Eğitim

Eğitim Haberleri

Milas’ta 'Öğretmenlik Kumbara' etkinlikleri

Milas Anaokulu’nun destekleri ve katkılarıyla Milas’ta görev yapan okul öncesi ve birinci sınıf öğretmenlerine ve okul öncesi çocukları bulunan ailelere yönelik Bursa Uludağ Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Hasan Er’in katılımıyla eğitim seminerleri ve etkinlikler düzenlendi.

Milas'ta öğrencilere ilkyardım anlatılıyor

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk ve ortaöğretim okullarında uygulanacak olan ilkyardım farkındalık oluşturma projesi başlatıldı.

Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda Madalya Kazanan Öğrenciden Töre'ye Ziyaret

TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatlarında bilgisayar dalında bronz madalya almaya hak kazanan, Muğla 75. Yıl Fen Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Deniz Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’yi makamında ziyaret etti.

Tazelenme Üniversitesinde İlk Dersi Kaymakam Caner Yıldız Verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde 2017 yılından bu yana faaliyet gösteren Tazelenme Üniversitesi'nin, Saburhane Sınıfı bahar dönemi dersleri başladı.

Minik Gönüllüler Rozet Taktı

Milas'ta, Havva Ersoy Anaokulu Uğur Böcekleri sınıfı, TEMA gönüllüsü olarak rozet taktı.

Tatilde El Ele Verip Okullarını Güzelleştirdiler

Milas’a bağlı Bafa Mahallesi’nde eğitim öğretim alanında hizmet veren Bafa Ortaokulu yöneticileri ve öğretmenler, yarıyıl tatilini fırsat bilerek okullarının eksiklerini el birliğiyle tamamlamaya çalıştı. Bakım onarım çalışmalarını yapan öğretmen ve yöneticilere, öğrencilerinden de destek geldi.

Milas'ın Kırsal Mahallelerinde Çiftçi Eğitimleri Başladı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında “İyi Tarım Uygulamaları - Hayvancılık ve Kooperatifçilik” projesine ilişkin iş birliği protokolünün imzalanmasının ardından protokol kapsamında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü koordinesinde pilot olarak seçilen 15 mahallede uzmanlar aracılığı ile eğitimler düzenlenmeye başlandı.

Başkan Tokat’tan Okullara Başarı Ziyareti

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat , 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının 2. döneminin ilk gününde Mesleki ve Teknik Anadolu  ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini  ziyaret etti. 

Boğa Güreşlerinden Elde Edilen Gelir Eğitime Harcandı

Kafaca muhtarı Ömer Gülgün, boğa güreşlerinden elde edilen gelirle, Kafaca'daki 100. Yıl ilk ve ortaokulun çatılarını ve kapılarını yeniledi. Ayrıca okulun güvenlik önlemlerinin sağlanması adına güvenlik kameralarını taktıran Muhtar Gülgün, okul bahçesini de çitlerle çevreletti.

Tek Kolejinin Projesi İlk 100 Arasında

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü bünyesinde, Özel okullar ile Resmi okullar arasındaki sosyal dayanışma ve bütünleşmeyi artırmak için hazırlanan "Hami Projesi” kapsamında, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye genelindeki 100 iyi örnek arasında Özel Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji’nin Denizova Ortaokulu ile yapmış olduğu sosyal etkinlik girdi.

Milas'ta 'Kitabım Kütüphanen Olsun' Projesinden Tanıtım Ziyareti

Milas'ta, “Kitabım Kütüphanen Olsun” eTwinning projesinde görev alan öğretmenler, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Milas'tan 7 Proje İle Büyük Başarı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, geçtiğimiz yıl hazırlanan 7 projenin desteklemelerden faydalandığını belirterek, “2019 yılındaki 5 teknik destek döneminin tamamında 5 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 Rehberlik Araştırma Merkezi olmak üzere toplamda 7 projemiz destek almaya hak kazandı” dedi.

Büyükşehir personeline “Akaryakıt Ürün Bilgisi, Güvenli Dolum Kuralları” eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapmakta olan personele yönelik “Akaryakıt Ürün Bilgisi, Güvenli Dolum Kuralları” konulu eğitim programı düzenlendi.

BELEDİYE PERSONELİNE VERGİ USUL KANUNU EĞİTİMİ VERİLDİ

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından Vergi Usul Kanunu ile ilgili personel eğitimleri başladı. Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel’in verdiği eğitim Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Eğitime Bodrum Belediyesi birim müdürlüklerine bağlı personeller katıldı.

Uçak Başkanlar Kurulu Toplantısına Katıldı

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Ankara’da Eğitim Bir-Sen Konukevi açılışı ve Başkanlar kurulu toplantısına katıldı.

Milas'ta 'Teknoloji Tasarım Sokağı' Oluşturuldu

Milas Sakarya Ortaokulu öğrencileri, Teknoloji ve Tasarım dersinde yaptıkları çalışmaları yıl boyunca sergilenmesi amacıyla Sakarya Ortaokulu’nda Teknoloji Tasarım Sokağı oluşturuldu.

Büyükşehir Çağrı Merkezi Personeline Eğitim

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nde çalışan Çağrı Merkezi çalışanlarına yönelik “Çağrı Merkezi Personeli Çalışma Teknikleri (Telefonla İletişim) Eğitimi” düzenlendi.

İtfaiye Erlerinin Komando Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin eğitimi komando eğitimlerini aratmıyor. Muğla il genelinde 38 noktada, 140 araç ve 540 kişilik personelle hizmet veren itfaiye erleri, göreve komando eğitimleriyle hazırlanıyor.

Toplam 382 haber.