Eğitim

Eğitim Haberleri

Öğrencilerin Maske ve Kalemi Büyükşehirden

Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu hafta sonu sınava girecek olan öğrencilere MUSKİ vezneleri aracılığı ile maske ve ihtiyaç duyulan kırtasiye malzemesi dağıtıyor.

Muğla'da Spor Lisesi Kuruldu

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Menteşe İlçesi'nde Spor Lisesi kuruldu. Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 4 sınıf, 120 kadroluk bir konteyjan ile açılan liseye başvurular 29 Haziran'da sona erecek. 1 Temmuz ile 10 Temmuz arasında ise yetenek sınavı yapılacak. Okula bugün itibariyle 227 başvuru yapıldığı, 1000'e yakın başvuru yapılmasının beklendiği açıklandı.

Muğla Büyükşehirden Online Sınav

Muğla Büyükşehir Belediyesi İşler yayın Grubu ile hazırladığı ortak proje kapsamında online LGS ve AYT sınava düzenledi. Alan Yeterlilik Sınavına (AYT) bin 177, Liselere Giriş sınavına (LGS) 818 öğrenci müracaat etti.

Töre’den, Evde Eğitim Alan Öğrencilere Ziyaret

Resmi ve özel olmak üzere toplam 793 okul ve 153 bin 293 öğrencinin eğitim-öğretim yılını tamamlayıp yaz tatiline girdiği Muğla’da, evde eğitim alan öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından sürpriz ziyaret gerçekleştirildi.

Yurtlar, Yeni Eğitim Öğretim Dönemine Hazırlanıyor

Koronavirüs salgın sürecinde karantinada yurt dışından gelen vatandaşlara ev sahipliği yapan Muğla yurtları yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor.

Menteşe'de 29 Okul, 118 Salonda Öğrenciler LGS'ye Girecek

LGS, Menteşe'de 29 okul, 118 salonda gerçekleştirilecek. İl Genelinde ise 241 okul, 1208 salonda sınav için hazırlıklar tamamlandı.

Milletvekili Demir Öğrencilerin Sesi Oldu

FERDİ YAVUZ- Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde internet erişimi sorunu yaşayan öğrencilerin sosyal medyadan seslenişine, AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir kayıtsız kalmayarak, çözüme ulaştırdı.

Başkan Gümüş’ten Öğrencilere Sürpriz Telefon

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, LGS-TYT ve AYT sınavlarına girecek öğrenciler için belediye ve İşler Yayın Grubu ile ortak hazırlanan, on-line ücretsiz deneme sınavına giren ve derece elde eden gençleri telefonla arayarak tebrik etti.

Rektör Çiçek, Muğla Gündemi'ne Konuk Oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, FRT TV'de gazeteci Cem Kaytan'ın hazırlayıp sunduğu 'Muğla Gündemi' programında en çok merak edilen sorulara cevap verdi.

Töre “LGS Sınavında Hiçbir Öğrenci Mağduriyet Yaşamayacak”

20 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek LGS kapsamında Merkezi Sınav için hazırlıklar sürüyor.

MEB'den Karne Açıklaması

MEB, "İlkokul ve ortaokul karneleri elektronik ortamda erişime açılacak. Liselerde ikinci dönem için karne basılı ortamda düzenlenmeyecek" dedi.

Menteşe Belediyesinden Online Diksiyon Eğitimi

Menteşe Belediye Tiyatrosu eğitmenleri tarafından verilecek olan, Online Diksiyon Eğitimi 14 Haziran’da Başlıyor.

Alev Savaşçılarına Zorlu Eğitim

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarında görev yapan ekipler zorlu bir eğitim sınavından geçiriliyor.

Milli Eğitimden Psikososyal Destek

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, LGS ve YKS’ye girecek olan öğrencilere, sınav öncesi psikolojik destek vermeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 

Online Kodlama Kampı Atölye Etkinliğine 70 Öğrenci Katıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak yapılan Kodlama Kampı Atölyesi, etkinliği korona virüs salgını nedeniyle online platforma taşındı.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Eylül’de Başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında eğitim öğretim sürecine ilişkin milyonlarca öğrenci ve velinin beklediği duyuruları yaptı. Okulların yazın açılıp açılmayacağını merak eden öğrenciler ve velilerin beklediği sorular cevap buldu.

Yeni Atanan Mühendis Ve Orman Muhafaza Memurlarına Eğitim

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde yeni göreve başlayan Mühendis ve Orman Muhafaza Memurlarına orman yangınlarıyla mücadele konusunda iş başı eğitimi veriliyor.

Mucit Ramazan’a TÜBİTAK Sahip Çıktı

FERDİ YAVUZ- Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde elektrik ve internet olmayan evde yaşayan, evlerinin yakınındaki su kaynağının önüne kurduğu düzenekle çeşitli aletler icat eden Ramazan Kargılı'ya TÜBİTAK destek olacak

Koca Mektep Restore Ediliyor

Muğla’nın en eski eğitim kurumlarından, Koca Mektep ve Taş Mektep isimleriyle anılan ve bugün Muğla Olgunlaşma Enstitüsü olarak kullanılan  tarihi binanın dış cephe restorasyonuna başlandı. Muğla Valisi Esengül Civelek’in talimatıyla başlayan restorasyonun kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Toplam 382 haber.