Genel

Genel Haberleri

ÖĞRETMEN OKULLARININ 174. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Öğretmen okullarının 174. Kuruluş yıldönümü Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şubesi‘nin hazırlamış olduğu etkinlikle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Boleli, ÇYDD Fethiye Şube Başkanı Canan İzmirli ve birçok vatandaş katıldı.

FETEX FUARI 11.KEZ KAPILARINI AÇTI

Her yıl düzenli bir şekilde düzenlenirken 2 yıl boyunca pandemi nedeni ile düzenlenemeyen Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri, Yiyecek Ve İçecek İhtisas Fuarı’nın açılış töreni Çamköy Pazar Yeri’nde yapıldı. 12.’si düzenlenen fuara 50’ye yakın firma katıldı.

KARACA ALTYAPI YATIRIMLARINI İNCELEDİ

Fethiye Belediyesi öncülüğünde MUSKİ, AYDEM ve Telekomünikasyon şirketleri işbirliğinde İnönü Caddesi’nde gerçekleştirilen altyapı çalışmalarını Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yerinde inceledi.

BAŞSAVCIDAN ŞEHİTLERE ZİYARET

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri kapsamında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Fethiye Asri Mezarlığı’ndaki Şehitlerimiz İle Şehit Jandarma Er Selim Fakı’nın Ailesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

AFET GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri işbirliğinde gerçekleştirilen afet bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda Mahalle Afet Gönüllüleri ekiplerince 36 Saatlik Hafif Arama Kurtarma eğitimlerinin tamamlanmasının ardından, Fethiye Belediyesi Jeoloji Mühendisi Serhat Karagöz tarafından gönüllülere sertifika takdim edildi.

BENZİN VE MAZOT 20 TL’NİN ALTINDA

Akaryakıta peş peşe gelen zamlardan sonra motorin 23 lirayı benzin ise 20 lira seviyelerine kadar çıkmıştı. Akaryakıtın Dünya piyasasında ki değerinin düşmeye başlaması ile son günler içinde gelen indirimlerin ardından benzin ve mazot 20 TL’nin altını gördü.

KARACA’DAN SEYDİKEMER’DE ZİYARETLER

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Seydikemer’de bir takım ziyaretlerde bulundu.

YAŞAYAN TARİH KENTİ STRATONİKEİA’DA KAZI ÇALIŞMALARI MUĞLA VALİLİĞİ’NİN DESTEĞİYLE DEVAM EDİYOR

Yatağan’da, Antik dönemlerden günümüze kadar her dönemden kalıntıların bir arada bulunduğu ve UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde kazı ve restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteğiyle yıl boyu devam ediyor.

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Koro’su tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferimizin 107. yıldönümü programı düzenlendi. Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, öğretmenler ve birçok vatandaş katıldı.

MİLAS, BEYAZ ALTINDA ATAĞA KALKMAK İSTİYOR

Milas Ziraat Odası, ziraat mühendisleri tarafından Milas’ta pamuk üretiminde tespit edilen eksik ve hataları gidererek, pamukta verim ve kaliteyi artırmak için pamuk çiftçisine eğitim düzenledi. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğun bir dönem Milas’ın ana tarım ürünlerinden biri olduğunu ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, pamuk üretiminin atağa kalması, yerli üretimin artırılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

GİRGİN SEYDİKEMERLİ VATANDAŞLARIN ARAZİ MAĞDURİYETİNİ MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesiyle, vatandaşların uzun yıllardan bu yana kullandıkları, kendilerine ait arazilerin kenarlarında bulunan veya atadan kalma yerlerin açık ihale ile satılmasından dolayı Seydikemerlilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

ÇEYREK FİNAL KARŞILAŞMALARI BELLİ OLDU

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Gençlik Spor Müdürlüğü'nün koordinesinde ve Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Sponsorluğu'nda düzenlenen Mahalleler Arası Futbol Turnuvası'nda çeyrek final karşılaşmaları belli oldu.

HAVA GÜZEL TALEP YOĞUN

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaş internet üzerinden alış veriş yapmak yerine pazara giderek ürünleri almayı tercih etti.

CHP’Lİ ERBAY: ‘BALIKÇILIK BAKANLIĞI KURACAK, BALIKÇILARIMIZI DÜNYA İLE REKABET EDEBİLİR DURUMA GETİRECEĞİZ’

Cumhuriyet Halk Partisi Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Saha Programı Başkanı CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, balıkçı esnafının sorunlarının tespit edilerek bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak çalışma için ziyaretlerine devam ediyor.

GREV DEVAM EDİYOR

Fethiye'de görev yapan sağlık çalışanları grevin 2. gününde Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Sağlık çalışanları yaptıkları basın açıklamasında 'Emeğimiz için, haklarımız için, sağlığımız için, acil taleplerimizin karşılanması için grevdeyiz' dediler.

İGD 2. YILINI KUTLUYOR

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği ikinci yılını kutluyor. İkinci yılında Muğla Gazeteciler Derneği Başkanı Seda Köktener, dernek üyelerini ziyaret ederek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

GİRGİN: RANT ODAKLI PLANSIZ İHALELERLE KIYILARIMIZ YAĞMALANIYOR

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Göcek’teki koylarda mapa ve şamandıra sistemi kurulmasını ve işletilmesini içeren, bugün (15 Mart) yapılacak ihaleyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bir soru önergesi verdi.

FETHİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN İHRACAT EĞİTİMİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen ‘İhracatta Başarılı Pazarlama ve Satış Becerileri Eğitimi’nde, işletmelerin dış ticaret hedefleri, ihracatta başarı elde etmek için gerekli alt yapı imkânlarının incelenmesi ve durum analizi konuları işlendi. Eğitimde ayrıca Fethiye ve Seydikemer’den ihraç edilen ürünlerin pazar araştırması ile yeni pazar ve müşteri bulma tekniklerine uygulamalı olarak değinildi.

KURSİYERLER BODRUM’DAN MADALYALAR İLE DÖNDÜLER

Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi kursiyerleri, Bodrum Acı Ot Festivalinde düzenlenen yöresel yemek yarışmasından 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak döndüler.