Eğitim

Eğitim Haberleri

Yaratıcı yazarlık atölyesi FETAV’da başlıyor

Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) kültür ve sanata yönelik eğitim çalışmalarına devam ediyor.  

Öğrenciler karnelerini evde aldılar

2020-2021 eğitim öğretim yılına 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle başlayan öğrenciler, Covid 19 tedbirleri kapsamında 1. yarıyıl dönemi sonu karnelerini evlerinde aldılar. 

İlk yarıyıl sona erdi, temsili karne töreni düzenlendi

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminde öğrenciler, pandemiden dolayı uzaktan eğitim alınca karneleri de sanal oldu. Pandeminin gölgesinde yarıyıl tatiline giren öğrenciler, karnelerini de sanal ortamda alırken, 1. Dönemin sona ermesiyle birlikte Türkiye’deki tüm okullarda olduğu gibi Fethiye’de de Covid-19 tedbirlerinden dolayı temsili karne töreni düzenlendi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Gazi Ortaokulu’nda gerçekleşen temsili törende basına yaptığı açıklamasında; öğrenci ve velilere tatilde neler yapmaları gerektiği yönünde önerilerde bulundu.

Öğrenciler kodlama öğreniyor

E-Twining Platformu (Avrupa Eğitim Platformu) Projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine kodlama eğitimi veriliyor. Fethiye’den 9, Milas’tan 2 ve Slovakya’dan 1 okulun yer aldığı platformda; çocuklara kodlamanın temellerini öğrenmeleri için problem çözme görevleri oluşturuluyor. Yapılan panoda öğrenciler, görevlere göre etkinliklerin oluşturulmasına dahil ediliyorlar. Faaliyetin yıl boyunca projedeki tüm ortakların aktif katılımı ile gerçekleştirileceği belirtildi. 

Açık Öğretim Okulları sınavları online yapılacak

5-6 Aralık 2020 tarihlerinde yapılması planlanan fakat Covid-19 salgını nedeniyle alınan yeni tedbirler kapsamında ileri bir tarihe ertelenen Açık Öğretim Okullarının 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. Dönem Sınavları, Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden online (çevrimiçi) olarak 25 Şubat 2021 tarihinden itibaren yapılmaya başlanacağı açıklandı.

Türk, “Mağdur edilen veli ve öğrencilerimizin yanındayız”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin seçmeli dersleri belirlemesi için 4-22 Ocak tarihleri arasında süre verdi. Bu süreçte MEB ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin yönlendirmesi ile öğrencilerin “Din eğitimi” ağırlıklı seçmeli dersleri seçmeye teşvik ettiği belirtildi.

"Duyu Bütünleme" Nursel Özdemir Kurumları’nda

Özel çocukların eğitiminde önemli bir yeri bulunan Duyu Bütünleme eğitimleri artık Fethiye'de de verilmeye başlandı. Sadece Nursel Özdemir Eğitim Kurumları'nda verilen Duyu Bütünleme seansları başladı. Kurum bünyesine bir Duyu Bütünleme Uzmanı daha katarak seanslara başlayan Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, özel eğitimin yanı sıra dil ve konuşma terapisi, ergoterapi, odyoloji oyun terapisi, foortime, fiziktedavi, prep eğitimi, disleksi muhadale program, psikolojik danışman ve rehberlik hizmeti de vermeye devam ediyor. Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu ve Psikolojik Danışman Salih Dündar " hedefimiz halkımızın taleplerini karşılayarak her türlü eğitimi onların ayağına kadar getirebilmektir" dedi. 

Uzaktan eğitimde hem eğleniyor, hem öğreniyorlar

Uzaktan eğitimde çocuklar eTwinning projeleri ile hem eğleniyor hem öğreniyor. Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu 5 yaş E Şubesi öğretmeni Betül Özlen Çırak kuruculuğunda yürütülen eTwinning projesi kapsamında öğrenciler eğlenerek öğreniyor. "Öğreten kutu" ve "çekirdekten filize" adlı projeleri uzaktan eğitimle uygulayan Betül öğretmen, projenin amacına ulaştığını belirtti. 

Tazelenme Üniversitesi öğrencileri yarıyıl tatilinde

Kovid-19 salgını sürecinde eğitimlerine uzaktan devam eden Tazelenme Üniversitesi Fethiye Kampüsü öğrencileri yarıyıl tatiline başladı.

‘Evde Kal’ etkinlikleriyle öğrenciler hem eğleniyor hem öğreniyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 13 ilçede eş zamanlı olarak yürütülen "Muğla Evde Kal" etkinlikleri bu hafta sonu da devam etti.  

MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması: Sürücü kursları, çeşitli kurslar ve eğitim merkezlerine izin

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), özel öğretim kurumlarından çeşitli kurslar, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezlerinin sokağa çıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yüz yüze eğitime başlayabileceği bildirildi. Özel öğretim kurslarında ise yüz yüze eğitime 15 Şubat 2021'de başlanmasının planlandığı aktarıldı.

Üç boyutlu anatomik modelleme

MSKÜ Milas Veteriner Fakültesi, oluşturdukları üç boyutlu veteriner anatomik modeller ile ülkemizdeki veteriner fakültesi öğrencilerine önemli bir kaynak sunuyor.

Nursel Özdemir’den çocuklarda internetin güvenli kullanımı

Özel Eğitim alanında yapmış olduğu yenilik ve çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Nursel Özdemir Kurumları son dönemde çocukların sosyal medya ve oyunlara artan ilgisi ile alakalı konulara değindi.

Yüz yüze sınavlar ertelendi

Karne notu için sınavlar sömestr tatili sonrasına bırakıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ilk dönem sınavların iptal edildiğini duyurdu.

“Engelleri Birlikte Aşıyoruz”

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Avrupa Birliği Projesi olan 2020-1-TR01-KA101-081288 No'lu Erasmus + Engelleri Birlikte Aşıyoruz kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Duyu Bütünleme Uzmanları “Nursel Özdemir”de

Nursel Özdemir Kurumları özel eğitim ve rehabilitasyon alanında çığır açmaya devam ediyor. Uzman fizyoterapistler ile çalışmalarını sürdüren kurucu Salih Dündar ‘Duyu Bütünleme’ alanında uzmanlık kursuna destek vererek fizik tedavi uzmanlarını yaklaşık 6 aylık süren programa dâhil etti.

Eğitim Sen: Muğla 'Sınavlar iptal edilmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemeli'

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sürecine ilişkin açıklamalarına yönelik değerlendirme yapıldı. Şube Başkanı Birdal Savran; 'Uzaktan eğitimin 22 Ocak 2021 tarihine kadar devam etmesi salgının geldiği aşama dikkate alındığında doğru olmakla birlikte alınan önlemlerin yetersizliği salgınla mücadelede yeterli değildir. Salgın koşullarında sınavların tamamı iptal edilmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemelidir' dedi.

Meb'den son dakika açıklaması: okullarda uzaktan eğitim uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı daha önce 4 Ocak'a kadar süreceğini açıkladığı uzaktan eğitime 22 Ocak 2021'e kadar devam edileceğini duyurdu. MEB'in uzaktan eğitimin uzatıldığını duyurduğu son dakika açıklamasına göre, İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecek. Sömestr tatili ise üç haftaya uzatıldı.

Nursel Özdemir Kurumları "Yüz Yüze Eğitime Devam Ediyor"

Pandemi sürecinde Fethiye ve Seydikemer de bulunan Nursel Özdemir Kurumları fark yaratmaya devam ediyor. Uzaktan eğitim olduğu bu süreçte yüz yüze eğitime devam eden Nursel Özdemir Kurumları bireysel eğitimlerine tüm pandemi önlemlerini de alarak sürdürüyor. Pandemi sürecinde öğrencilerin yaşadığı eksiklikleri gidermek için büyük özveri ile çalışan uzmanlar kendilerini de bu süreçte geliştirmeye devam ediyorlar.

Toplam 380 haber.