Birey Haberleri

Birey Haberleri

Kökten, Farkındalık Etkinliğine Katıldı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğine katıldı. Kökten, “Sadece bir gün değil her zaman özel bireylerin yanında olacağız” dedi.

Kökten’den anlamlı hediye

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Yakacık Mahallesi’ne ikamet eden doğuştan engelli 55 yaşındaki Ahmet Ali Acar' a tekerlekli sandalye temin etti.

Belediye, Evde Kuaförlük Hizmeti ile Vatandaşların Takdirini Kazandı

Milas Belediyesi’nin engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi bireylere yönelik Evde Kuaförlük Hizmeti başladı. Saç kesimi, el ve ayak tırnak bakımını içeren hizmet, evden çıkma imkânı olmayan hasta, yaşlı, özel gereksinimli bireyler ve dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kolaylık sağlıyor.

FTSO’dan Findeks Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), Kredi Kayıt Bürosu tarafından bireylere ve reel sektöre yönelik tasarlanmış finansal hizmet platformu Findeks’in sunduğu ürün ve hizmetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Si-Ser Fethiye İşitme Cihazları Muhtarlara Seminer Düzenledi

Si-Ser İşitme Cihazları Fethiye Şubesi, Muhtarlarla İşitme Teknolojileri ve İşitme Kayıplı Bireyler Üzerine Kahvaltıda Buluştu.

TURGET'ten kahvaltı etlinliği

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesinde, Eski Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer tarafından gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte, bölgemizdeki ve ülke genelindeki görme engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorluklar, gerek yasa düzenleyicileri, gerekse yerel yönetimler tarafından engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, görme engellilerin güvenli bir şekilde sokaklarda, sosyal hayatın içinde olmaları için yapılması gerekenler konuşuldu.

İşitme engelli bireylerin sosyalleşmelerine katkı

23 Eylül Cumartesi günü Bodrum Belediyesi destekleriyle Marmara İşitme Engelliler Derneği bünyesinde işitme engelli bireyler için Sessiz Kafe açıldı.

Büyükşehir Kısa Mola ile Ailelerin Yanında 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan hizmeti Kısa Mola bugüne kadar 378 aileye 6 bin 729 kez hizmet verdi. 

Engelli bireylerin gösterisi ayakta alkışlandı

Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan özel eğitimli bireylerin rol aldığı yönetmen Yeşim Balkan Ekdi yönetiminde özel bireylerin hazırladığı “Sanal Alem“ adlı iki perdelik tiyatro oyununda özel eğitimli bireyler performansı izleyenlerden büyük alkış aldı.

Günde 30 Dakikada İngilizce Öğrenin

Eğitimci Kerem Taşçı, internet üzerinden İngilizce öğretimi verdiğini ve bu yönetimin öğrenciler üzerinde oldukça etkili olduğunu ifade etti. Taşçı, www.birebironline.com isimli web sitesi üzerinden  Filipinli öğretmenler yoluyla öğrencilerine günlük bireysel İngilizce ders verdiklerini ifade etti.

HASAR, “BİZ ENGELLİ BİREYLER SADECE SİYASİ VİTRİNLERDE KONU MANKENİ OLMAK İSTEMİYORUZ”

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri öncesinde; genel nüfusun yüzde 12’sini oluşturan Türkiye’deki engelliler siyasi partilere çağrıda bulunarak, “Milletvekili listelerinde engelli vatandaşlara da yer verilmesini” istedi

NURETTİN ÇAKIR SAHALARA GERİ DÖNDÜ

Van Spor karşılaşmasında ayağına aldığı müdahale sonrası sakatlanan Kaptan Nurettin Çakır, bireysel çalışmalara başlayarak yeşil sahalara geri döndü.

FETHİYESPOR’DA SAKAT OYUNCULAR BULUNUYOR

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor’da, Pazar günü oynanacak maç öncesi sakatlıkları bulunan Sacit Yolcu, Berat Tosun, Taha Can Velioğlu ve Şahan Akyüz takımdan ayrı bireysel çalışmalarını sürdürüyor.

DEPREM BÖLGESİNDE BAĞIŞIKLIK ALARMI!

Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Elif Karakoç Aydıner, İmmün yetmezliği olan hastaların, tedavileri aksamadan devam etmesi gereken özel bir grup olduğunu belirterek, bu hastaların, diğer bireylere göre enfeksiyonlara çok daha yatkın olması nedeniyle, sanitasyon ve hijyen önerilerine mümkün olan en üst seviyede dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu 

SEYDİKEMER’DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Seydikemer’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak için ‘Empati Parkuru’ kuruldu.

ÖZEL FETHİYE BİREY OKULLARI VE KURSU KAPATILDI

Fethiye’de faaliyet gösteren Özel Fethiye Birey İlkokulu, Ortaokulu ve Kişisel Gelişim Kursu kurucu temsilcisi Ş.Ö hakkında FETÖ davasında 1 yıl denetime tabi tutulması kararı çıkması nedeniyle ilgili kurumlar kapatıldı.  

12 ADALAR TEKNE KOOPERATİFİ’NDEN ENGELLİLERE TEKNE GEZİSİ

Fethiye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde eğitim gören 48 engelli birey 12 Adalar Kooperatif Başkanı Güven Altuğ’un girişimleri ile tekne gezisine çıkarıldı.

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER

Haziran ayının gelmesi ile birlikte üniversite sınavına girecek öğrencilerin heyecanlarını arttı. Fethiye Kaymakamlığı himayesin de Fethiye Belediyesi ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Birey Eğitim Kurumlarının düzenlemiş olduğu Birey-sel üniversite tanıtım günleri düzenledi. 36 üniversitenin katılım sağladığı Birey-sel Üniversite Tanıtım günleri öğrencilerle buluştu.

ÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Birey Eğitim Kurumları ile yaptığı protokol kapsamında 30 üniversite Fethiye’yi ziyaret ederek öğrencilere üniversitelerinin tanıtımlarını yaptılar.

KARAOT’TA ENGELLİLER DOYASIYA EĞLENDİ

Fethiye Belediyesi İşletme Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik işbirliğinde Engelliler Haftası dolayısıyla Karaot Plajı’nda Rehabilitasyon Merkezlerinden gelen engelliler ile birlikte eğlence organize edildi. Engelli bireylerin sahneye çıkıp oynadığı organizasyon, renkli görüntüler ortaya çıktı.

BAŞKAN OTGÖZ: “ENGELLİ BİREYLERİMİZİN SADECE BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANLARINDAYIZ”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanlarındayız” dedi.

MUĞLALI MİLLİ OKÇULAR AVRUPA ŞAMPİYONASINDA TARİH YAZDILAR

Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde gerçekleşen 2022 Avrupa Grand Prix okçuluk yarışmasında Yatağan Bencikli Milli Okçularımız Emircan Haney hem bireyselde hemde Takım olarak 2 Altın Madalyanın sahibi olurken, Songül Lök ise hem bireyselde hemde Takım olarak 2 Gümüş Madalyanın sahibi oldu.

Üniversiteler Fethiye’yi ziyaret edecekler

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Birey Eğitim Kurumları ile yaptığı protokol kapsamında 30 üniversite Fethiye’yi ziyaret ederek öğrencilere üniversitelerinin tanıtımlarını yapacaklar.

Başkan Gümüş: “Engelli bireylerin sosyal yaşam içinde yer almaları için çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi, AB Projesi Türkiye Ulusal Ajansın desteklediği hibe ile Equality of Opportunity in Youth Work (Gençlik Çalışmalarında Fırsat Eşitliği) projesi kapsamında 7 farklı ülkeden gelen yabancı konukları Menteşe’de ağırladı. Engelli bireylerin toplumsal entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen proje, 9 -17 Nisan tarihleri arasında Muğla’da yapılan çalıştay ile gerçekleşti. Çalıştay kapsamında proje paydaşı Menteşe Belediyesi tarafından İspanya, İtalya, Almanya, Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Polonya’dan gelen 28 yabancı konuk Atapark’ta misafir edildi. Katılımcıların daha sonra Muğla Engelliler Derneği’nde engelli bireyler ile buluşmaları sağlandı.

5 OKULDAN “SUDA HAYAT VAR” PROJESİ

Fethiye’de E-Twinning Platformu (Avrupa Eğitim Platformu) Projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine “Suda Hayat Var” konulu proje ile suyun yaşamdaki rolü aktarılıyor. Proje de Fethiye’den Yusuf İzzet Gökçe ilkokulu’ndan Sema Akdenizli, Şerife Figen Demirlioğlu, Göcek Deniz Temiz İlkokulu’ndan Ayşe Taşbaş, Sadegül Saral, Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu’ndan Fundan Günden, Ummuhan Eryiğiyit Sertkaya, Şeyda Çalışır, Yanıklar İlkokulu’ndan Rabia Yıldız, Çamköy Anaokulu’ndan Ramazan Keleş, Özel Birey okullarından Çağla Küçükbenli Arslan yer alıyor.

ÖZEL FETHİYE’DE 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ KUTLANDI

Su, bireylerin en temel gereksinimi olma ve başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etme özelliği ile ulusların devamlılığı için yaşamsal bir kaynaktır. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 1992 yılında Rio de Janerio'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda dünyada suyun giderek artan öneminden dolayı her yıl 22 Mart gününün “Dünya Su Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Turizm taşımacıları yapılanıyor

2022 turizm sezonunun Mart ayı içerisinde başlayacak olması, sektöre hizmet veren kuruluşların da hazırlıklarını hızlandırıyor.

Fethiye’nin çocukları basketbolda Muğla birincisi

Fethiye yıldızları U-14 Basketbol Takımı Fethiye ilçe birinciliğinin ardından oynanan final maçında Türdü Basketbol Takımını mağlup ederek Muğla İl şampiyonu oldu. Zorlu geçen final maçının ardından Muğla’yı bölge şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı. Takım kaptanı Efe Dündar’ın ve daha birçok oyuncunun bireysel performansının ön plana çıktığı  maçı aileleri tribünden izleyerek destek verdi.

Krediye başvurmadan önce bilmeniz gereken 4 detay!

2021 itibariyle bireysel ve ticari kredi taleplerine olan başvuru sayısı önemli ölçüde artış gösterdi. Bankalar tarafından konut, taşıt, sağlık ve ihtiyaç gibi farklı konularda gerçekleşen başvurular sonucunda milyarca liralık kredi kullanımı sunuldu. Kredi taleplerinde başvuru süreçleri kolay görülse de süreç içerisinde büyük önem taşıyor. Yanlış yapılan başvurular kredi talebinin reddedilmesine ve kişilerin kredi notunun düşmesine sebep oluyor. Kredi taleplerine danışmanlık sağlayan Hiperaktif Kredi Danışmanlık CEO’su Alper Özata kredi başvurusu yapmadan önce bilinmesi gereken 4 önemli adımı paylaştı.

Birey Eğitim Kurumları Karaca’yı Ziyarette Bulundu

Fethiye Birey Eğitim Kurumları Kurucusu Şerif Özdemir ve eğitim kadrosu Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundular.