Genel

Genel Haberleri

Savaş piyasayı alt üst etti

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm piyasaları alt üst etti. Putin’in Ukrayna topraklarına işgaline yönelik kararı sonrası altın fiyatları bir anda fırlattı. Savaş çıkmadan önce gram altın fiyatı 840 TL seviyelerinde olurken, savaşın çıkmasıyla birlikte altının gram fiyatı 960 TL seviyelerini gördü.

Özel Fethiye’de İstiklal Marşı heyecanı

Türk Milletinin Kurtuluş Mücadelesi’nin ardından sahip olduğu en büyük değer olan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 101. Yılı Özel Fethiye Eğitim Kurumlarında coşkuyla kutlandı.

Belediye ekiplerince tuzlama çalışması yapıldı

Menteşe Belediyesi karla mücadele ekipleri, dün akşam etkili olan kar yağışının ardından gece boyunca TOKİ, Karşıyaka ve Sekibaşı Mahalleleri, Menteşe Evleri ve şehir Merkezinde buzlanma olan yollarda tuzlama çalışması yaptı. Menteşe Belediyesi’ne, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve Jandarma Komutanlığı’na gelen ihbarlara göre tuzlama çalışmaları belediye ekiplerince devam ediyor.

'Üzümlü Dastarı' Fuara damgasını vurdu

Bu yıl sekizincisi düzenlenen ‘ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’, ATO Congresium’da Başkentli sanatseverlerle sanatçıları bir araya getirdi. Fuarda Üzümlü Dastarı’nın çağdaş sanatla birleştirilerek gerçekleştirildiği defile büyük ilgi gördü.

Kadınlar günü için son etkinlik

Fethiye Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında son etkinliği, Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği tarafından Özer Olgun Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Birçok yöreye ait türküler söylenen etkinliğe katılım yoğun oldu.

FTSO, Iso 9001 Ve Iso 10002 Dış Denetimlerinden Başarıyla Geçti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), üyelerine ve bölgeye kaliteli hizmet sunduğu bir kez daha tescillendi. FTSO, Türk Loydu Baş Denetçisi Şehnaz Nalbant tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001:2015 periyodik denetimi ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ISO 10002:2018 belge yenileme denetimlerinden başarıyla geçti.

Belediye Ekiplerince Tuzlama Çalışması Yapıldı

Menteşe Belediyesi karla mücadele ekipleri, dün akşam etkili olan kar yağışının ardından gece boyunca TOKİ, Karşıyaka ve Sekibaşı Mahalleleri, Menteşe Evleri ve şehir Merkezinde buzlanma olan yollarda tuzlama çalışması yaptı. Menteşe Belediyesi’ne, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve Jandarma Komutanlığı’na gelen ihbarlara göre tuzlama çalışmaları belediye ekiplerince devam ediyor.

Mali müşavirler yeni hizmet binasının açılışını yaptı

Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Tuzla Mahallesi 607 Sokak’ta bulunan yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Bahriye Üçok halk evi enflasyona direniyor

Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Bahriye Üçok Parkı Halk Evi vatandaşa ucuz ve kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. Ekonomide yaşanan gelişmelerden sonra enflasyon rakamlarının artmasına rağmen halka ucuz ve kaliteli hizmet anlayışından vazgeçmeyen Bahriye Üçok Parkı Halk Evi uygun fiyatları ile dikkat çekiyor.

Turizmde okul sektör buluşması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen “Turizmde Okul Sektör Buluşması" Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tersaneciler destek bekliyor

Fethiye Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve Fethiye’de tekne imalat ve bakım onarımı yapan tersaneciler mevcut tersanenin fiziksel anlamda yetersiz olduğunu, yetkililerin bir an önce bu sorunun çözümü konusunda yardımcı olmaları gerektiğini ifade etmek adına basın açıklaması yaptılar.

Seydikemer Belediyesi zabıta ekipleri stok denetimi yaptı

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, polis ekipleriyle birlikte, zincir marketlerde stok denetimi yaptı.

Ticaret odalarından maden açıklaması

Muğla İl Geneli’nde bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları 1 Mart 2022 tarihli ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kaynaklı ‘Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilgili endişelerini dile getiren ortak basın açıklaması yayınladılar.

Kansız “Akaryakıt zammına çare vergi indirimidir”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız son günlerde yükselen akaryakıt fiyatlarının vatandaşa taşıyamayacağı bir yük oluşturacağını belirterek geçici süreliğine de olsa akaryakıt fiyatları üzerindeki vergilerin azaltılması gerektiğini söyledi.

Haydi Menteşe Ukrayna için el ele

Ukrayna Büyükelçiliği ve Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Ukrayna’daki vatandaşlar için insani yardım kampanyası başlatıldı.

Güzellik uzmanlığı eğitimine yoğun ilgi

Cilt bakımı, estetik yaptırma, protez tırnak, kalıcı makyaj gibi güzelliğe dair bir çok alan günümüzde kadınlar tarafından çok fazla talep görüyor. Buna bağlı olarak ta bu işe ilgi duyanlar güzellik uzmanı olmak için eğitimler alıyor. Fethiye’de güzellik uzmanlığı eğitimi veren Gözde Yakut Güzellik Uzmanlığı eğitimleri büyük ilgi görüyor.

Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Bodrum ve Kaş arası bugün akşam saatlerinde başlayacak olan fırtınanın yarın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Hastalıktan arı işletme projesinin ikinci adımı olan buzağı kalkanı projesinin tanıtımı yapıldı

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteklediği Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Buzağı Kalkanı Projesinin tanıtımı yapıldı.

Girgin: “Doktorlar kalacak, siz gideceksiniz!”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 14 Mart Tıp Bayramı’na 6 gün kala doktorlarımıza yönelik yaptığı “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” açıklamasını kınadığını söyledi.