Eğitim

Eğitim Haberleri

Uluslararası projeyi uzaktan eğitimle sürdürüyorlar

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi öğrencileri pandemi döneminde uzaktan eğitimle de proje yapmaya devam ediyor. Öğrenciler, Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Seher ÖRS ile birlikte Uluslararası bir proje olan “Te@ch with Tech” projesini uzaktan eğitimle paralel olarak sürdürüyorlar. Projede yer alan öğrenciler; Proje kapsamında IT (information technology) araçlarından yaralanarak etkili ders çalışma, dijital ortamda sunum ve ödev hazırlama, dijital ortamda güvenli bilgiye ulaşma yolları, güvenli internet kullanımı ve buna benzer konularda bilgi ve deneyim kazanmanın yanı sıra 7 farklı ülkeden katılımcılarla toplantılar düzenleyip, tanışıyorlar.

Ege Üniversitesi GV okullarında 4. Mezuniyet coşkusu

Ege Üniversitesi GV Okulları Fethiye Kampüsü 8. Sınıf öğrencilerini 4. Kez mezun etti.

'LGS'de özel ders alanlara ayrıcalık gösterildi'

LGS’de matematik sorularının uzun ve zor olduğunu belirten Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran; 'Matematik testinde soruları böyle zorluk seviyesinde hazırlamak ve 8. Sınıf öğrencilerine yöneltmek özel okul öğrencilerine bir avantaj sağlamaya dönük müdür?" diye sorarak, "Sınavda özel ders alabilen, uzaktan eğitimi çeşitli araçlarla takviye edebilenlere ayrıcalık gösterilmiştir' dedi.

LGS sınavı başladı!

Fethiye’de LGS sınavı ilk oturumun saatinin gelmesi ile birlikte başladı.

Menteşe’den Dünya’ya zeybek dersi

Menteşe Belediyesi Uluslar Arası Spor ve Kültür Birliği (ISCA) tarafından organize edilen Hareket Haftası Etkinlikleri kapsamında tüm dünyaya zeybek dersi verdi. 38 üye ülkenin katılımı ile düzenlenen ‘Muğla Zeybeği Online Eğitim Çalışması’ Menteşe Belediyesi halk oyunları eğitmenlerince YouTube üzerinden canlı olarak yapıldı.

Mahalle afet gönüllülerine ilk yardım eğitimi verildi

Fethiye’de Mahalle Afet Gönüllülerine İlk Yardım Eğitimi verildi. İlk yardım eğitmeni Fatma Solgun tarafından verilen 2 günlük eğitime katılan gönüllülere Sağlık Bakanlığı onaylı İlk Yardım Sertifikası verileceği öğrenildi.

MEB'den son dakika açıklaması

Yüz yüze eğitimin ilkokullarda 1 Haziran, ortaokul ve liselerde ise 7 Haziran itibarıyla başlayacağı duyuruldu.

Kaya, öğrenciler kendi sınıflarında sınava girecek

LGS de geri sayım başladı. Pandemi nedeni ile aylardır yüz yüze eğitimden uzak kalan öğrenciler 6 Haziran Pazar günü LGS sınavında ter dökecek. Pazar günü kendi okullarında sınava girecek öğrenciler kalemden silgiye sınav için gerekli tüm araç-gereçleri masalarının üzerinde hazır olacak. Fethiye’de 6 Haziran Pazar günü 30 okulda yapılacak sınava 2 bin 146 öğrenci katılacak. Sınavda 500 öğretmen görev alacak. Fethiye İlçe Milli eğitim Müdürü Faruk Kaya “Fethiye’de LGS sınavına 2 bin 146 öğrenci katılacak. Öğrenciler kendi okul ve sınıflarında sınava girecekler” ifadelerini kullandı. 

Engelli öğrencilerin aşılanması başlıyor

Nursel Özdemir Kurumları kurucusu Psikolojik Danışman Salih Dündar aşılama çalışmalarında engelli öğrencilerle ilgili müjdeyi verdi. Ak Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini sürdüren Dündar özel gereksinimli bireylerle uzun yıllardır çalışmalarını sürdürüyor.

18 projenin 17’si desteklenmeye değer görüldü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF), TÜBİTAK 2209-A çağrısı kapsamında sundukları 18 projenin 17’si desteklenmeye değer görüldü.

Dündar, üst seviyede önlemler alarak eğitimlerimize devam ediyoruz

Nursel Özdemir Özel Eğitim Fethiye ve Seydikemer de bulunan kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bireyselleştirilmiş eğitim sistemiyle seanslarına devam eden uzmanlar destek eğitim vermeyi sürdürmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan ‘uzaktan eğitim' paylaşımı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Sizlere burada, ne yüz yüze eğitime başladığımızda duyduğumuz sevinci ne uzaktan eğitimi etkin bir şekilde sürdürebilmek için verdiğimiz çabayı, ne okullarımızı açık tutabilmek için gösterdiğimiz gayreti ne de ‘Bir kez daha uzaktan eğitime geçiyoruz’ derken duyduğumuz üzüntüyü anlatmamın imkanı var” dedi.

Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı  

Fethiye Ata Okulları Müdürü Gülçin Baysal Demen yaptığı açıklamada okul öncesi eğitiminin önemli olduğunu dile getirdi. 

Öğrencileri atölyelerinde ağırlamaya başladı 

Anadolu'nun kültür ögelerini masal atölyelerinde öğrencilerle buluşturan ve Muğla'da ilk olma özelliğine sahip Muğla Masal Evi, Şemsiana Anaokulu bünyesinde açıldı. Menteşe Şemsiana Anaokulu bünyesinde oluşturulan ve Anadolu motifleriyle hazırlanan Muğla Anadolu Masal Evi, Menteşe ilçesindeki öğretmen ve öğrencileri atölyelerinde ağırlamaya başladı.

Pandemi kuralları çerçevesinde sınavlar yapıldı 

Fethiye Birey Eğitim Kurumları bursluluk sınavlarına yoğun bir katılım olurken, sınavlar Kovid-19 tedbirleri altında gerçekleştirildi. 

Sınavlar 3 Mayıs tarihine erteledi 

Milli Eğitim Bakanlığı, 29 Mart tarihinde başlaması planlanan ikinci dönem yazılı sınavarını 3 Mayıs tarihinde başlayacak şekilde erteleme karar aldığı belirtildi. 

Muğla’da 53 okulun başvurusu kabul edildi 

E-Twinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. 2021 E-Twinning Okulu yarışmasında Fethiye’den 6 okul ödüle kayık görülürken, geçen yıl ödül alan Fethiye Ortaokulu ile birlikte 7 okulun Uluslararası Okul Ödülü aldığı bildirildi.  

ALES için son başvuru tarihi 22 Mart

ÖSYM tarafından 2 Mayıs tarihinde organize edilecek olan ALES sınavının başvuruları 22 Mart tarihinde saat 23:59'da sona erecek. Ücret ödeme için son gün ise 23 Mart 2021 olacak. Sınavın geç başvuruları ise ALES başvuru kılavuzunda yer alan bilgiye göre 1 Nisan tarihinde gerçekleşecek. Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklar.

Eğitim-Sen öğretmen okullarının kuruluşunun 173. yıldönümünü kutladı

Eğitim-Sen öğretmen okullarının kuruluşunun 173. Yılını Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran Eğitim-Sen adına yayınladığı açıklama ile kutladı. Açıklamada “Dünyanın hiçbir ülkesinde öğretmenin ve öğretmenlik mesleğinin değerinin Türkiye’deki kadar düşmesine neden olan, öğretmenlerin emeğini yok sayan bir iktidar ve eğitim yönetimi görmek mümkün değildir” ifadeleri dikkat çekti. 

Toplam 380 haber.