Eğitim

Eğitim Haberleri

Evde Uzaktan Eğitim 'Hacivat-Karagöz' İle Şenlendi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından, Korona virüs tedbirleri kapsamında öğrencilerin evlerinden devam ettikleri eğitimin daha etkin biçimde sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan 'Okul Evimde' portalı, Hacivat-Karagöz’ün öğretici oyunlarıyla şenlendi.

YÖK Açıkladı

Yükseköğretim Kurulunca alınan yeni kararla koronavirüs nedeniyle önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrenciler, talep etmeleri halinde 2019-2020 akademik yılı bahar döneminde kayıtlarını dondurabilecek.

Üniversitede Bahar Döneminde Yüz Yüze Eğitim Yapılmayacak

FERDİ YAVUZ- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, öğrencilere ve akademisyenlere yönelik yazılı bir mesaj yayımladı. Rektör Çiçek mesajında; “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 26 Mart 2020 tarihinde alınan karar doğrultusunda, 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı bahar döneminde, eğitim-öğretim süreci sadece uzaktan eğitim yoluyla Üniversitemizin dijital öğretim imkânları ile sürdürülecektir. Yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.” Dedi. 

Milas'ta Koronavirüsten Korunma Yöntemleri Anlatıldı

Muğla’nın Milas ilçesinde her ay düzenli olarak gerçekleştirilen güvenli okul toplantısının bu seferki konuları koronairüs salgınından korunma yolları, deprem tatbikatı ve beslenme dostu kantin oldu.

Milas’taki Okullarda Deprem Tatbikatı Yapıldı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu tarafından 1 - 7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla ilçe merkezi ve mahallelerdeki tüm okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı düzenlendi.

Uçak; “Ülkemiz Ve Üyemiz İçin Daha Çok Sorumluluk Almalıyız”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube yönetimi Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenleri ziyaret etti.

Geleceğe Değer Katan Hayatlar Projesi'nin Açılış Töreni Düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan Geleceğe Değer Katan Hayatlar Projesinin açılış töreni Milas Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulunda gerçekleştirildi.

Ortaca'da Belediye Personeline Yangın Eğitimi Verildi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde belediye personeline yönelik yangın söndürme, kurtarma, tahliye ve ilk yardım konularında eğitim ve tatbikat çalışması yapıldı.

Menteşe Personeli Eğitimlere Devam Ediyor

Menteşe Belediyesi İş Güvenliği Uzmanları ve İşyeri Hekimleri tarafından Fen İşleri Müdürlüğü personelinin tamamına 2 gün boyunca ‘Temel İş Sağlığı Güvenliği’ Eğitimi verildi.

Bodrum Belediyesi 18 TEV Bursiyerine Destek Oldu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, Türk Eğitim Vakfı'nın "Bir Dünya Çiçek" projesine attığı imza ile yıl içerisinde 18 TEV bursiyerine eğitim desteği sağlandı.

Bodrum Belediyesi 18 TEV Bursiyerine Destek Oldu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, Türk Eğitim Vakfı'nın "Bir Dünya Çiçek" projesine attığı imza ile yıl içerisinde 18 TEV bursiyerine eğitim desteği sağlandı.

Radyo-TV Öğrencilerine Saburhane ve Arasta Sınıf Oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Teknolojileri Programı öğrencileri, Muğla’nın tarihi sokaklarında yaptıkları derslerde, çekecekleri kısa filmler öncesi kenti daha iyi tanıma fırsatı elde ediyor.

Otizmli ve özel eğitim gerekli öğrenciler için anlamlı açılış

Tohum Otizm Vakfı, Martı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin'in desteğiyle 118 ve 119’uncu özel sınıflarını Muğla’nın Marmaris ilçesinde açtı.

Milas’ta Üç Ayrı Mahalleye Okul Binası Yaptırılıyor

Milas’ta, üç ayrı mahalleye okul binası yaptırılıyor. İlkokul ve ortaokul olarak kullanılacak okullarda yaklaşık bin 300 öğrenci eğitim öğretim görecek. Her üç okul da Haziran ayı içerisinde tamamlanacak.

2023 Ahmet Yesevi Gençlik ve Eğitim Kursu Başlıyor

Milas Ülkü Ocakları tarafından eğitim çalışmaları kapsamında toplamda sekiz konu başlığı ile sekiz hafta sürecek olan 2023 Ahmet Yesevi Gençlik ve Eğitim Kursu açılıyor.

Milas'da Projeler İçin İmzalar Atıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenmeye hak kazanan “AutoCAD Eğitimi” ve “Özel Bireylerde Cinsel Eğitimi” protokolleri imzalandı.

Bodrum'da Lise Öğrencilerine 'Kaskımla Güvendeyim' Semineri Verildi

Motosiklet kullanımının yoğun olduğu ilçede Bodrum Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün destekleriyle Akbaş Sürücü Kursu tarafından 'Kaskımla Güvendeyim' semineri verildi.

Uçak, Eğitim Bir-Sen 15. Türkiye Buluşmasına Katıldı

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen’in ‘15. Türkiye Buluşması’ toplantısı Antalya’da Genel Başkan Ali Yalçın’ın katılımı ile yapıldı. Toplantıya Muğla Şube Başkanı Önder Uçak ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Kütüphanesi olmayan okullar için yola çıktılar

Milas Merkez Ortaokulu'nda eğitim öğretim gören iki öğrenci, kütüphanesi olmayan okullara yardım için bağış kampanyası başlattı.

Toplam 382 haber.