Eğitim

Eğitim Haberleri

“Karmaşaya itilen öğretmenlerin sesi olmak istiyoruz” 

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Fethiye Temsilciliği tarafından yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yapıldı. Eğitim-İş Sendikası Fethiye Temsilciliği Başkanı İstem Altınçekiç tarafından temsilcilik şubesiğnde yapılan açıklamada, temsilcilik yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. Temsilcilik Başkanı Altınçekiç açıklamasında, “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak öğretmenin değil, devletin görevidir. Eğitim öğretime tüm eğitim emekçilerinin aşılarının yapıldığı, hijyen tedbirleri alınmış okullarla, planlama ve programlamanın yapıldığı süreçlerle başlanması gerektiğini vurguluyoruz” dedi. 

Ege Okullarında eğitim bayramı

Bugün Ege Üniversitesi GVO Fethiye Kampüsünün zili gelecek için çaldı.

Muğla Valiliği, “Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır”

Okulların açılması konusunda gözler 1 Mart Pazar günü yapılacak olan Kabine toplantısına çevrildi. Muğla Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır” denildi.

“Sınavlar iptal edilsin!”

Veli Der Muğla Şubesi ve Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından yapılan ortak açıklama ile sınavların iptal edilmesi gerektiğini vurgulandı.

Uygulamalı eğitim yüz yüze olacak

Yükseköğretim Kurumu, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlilikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verdi. Öte yandan YÖK, salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin "kayıt dondurma" hakkından yararlandırılmasını kararlaştırdı. 

Ödüllü kitap okuma yarışması 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla “Ben Okuyorum, Dünyam Büyüyor” isimli kitap okuma yarışması düzenledi. 

Okullarda bayram sevinci yaşanıyor

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla ve ilçeleriyle Fethiye ve Seydikemer’de de yüz yüze eğitim başladı. Sabah saatlerinde zil sesiyle beraber sınıflarına koşan öğrenciler, okullarını özlediklerini söylediler.

Seydikemer’de okullar yüz yüze eğitime hazır

Seydikemer’de yüz yüze eğitime başlayacak okullar, belediye ekiplerince kovid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında dezenfekte edildi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime devam edebilmeleri için her şeyin hazır olduğunu söyledi.

Muğla’da 15 Şubat’ta 351 okul yüz yüze eğitime başlıyor 

Muğla’da İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile belirlenen 351 okul 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime başlayacak. 

"Ocaktabul" oyunu ile eğlenerek öğrenecekler 

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan “Ocaktabul” kutu oyununun Ülkü Ocakları’ndan temin edilebileceğini duyurdu.

Akademik açılışla eğitime başladılar 

Fethiye Tazelenme Üniversitesi ikinci yarıyıl dönemi uzaktan eğitimine yaptığı akademik açılışla başladı.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları 8 Şubat'ta başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları 8-26 Şubat tarihlerinde alınacak. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin girebileceği sınav, 25 Nisan'da yapılacak.

İşte yüz yüze eğitimin ayrıntıları…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, basın toplantısı düzenledi. Öğrenme kayıplarının giderilmesi için kapsamlı bir programa başlayacağız diyen Selçuk, "15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik. 1 Mart'ta okullar 8. ve 12. sınıflara kapılarını açacak" dedi.

Araştırmacılar deney hayvanları kullanım sertifikalarını aldı

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Seydikemer Belediyesi’nden eğitime tablet desteği 

Seydikemer Belediyesi, uzaktan eğitimi takip edecek ekipmana sahip olmayan öğrencilere dağıtılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 100 adet tabletin teslimatını yaptı.

Ticari İHA Drone Pilotu Eğitimi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Uçuş Okulu olarak yetkilendirilmiş Termaldrone Savunma Sanayi ve Dronehane İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitim Platformu olarak Fethiye'de İHA-0 ve İHA-1 Drone Pilotu Eğitimi gerçekleştirildi.

FTSO’dan ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından online eğitim alan ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere alınan klavyeli tabletler, Fethiye ve Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Hiçbir öğrencinin maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimden mahrum kalmasına göz yumamayacaklarını söyleyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, klavyesi ve özel kılıfıyla, EBA TV başta olmak üzere birçok yeni versiyon programı kullanma kapasitesine sahip tabletlerin, ihtiyaç sahibi öğrenci ve velilerine hayırlı olmasını diledi. Başkan Çıralı ayrıca, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile yaptığı görüşmede, Oda üyelerinin 97 Sokak için istedikleri yenileme talebini dile getirdi.

Bilim Kurulu yüz yüze eğitim için 15 Şubat'ı erken buldu

Koronavirüs Bilim Kurulu, yüz yüze eğitim için öngörülen 15 Şubat'ı erken bularak 15 Mart'ı önerdi.

Yaratıcı yazarlık atölyesi FETAV’da başlıyor

Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) kültür ve sanata yönelik eğitim çalışmalarına devam ediyor.  

Toplam 379 haber.