Fikir Haberleri

Fikir Haberleri

Saatcı Ölüdeniz'de halk ile buluştu

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii’nde bulunan bir otelde düzenlenen halk buluşmasında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Adayı Saatcı, “Her siyasi partiden arkadaşlarım geldi, istişarelerde bulunduk. Burada bir sıkıntı olduğunu ve Fethiye için sorumluluk almamız gerektiğinde hem fikir olduk” dedi.

Saatcı, hastane yetkilileri ile fikir alışverişinde bulundu

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden galibiyetle çıkıp göreve geldikleri zaman, belediye bünyesinde bir sağlık hastanesi kuracaklarını açıkladı.

Balavca Deresi Ve Yakın Çevresi Fikir Proje Yarışması’na Başvurular Başladı

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Çok Katmanlı Doğal ve Kültürel Bir Yaşam Koridoru olarak Balavca Deresi ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması'na başvurular başladı. Başvuru için son tarihin 22 Mart Cuma günü olduğu belirtildi.

İYİ Parti Meclis Üyesi Aday Adayı Ünal’dan SED Medya’ya ziyaret

İYİ Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Cengiz Ünal, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret ederek 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili fikir alış verişinde bulundu.

Küçükala; 'potansiyelin harekete geçirilmesi lazım'

Küçükala; “Fethiye’nin farklı bir çağa atlaması gerektiğine inanıyorum”

Toklu, “halkın fikirlerine önem vereceğiz”

Fethiye’nin önde gelen siyasetçilerinden ve sevilen iş insanı Mustafa Toklu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Fethiye Belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı. 

Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri düzenlendi

Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu'nda düzenlenen programda, personel ile sohbet edildi. Mevlidi nebi haftası münasebetiyle yapılacak olan etkinlikler üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

Başkan Aras, Bitez Esnafıyla Bir Araya Geldi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bitez yalısı başta olmak üzere bölgede bulunan esnaf ve işletmecilerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu

FETHİYELİ VATANDAŞA SORDUK, “AFET TOPLANMA ALANLARINI BİLİYOR MUSUNUZ?” 

SED Medya, Fethiyeli vatandaşlara, “Olası bir afet durumunda toplanma alanlarının neresi olduğunu biliyor musunuz? Bunu nasıl öğreneceğinizi biliyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Röportaja katılan halkın büyük oranda bilmediği, bu bilgiyi nereden edineceği konusunda da fikir sahibi olmadığı ortaya çıktı

DEVA PARTİSİ HIZ KESMİYOR

Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Fethiye’de çalışan taksici esnaflarını ziyaret etti. Karşılıklı istişare şeklinde geçen ziyarette yükselen mazot fiyatları başta olmak üzere birçok konu hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

BAŞKAN ÇIRALI, FTSO MESLEK KOMİTELERİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimleri öncesinde son kez gerçekleştirilen Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda 2018-2022 dönemiyle ilgili durum değerlendirilmesi yapılarak, seçim sürecinde yapılan açıklama ve eleştirilerle FTSO’nun kurumsal kimliğinin yıpratılmaması konusunda fikir birliğine varıldı.

CHP’Lİ OSMAN GÜRÜN’DEN SAHTE DEMOKRASİ ANLAYIŞI

CHP’li Osman Gürün birlik beraberlik, hoşgörü, farklı fikirlere saygı derken, Yörük Türkmen Şenliğindeki protokol konuşmalarına müdahale etti.

‘’FİYATLARDA İNDİRİM OLDUĞUNU SANMIYORUM’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Tarım Kredi marketlerinde 30'dan fazla ürün indirime girdi. Kampanya bugün itibarıyla başlarken, fiyatların kaç liradan kaç liraya düştüğü merak konusu oldu. Etiketlere bakıldığında 5 litrelik ayçiçek yağı 165 liradan 147 liraya, 1 litrelik ayçiçek yağı 38 liradan 33 liraya, 44 liralık tavuk bagetin fiyatının ise 38 liraya düştüğü görülüyor. Fakat vatandaş aynı fikirde değil. Dün de markete geldiğini söyleyen Rıza Bey,’’ Fiyatlar dün ile aynı’’ dedi.

BRONZLAŞMADA İLK TERCİH DOĞAL ÜRÜNLER

Yaz sezonu hızlı bir şekilde devam ederken insanlar sağlıklı bir şekilde bronzlaşmanın yollarını aramaya devam ediyor. Bu konuda fikirlerini söyleyen aktar işletmecisi Ahmet Aytopçu seçimini market ürünlerinden ziyade sağlıklı yağlardan yana kullandı.

EMEKLİLER BİR ARAYA GELDİLER

Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu üyeleri, İskele Halk Evi’nde bir araya geldi. Sohbet eşliğinde geçen toplantıda emeklilerin sorunları hakkında fikir alış verişi yapıldı.

FİKİR YARIŞMASI SONUÇLANDI, ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Menteşe Belediyesi’nin ödüllü fikir yarışması: “Sosyal Köprüyü Nasıl Geliştirebiliriz?” sonuçlandı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile kent-üniversite entegrasyonuna yönelik düzenlenen fikir yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Menteşe Belediyesi’nden ödüllü fikir yarışması

Menteşe Belediyesi yaklaşık 40 bin öğrencinin eğitim gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile kent-üniversite entegrasyonuna yönelik ödüllü fikir yarışması düzenledi.

Fethiye Ülkü Ocakları şiir kitabı çıkartıyor

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu ve Ülkü Ocakları'nın fikir babası Başbuğ Alparslan Türkeş'in 25. vefat yıl dönümü olan 4 Nisan 2022'de dağıtımını yapacağı bir şiir kitabı hazırlıklarına başladı.

“BİK fikir ayrımı yapmaksızın resmi ilan dağıtmaktadır”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, Kurumun Basın Ahlak Esasları kapsamındaki görev ve faaliyetlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Bodrum Belediyesi’nin proje yarışmasına yoğun ilgi

Bodrum Belediyesi’nin “Bodrum’un Kalbine Dokunuş” sloganı ile başlattığı Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Fikir Projeleri Yarışması’na Türkiye ve Kıbrıs üniversitelerinden 131 öğrenci projesi katıldı.

Fethiye Fuar Alanı Kongre Merkezi fizibilite çalışmaları sürüyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı ‘2020 Yılı Fizibilite Desteği’ programından yararlanarak yürütülen ‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ çalışmaları kapsamında ara rapor bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’ye yapılacak bir kongre merkezinin ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, projenin bölgeye, ilgili sektörlere ve turizm sezonun 12 aya yayılmasına, sağlayacağı faydalarla ilgili ortak fikir birliğine varıldığını söyledi.

Öğrencilerden “Ormanlar Geleceğimizdir” Projesi

Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 3/C Sınıf Öğretmeni Üzeyir Çetin ve öğrencileri ÇETİN e - Twinning projesi The Forests Are Our Future ( Ormanlar Geleceğimizdir ) kapsamında etkinlikler düzenliyor. Proje sayesinde öğrencilerin yaşam ve gelecek için tek bir ağacı bile kaybedilmemesi gerektiğini öğrenerek bu fikirlerinin yaygınlaştırmaları amaçlanıyor.

Karaca’dan Karayiğit’e Nezaket Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i ziyaret etti. Ziyarette Fethiye Belediyesi ve Fethiye Ziraat Odası tarafından, üreticiler için ortaklaşa yürütülebilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkan Yılmaz, “Atatürk’ümüzün arkasında durmaya devam edeceğiz”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezin Taliban ile ilgili yapmış olduğu destek açıklamasına bir cevapta Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesinden geldi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezinin bir siyasi parti gibi davrandığını belirten Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şube Başkanı Ümit Yılmaz, “Genel merkezimiz bizi şaşırttı çünkü maalesef bir siyasi parti gibi davrandı, oysa derneğin amacı siyasi parti fikirlerini savunmak değildir. Dernekler siyasi partilerin üstündedir, bu nedenle bütün kamuoyuyla genel merkezimizin basın açıklamasını paylaşmadığımızı, o görüşlere katılmadığımızın altını çizmek istiyoruz. Bu 17 güzel insanın, şube başkanı olarak incinmelerini istemiyorum çünkü onarlın hepsi gerçekten yurtsever, Atatürkçü, Milliyetçi insanlar ve Fethiye’miz için bir şeyler yapmaya çabalıyoruz” dedi.

'Engelsiz İlk Yardım' Projesi başlıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Öğretim Elemanı ve Fikir Atölyesi Derneği Başkanı olan Öğr. Gör. Mahmut Beler’in yürütücüsü olduğu Engelsiz İlk Yardım projesi Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projeye yönelik bilgi veren proje yürütücü Öğr. Gör. Mahmut Beler, “İlk Yardım eğitmeni olarak gönüllü ve ücretsiz ilk yardım eğitim ve seminerleri vermekteyiz” dedi.

Başkan Oktay, İmamoğlu’nu Marmaris’e davet etti

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Belediye projeleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunulan ziyarette Oktay, İmamoğlu’nu Marmaris'e davet etti.

CHP’li Vekiller, Fethiye İlçe Binası’nda partili ile buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, CHP Fethiye İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldiler. CHP’li vekiller ziyarette partili vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunup, iktidarın uyguladığı yanlış politikalar hakkında konuşmalar yaptılar.

Fethiye İşletme Fakültesi’nin Çehresi Güzelleşiyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi öncülüğünde gerçekleştirilen Fethiye Beşkaza Yerleşkesi Ağaçlandırma etkinliğinde kampus bahçesinde 500 fidan toprakla buluştu. Fakültenin bahçesini daha da güzel hale getirmek ve doğayla iç içe bir kampüs ortamı yaratmak için düzenlenen etkinlikte, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Üniversitemizin Fethiye ile ilgili temel konularını istişare ettik. Ek bina ve çevre düzenlemesi hakkında fikir alışverişi yaptık. Hem de böyle güzel bir aktiviteyi hayata geçirdik” dedi.

Yılmaz, Geçmişi de geleceğimizi de sahipleniyoruz

Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi yaptığı basın açıklaması ile soykırım ifadesine tepki gösterdiler. Şube Başkanı Ümit Yılmaz, “Bizim geçmişimizde soykırım lekesi yoktur. Fikir beyan etmeden önce bilgi sahibi olmaya özen gösteren, araştırma yapan herkes bu gerçeği idrak edecektir” dedi. 

SED Medya'dan İletişim Başkanlığı Müdürü Sağun’a Ziyaret

SED Medya Yönetim Kurulu ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, ekibiyle birlikte İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun’u ziyaret ederek, yeni ofislerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Ziyarette Muğla basını hakkında fikir alışverişinde bulunulup, Sezgin Sağun ve ekibine yeni ofislerinde iyi çalışmalar dileklerini iletti.