Denetimi Haberleri

Denetimi Haberleri

Motosiklet kullanıcılarına trafik denetimi yapıldı

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından motosiklet kullanıcılarına yönelik trafik denetimi yapıldı.

Trafik denetimleri sürüyor

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından motosiklet kullanıcılarına yönelik trafik denetimi yapıldı.

Muğla’da Gıda Denetimleri Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının yurt genelinde başlattığı gıda denetimi seferberliğine Muğla'da 84 kişilik kişilik gıda kontrol ekibi Muğla genelinde denetim yaptı.

Fethiye'de Motosiklet Denetimi Yapıldı

Fethiye Trafik Şube ekipleri tarafından ilçenin farklı noktalarında motosiklet kullanıcılarına yönelik trafik denetimi ve doğru ekipman kullanımı bilgilendirmesi yapıldı.

Fethiye’de motosiklet denetimi yapıldı

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından Taşkaya Mahallesi Erasta AVM bölgesinde motosiklet kullanıcılarına yönelik trafik denetimi yapıldı.

Fethiye’de sürücüler Drone ile denetlendi

Fethiye’de yaz aylarında yoğunlaşan şehir içi trafiğinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dronlu kırmızı ışık ihlal denetimi yaptı.

Hisarönü’nde Hanutçu Denetimi Yapıldı

Fethiye’de yerli ve yabancı turistlerin alışveriş etmeleri için belirli dükkânlara götürerek haksız kazanç sağlayan hanutçulara, ceza kesildi.

Fethiye’de Dronlu Trafik Denetimi 

Fethiye’de dronlu trafik denetimi gerçekleştirdi. 

Kaymakam Karaman’dan koy ve plaj denetimi 

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman beraberindeki heyet ile birlikte Katrancı Koyu’nu ziyaret ederek yaz sezonu hazırlıklarını yerinde inceledi.

Trafiğe kapalı alan denetimleri yapıldı

Fethiye Trafik Büro Amirliği ve Fethiye Belediyesi Zabıta görevlileri ortak denetiminde Dispanser Sokak ve diğer trafiğe kapalı yaya ve bisiklet yollarında motosiklet sürücüleri üzerinde denetim yapıldı.

HAYVAN BARINAĞINDA DENETLEME

İlçe Tarım ve Orman Müdürü tarafından Fethiye’de bulunan hayvan barınağında incelemeler gerçekleştirildi.

FETHİYE’DE ELEKTRİKLİ SCOOTER DENETİMİ ARTTI

Son zamanlarda birçok kişinin vazgeçilmezi haline gelen Elektrikli Scooterlar Fethiye Trafik Büro Amirliği resmi ekipleri ve Sivil Trafik Ekipleri tarafından denetleniyor. 

KİMYASAL GÜBRE BAYİLERİNDE DENETİM YAPILDI

Muğla il Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 ilçede gübre denetimi gerçekleştirildi.

OKULLARIN KANTİN VE YEMEKHANELERİ DENETLENİYOR

Bodrum Belediyesi, yarımada genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, yemekhane ve kantin denetimi gerçekleştiriyor.

BAŞKAN ÇIRALI “FETHİYE’NİN HAKKINI SAVUNDUĞUMUZ İÇİN Mİ SUÇLANIYORUZ?”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, Babadağ Teleferik sözleşmesine ilişkin açıklama yaparak, Fethiye’yi Babadağ’dan gelecek milyonlarca liralık gelirlerden mahrum bırakan sorunları tek tek açıkladı. Sözleşmenin ödemeler bölümünde yer alan ve hiçbir netliği bulunmayan, “…ihale konusu işler kısmen veya tamamen işletmeye alındığı tarihten itibaren” ibaresi nedeniyle Babadağ’dan pist kullanım ücreti tahsil edilemediğini vurgulayan Başkan Çıralı, bu muğlaklık nedeniyle Fethiye’nin büyük bir gelirden mahrum kaldığını söyledi. FTSO üyelerine teleferikte yüzde 50 indirimi çok görenlerin ücretsiz biletlerle Babadağ’a çıktığını aktaran Başkan Çıralı, sözleşmede yer alan “Kiracı pist kullanım ücretlerini yıllık bazda toplam yüzde 20 artırma veya istediği oranda düşürme yetkisine sahiptir” ibaresinin nasıl sonuçlara yol açtığını bu sezon gördüklerini kaydetti. Anlaşmaya göre kiracı firmanın bilanço üzerinden Fethiye Güç Birliği (FGB) şirketine pay verdiğini hatırlatan Başkan Çıralı, “Düşünün ki bir işletmeyi yüzde 12,5 gelir ortaklığı ile kiraya vereceksiniz, ödemenin ne zaman başlayacağına dair net bir ifade koymayacaksınız. İşletmenin gelir denetimini yapamayacak, bu hususla ilgili de şartnameye ve sözleşmeye açık bir madde de koymayacaksınız. Üyelerimize yüzde 50 indirimi çok görecek ama ücretsiz bilet dağıtacak, Babadağ’a ücretsiz çıkacaksınız. Sözleşmenin eksik ve hatalı hazırlandığını ifade ettiğimizde de bizi bilgisizlikle suçlayacaksınız! Bizim suçumuz, üyelerimizin dolayısıyla Fethiye’mizin hakkını savunmak mı?” dedi.

PAZARDA ÜRETİCİ DENETİMİ

Fethiye Ziraat Odası Başkanlığı ve Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri Cuma günleri kurulan Üretici Pazarı’nda denetim yaptılar. Denetimlerde pazarda satış yapan üreticilere çeşitli bilgiler aktarılırken aynı zamanda satış yapanların gerçek üretici olup olmadığı denetlendi.

FTSO, Iso 9001 Ve Iso 10002 Dış Denetimlerinden Başarıyla Geçti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), üyelerine ve bölgeye kaliteli hizmet sunduğu bir kez daha tescillendi. FTSO, Türk Loydu Baş Denetçisi Şehnaz Nalbant tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001:2015 periyodik denetimi ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ISO 10002:2018 belge yenileme denetimlerinden başarıyla geçti.

Seydikemer Belediyesi zabıta ekipleri stok denetimi yaptı

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, polis ekipleriyle birlikte, zincir marketlerde stok denetimi yaptı.

Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini denetlendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) girişimiyle Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işareti tescili gerçekleştirilen Fethiye Kaya İnciri ve Fethiye Tahini’nin üretim standartları denetimi gerçekleştirildi. İncelenmek üzere numune alınan denetimlerden tüm firmaların başarıyla geçeceğine emin olduğunu belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, üretici ve firmalardan alınan geri bildirimlerin tescil yapılan ürünlere yönelik talep artışını net şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Seydikemer Zabıtası, KDV denetiminde

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardından marketlerde denetim yapıyor.

Ortaca Belediyesi’nden Kdv Denetimi

Ortaca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri; temel gıda ürünlerinde yüzde 8’lik KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi sonucu yeni fiyatların ürünlere yansıyıp yansımadığını kontrol etmek üzere ilçe sınırlarında bulunan marketleri denetledi.

TSE Güvenli Hizmet Belgesi Denetimi 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Güvenli Hizmet Belgesi denetimleri gerçekleştirildi.

Jandarmadan dronla trafik denetimi

Fethiye Jandarma trafik timleri tarafından dron ile havadan trafik denetimi yapıldı.

Zabıta’dan fahiş fiyat denetimi

Temel gıda ürünlerine fahiş fiyatlar uygulandığı, kurdaki düşüşlere rağmen satışa arz edilen ürünlere etkisinin olmadığıyla ilgili şikayetler üzerine Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce, tüketicinin korunması mevzuatı kapsamında denetimlerde bulunuldu.

Seydikemer’de Zabıta Ekipleri Fiyat Denetimi Yaptı

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, döviz kuru düşüşünün ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol etmek amacıyla zincir marketlerde fiyat denetimi yaptı.

Zabıtadan Etiket Ve Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürün Denetimi

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların daha rahat ve güvenilir bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için denetimlerini sıklaştırdı.

Havadan Trafik Denetimi

Yatağan İlçe jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından Yatağan –Kavaklıdere yolunda havadan trafik denetimi yapıldı.

Jandarmadan Okul Çevreleri Servis Araçları Denetimi

Okul çağındaki çocuk ve gençlerin suç ve suçlulardan korunması, eğitim ve öğretimi güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri maksadıyla Muğla İl ve İlçe jandarma Komutanlıkları tarafından 16 Aralık 2021 günü Türkiye geneli ile eş zamanlı olarak Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması yapıldı.

Bedensel Engelli Seyit Ali’nin Hayalini Seydikemer Belediyesi Gerçekleştirdi

Seydikemer’de yaşayan bedensel engelli Seyit Ali’nin Zabıta olma hayalini Seydikemer Belediyesi gerçekleştirdi. Zabıta Üniformasıyla Alaçat Mahallesi’nde Pazar denetimi yapan Seyit Ali, vatandaşların taleplerini dinledi.

Jandarmadan trafik denetlemesi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Milas İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Milas - Ören Yolunda havadan trafik denetimi gerçekleştirdi. Denetlemeler sonucunda toplamda 7 şahsa 1518 TL cezai işlem uygulandığı öğrenildi.