenleniyor. Beyazın ve pembenin tüm tonlarının bir araya geldiği festival, katılımcılarına görsel bir şölen sunuyor.

Mahkeme Delege Seçimlerini İptal Etti

Dalaman Ziraat Odası’nın Aralık 2018’de yapılan Delege Seçimleri ile ilgili Muğla 1.İdare Mahkemesi’nden şok bir karar geldi. Mahkeme, Osman Ekin’in itirazını red eden Dalaman Kaymakamlığı’nın kararını iptal etti, seçimler öncesi üye alımı yapıldığını ve bunun usulsüz olduğunu belirtti.

“Çocuk İstismarının Affı Olmaz”

Muğla'da, iktidarın küçük yaştaki kız çocuklarıyla evlenen erkeklerin istismar suçundan affedilmesine yönelik bir tasarı hazırladığıyla ilgili haberlerin çıkması üzerine Karya Kadın Derneği, KESK Muğla Kadın Meclisi, Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Muğla Tabip Odası Kadın Komisyonu tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. 41 ilde eş zamanlı yapılan açıklamaların ardından akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden eylem başlatılacağı belirtildi.

Toplam 4264 haber.