Gündem

Gündem Haberleri

Bodrum Marina Caddesi’nde ‘Bar’ Kararı

Bodrum Belediye Meclisi Ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir’in Yatırımları Diğer Kurumları Da Tetikledi

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 9 ilçede başlattığı yatırımlarla birlikte diğer resmi kurumlarda galeri sistemine benzer bir sistem kullanarak yatırıma katıldı.  

Çelebi Milas'a, Savran Muğla'ya Atandı

Milas Müze Müdürlüğü’nde görev değişikliği yapıldı. Yeni Müdür Mehmet Çelebi oldu.

Büyükşehir, Orman Yangınları Çalıştayının Sonuç Bildirgesini Açıkladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçen ay gerçekleştirdiği “Orman Yangınları Çalıştayı”nın sonuç bildiri raporunu açıkladı. Bir çok konunun açıklandığı bildirgede, özellikle ormanların korunması yasalarla Orman Genel Müdürlüğüne verilse de aynı görev vicdan sahibi her insanın sorumluluğunda zorunlu olarak olması gerektiği vurgulandı. 

100 Yaş Evi Üyelerine Fiziksel Aktivite Programları Düzenleniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 60 yaş üzeri vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımlarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla oluşturularak 2018 yılının Nisan ayında faaliyete başlayan Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde üyelere yönelik fiziksel aktivite programları düzenleniyor.

2020 Yılının İlk Belediye Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Fethiye Belediye Meclisi 2020 yılının ilk belediye meclis toplantısını gerçekleştirdi. 17 maddenin 15’i oy birliği ile geçerken 2 madde ise oy çokluğu ile geçti.

Muğla İlk Üçte

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in "imar barışıyla" ilgili verdiği yazılı soru önergesini yanıtladı.

Yılın İlk Tatilini Sahil Kenarında Geçirdiler

2020 yılının ilk tatil gününde Muğlalılar Akyaka sahiline akın etti ve yazdan kalma güneşin altında çay-kahve keyfi yaptı.

Yeni yıla çalışarak girdiler

Milas’ta, yeni yıl coşkusu başta eğlence mekanları olmak üzere bir çok noktada yaşandı. Yeni yıla eğlenerek girenlerin yanı sıra çalışarak girenler de oldu. Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas Kaymakamı Eren Arslan görev yapan personelleri, hastanede tedavi gören vatandaşları ziyaret etti. Milas’ta yılın ilk saatlerinde dünyaya gelen bebek ise Nisa oldu.

Kaymakam Arslan, Pınarcık’ta incelemelerde bulundu

 Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın haftalık mahalle gezileri programı kapsamında bu haftaki durağı Pınarcık Mahallesi oldu. Arslan sorunları dinleyerek daire ve kurum amirlerinden bilgi alıp ivedilikle çözümünü istedi.

Yeni yılın ilk gününde sahillere akın ettiler

Bodrum’da vatandaşlar yılbaşı sonrası güzel havanın keyfini çıkardı. Yeni yılın ilk gününde sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sahillere akın etti.

Arkadaşları için lokma döktürdüler

Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği üyesi Serkan Emre, genç yaşta kalp krizi geçirerek hayata veda etmesinin yıl dönümünde unutulmadı. Dernek yönetimi Emre’nin ruhuna hayır lokması döktürdü.

Fethiye'de yabancılar, yardım için kostümlerle denize girdi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan yerleşik yabancı vatandaşlar, yeni yılın ilk gününde yardıma muhtaç çocuklar için Çalış Plajı’nda kostümlerle denize girdi.

Muğla 2020’yi Böyle Karşıladı

2020 yılı için cadde ve meydanların rengarenk ışıklarla süslendiği Muğla'da, yeni yıl coşkusu yaşandı. 2020’in ilk dakikalarına girişte il genelinde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Marmaris Yeni Yıla Coşkuyla Girdi

Marmaris Belediyesi tarafından organize edilen yeni yıl kutlamasıyla binlerce vatandaş Atatürk Meydanı’nda yeni yılı karşıladı. Meydanda vatandaşlara seslenen Marmaris belediye Başkanı Mehmet Oktay, hiç bir zaman ayrıştırmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz, kutuplaştırmayacağız mesajını yenileyerek, kalbimizde kine, öfkeye, nefrete değil sevgiye, huzura ve barışa yer vereceğiz dedi.

Yunanistan Vizesi MİTSO’dan Alınabilecek

Yunanistan’a ve Yunanistan vizesiyle bazı AB ülkelerine gitmek isteyenler pasaport vizelerini yeni yılda Milas Ticaret ve Sanayi Odasından alabilecekler.

Vali Civelek Tedbirleri Yerinde İnceledi

Muğla Valisi Esengül Civelek, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri ve trafik kural ihlallerinin en aza indirilmesini sağlamak amacıyla polis ve jandarma yol kontrol noktalarını ziyaret ederek, alınan trafik tedbirlerini yerinde denetledi.

Batakhane Güzeli’ne yoğun ilgi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Bodrum Belediye Şehir Tiyatrosu müzikal oyunu olan ‘Batakhane Güzeli’ sanatseverlerle buluştu.

Öğrencilerle geleceğe tohum atılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca desteklenen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İzmir Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen 'Kadın Eliyle Geleceği Korumak: Gen Bankası ile Buluşuyoruz' Projenin eğitim çalışmalarına Seydikemer'de devam edildi.

Toplam 4256 haber.