Çevre

Çevre Haberleri

Arsuz Dostluk Kenti Yenilendi

06 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ilde hissedilen deprem sonrası Bodrum Belediyesi tarafından kurulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti, depremzede vatandaşlara hizmetlerine devam ediyor

Düğerek kanalizasyon hattı tanıtım töreni yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Düğerek Mahallesi’nde 25 Milyon TL yatırımla hayata geçirdiği alt ve üstyapı yatırımları için tanıtım toplantısı düzenledi.

Kaymakam Karaman “Bu Yaz, Yangınsız Geçecek”

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman beraberindeki Heyetle birlikte Fethiye Değirmenbaşı Orman ürünleri deposunda konuşlanan yangın müdahale ekibini ziyaret etti. 

Âşıklar Tepesi Çöpten Geçilmiyor

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, çevre kirliliği ile dikkat çekiyor.

Büyükşehir Lavanta Bahçesi Ziyarete Açılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Lavanta Bahçesi Kurban Bayramının 2. gününde ziyarete açılıyor.

36 Bin Metrelik İçme Suyu Hattı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve Milas Türkevleri, Bozalan ve Çökertme Mahallelerini kapsayan 36 bin metre içme suyu hattı ve şebeke imalatı tamamlandı.

Karaca, "İklim İçin Harekete Geçin"

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanlığı, Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye İlçe ölçeğinde SGE oluşturulması, Karbon Ayak İzinin hesaplanması ve İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla 23 Haziran 2023 tarihinde “İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı” bir çok sektör ve kurum temsilcisinin geniş katılımı ile düzenledi.

Yanan Alanlar Küllerinden Doğuyor

Marmaris Bördübet tam 1 yıl önce çıkan orman yangınında küle dönen ormanlık alanlar yeniden yeşeriyor.

Seydikemer Yatırımlarla Buluşmaya Devam Ediyor

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Karadere Mahallesi'ne yapılmakta olan Karadere Çok Amaçlı Sosyal Tesisinde incelemelerde bulundu.

BSK Sıcak asfalt aşınma tabakasının birinci etabı bitti

Fethiye Belediyesi tarafından Ölüdeniz ve Baha Şıkman Caddeleri’ne sıcak asfalt BSK aşınma tabakası dökülmeye başlandı. Birinci etap olan Baha Şıkman BSK aşınma tabakası döküldü. Çalışmalar Ölüdeniz Caddesi’nde gece gündüz devam ediyor.

Başkan Akdenizli, Kilit Parke Taşı Döşeme Çalışmalarını İnceledi

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Kadıköy Mahallesinde devam eden kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceledi.

Örnek Okul Müdürü Hacer Çetin’den Çevre Haftasında Anlamlı Etkinlik

Karaköy Ortaokulu öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolasıyla Karadere Plajında çevre temizliği yaptı. Karaköy Ortaokulu Müdürü Hacer Çetin ve öğretmenler öncülüğünde yapılan plaj temizliğinde öğrencilere çevre temizliği bilinci aşılandı.

Deniz dibinden çıkan çöpler sergileniyor 

Fethiye’de geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilen deniz dibi temizliği çalışmaları esnasında çıkan çöpler, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi’nde sergileniyor.

Koy temizliği için bir araya geldiler

Fethiye Temiz Kalsın Derneği ve Keep Fethiye Clean tarafından organize edilen programda koy temizliği yapıldı.

Hayal gerçek oluyor…

Muğla İli Menteşe İlçesi Akkaya Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesinin 1.etap ihalesini MRF Group Ticaret İnşaat A.Ş- ADASER İnşaat A.Ş. ve MUSAD Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin oluşturduğu üçlü konsorsiyum kazandı. 

’Kaplumbağa muhafızları’ iş başında

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Kemaliye İlkokulu Okul öncesi Öğretmeni Mine Serhat ve öğrencileri Türkiye, Yunanistan ve Romanya ülkelerinin ortaklı Kaplumbağa Muhafızları (Turtle Guards) projesine katıldı.

BÜYÜK SAMANLIK’DA FARKINDALIK TEMİZLİĞİ

Fethiye Büyük Samanlık Koyu Çalışanları tarafından çevre bilincini arttırmak amacıyla koy çevresinde temizlik yapıldı.

YARALI LEYLEK KURTARILDI

Yaralı leylek Muski personelleri tarafından kurtarılarak barınağa teslim edildi.

ORTACA BELEDİYESİ YENİ PARKLAR KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Ortaca Belediyemiz, çocukların daha güvenli ve sağlıklı alanlarda oyun oynayabilmesi için ilçemize yeni parklar kazandırmaya devam ediyor.

Toplam 321 haber.