Eğitim

Eğitim Haberleri

Açıköğretim ortaokulu ve lise sınavları ertelendi

5-6 Aralık'ta düzenlenecek olan açıköğretim ortaokulu ve lise sınavları ertelendi.

KPSS sınavı yapılacak mı?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS Ortaöğretim sınavı yarın saat 10.15'te başlayacak sınavda adaylara 120 sorudan oluşan 'Genel Yetenek' ve 'Genel Kültür' testleri uygulanacak. Görevlilerle sınava katılacağını sınav giriş belgeleriyle belgeleyen adaylar, yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçiyle sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Milas'ta Robotik İlham Projesi Gerçekleştirildi

Binlerce yıldır Anadolu topraklarında hayat bulan Zeytin ağaçları’nın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gerçekleştirilen Robotik İlham Projesi’nin ilk ayağının kapanış töreni Milas’ın Kazıklı Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Muğla’nın 2020 YKS Şampiyonları Ödüllendirildi

FERDİ YAVUZ- Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Muğla’nın gururu olan, Türkiye geneli ilk 1000 içerisine giren öğrenciler için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödül töreni düzenlendi.

YKS MUĞLA İL BİRİNCİSİ MARMARİS’TEN ÇIKTI

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Duru Uyar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sayısal sonuçlarına göre İl birincisi ve Türkiye 535’incisi oldu. Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Duru Uyar ve ailesini makamında kabul ederek çeyrek altın ve plaket hediye ederek tebrik etti.

Muğla Üniversitesi Örnek Oluyor

FERDİ YAVUZ- Muğla’da son 3 ay içerisinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinden Zeynep Şenpınar ile Pınar Gültekin’in öldürülmesinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu'nun kararı ile bütün bölümlerde; üniversitede toplumsal cinsiyet ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet konularında farkındalık yaratmak amacıyla “toplumsal cinsiyet ve cinsiyet eşitliği” dersi verilecek.

Milas'ta Tatil Kitapları Teslim Edilmeye Başlandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, tatilde olan öğrencilere Tatil Kitaplarının ulaştırılması talimatı vermesinin ardından çalışma başlatan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, öğrencileri ziyaret ederek kitaplarını teslim etmeye başladı.

Menteşe Belediyesi’nden Online Diksiyon Eğitimi

Menteşe Belediye Tiyatrosu eğitmenleri tarafından verilecek Online Diksiyon Eğitimlerinin ikincisi 17 Ağustos 2020 tarihinde başlıyor.

TÜBİTAK Başkanı Mandal Genç Kaşifi Köyünde Ziyaret Etti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Köyceğiz ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki kırsal Sazak Mahallesi'nde yaşayan genç kaşif Ramazan Kargılı'yı evinde ziyaret etti.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal, "İlçemiz LGS Sonuçlarına Göre İyi Durumda"

Liselere Geçiş Sınavı sonuçlarının ardından Milas’ın genel durumunu değerlendiren Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Yaklaşık 70 öğrencimiz yüzde 4.50’lik dilime girdi. İlçemizin genel ortalaması da kırsalı fazla olan bir ilçeye göre iyi durumda” dedi.

Muğla’da Eğitim Bir-Sen 5’inci Kez Yetkili Sendika

2020 yılı Muğla’da eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda yetkili sendikanın belirlendiği toplantı sonrası Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Şubesi son dört yılda olduğu gibi 2020 yılında da yetkili sendika oldu.

Milas'ta LGS Tercih Danışmanlığı Toplantısı Düzenlendi

Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde 2020 LGS tercih danışmanlığı toplantısı düzenlendi.

MSKÜ, Öğrencilerinin En Mutlu Olduğu İlk 10 Üniversite Arasında

FERDİ YAVUZ- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında “genel memnuniyet” sıralamasını 12 sıra birden yükselterek 10. sırada yer aldı.

LGS Tablosu Kafaları Karıştırdı !

FERDİ YAVUZ- LGS’de hangi illerin başarılı olduğu da merak konusu. Bu meraktan dolayı olsa gerek son günlerde sosyal medyada yer alan “Muğla, 81 il içerisinde birinci sırada yer aldı” tablosu kafaları karıştırdı.

Eğitim-Sen “Üniversiteler İşletme Değildir”

Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Yükseköğretim Reformu Taslağına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada üniversitelerin tamamıyla sermayenin eline teslim edileceği uyarısında bulunuldu.

EĞİTİMDE TGK-GAÜ İŞBİRLİĞİ

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile Girne Amerikan Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Çarşı ve Mahalle Bekçilerine Hizmet İçi Eğitim Verildi

FERDİ YAVUZ- Muğla’da görev yapan 305 çarşı ve mahalle bekçisine hizmet içi eğitim verildi.

Öğrencilerin Maske ve Kalemi Büyükşehirden

Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu hafta sonu sınava girecek olan öğrencilere MUSKİ vezneleri aracılığı ile maske ve ihtiyaç duyulan kırtasiye malzemesi dağıtıyor.

Muğla'da Spor Lisesi Kuruldu

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Menteşe İlçesi'nde Spor Lisesi kuruldu. Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 4 sınıf, 120 kadroluk bir konteyjan ile açılan liseye başvurular 29 Haziran'da sona erecek. 1 Temmuz ile 10 Temmuz arasında ise yetenek sınavı yapılacak. Okula bugün itibariyle 227 başvuru yapıldığı, 1000'e yakın başvuru yapılmasının beklendiği açıklandı.

Toplam 380 haber.