Genel

Genel Haberleri

FETHİYE’DE ALT YAPI ÇALIŞMASI

Fethiye Belediyesi ve MUSKİ işbirliği ile başlayan kanalizasyon kolektör hattı çalışması nedeni ile Mustafa Kemal Bulvarı’nın bir bölümü Şehir Merkezi’nden Fethiye Devlet Hastanesi istikametinde trafiğe kapatıldı.

HAFTASONUNA KADAR HAVA GÜNEŞLİ

Fethiye’de güneşli havanın hafta sonuna kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Güneşli havaları özleyen vatandaşlar ise soluğu sahilde aldı.

Şoför Esnafı Kuruluş Yıldönümünde Bir Araya Geldi

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından oda kuruluşunun 56. yıldönümü nedeni ile birlik, beraberlik ve dayanışma etkinliği düzenlendi.

Başkan Gümüş 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı.

Ülkü Ocakları’ndan kadına şiddet semineri

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde “Kadına şiddetin hukuki ve psikolojik süreci" ile ilgili seminer düzenlendi.

Başkan Otgöz 14 Mart Tıp Bayramını kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tüm hekim ve sağlık çalışanlarının günlerini kutladı.

Yaşam güzellik merkezi açıldı

Fethiye’ye kazandırılan Yaşam Güzellik Merkezi açılışı törenle gerçekleştirildi. Yoğum bir katılımın olduğu açılış etkinliğinde davetlilere ikramlarda da bulunuldu. Yaşam Güzellik Merkezi sorumlusu Uzman Estetisyen Hatice İri,’’ Lazer epilasyondan zayıflamaya kadar bir kadının ihtiyacı olan her şeyi yapıyoruz’’ diye konuştu.

Elektrik üreten ilk pazaryeri hizmete girdi

Fethiye'nin güneş enerjisi ile elektrik üreten ilk semt pazarı Pazaryeri Mahallesi'nde hizmete girdi. Cumartesi günleri kurulan semt pazarında üretilen elektriği belediye birimleri kullanacak.

Fethiyeli Fenerbahçeliler Ünal ve ekibiyle devam dedi

Fethiye Fenerbahçeliler Derneği'nde yapılan Seçimli Olağan Genel Kurul' da Cihan Ünal ve yönetim ekibi güven tazeledi. Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen 14. Olağan Genel Kurul'da üyeler, seçime tek liste olarak giren Cihan Ünal ve yönetim ekibini oy birliği ile seçerek göreve devam etmelerine karar verdi.

Kerimoğlu İsmail Toroslar Yörük Türkmen federasyonu başkanı

2004 yılında kurulan Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Kurul’u yapıldı. Genel Kurul’da Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanlığı’na Kerimoğlu İsmail olarak ta bilinen İsmail Uzunoğlu seçildi.

Yellice’den 12 Mart mesajı

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Sayın Salman Yellice 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Patlangıç öğretmenine ağlıyor

Beden Eğitimi öğretmeni olan Osman Fatih Çetinkaya geçirdiği elim bir kaza sonucu hayatını kaybetti.

Seydikemer’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıl dönümü kutlandı

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşımızın kabulünün 101’inci yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlenen törenle kutlandı.

FETAV’dan bahar kermesi

FETAV’ın bahar aylarında bir gelenek haline getirdiği kermesini gerçekleştirdi. Atatürk Parkı yanında gerçekleşen kermes vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Koca karı soğukları dondurdu

Kışın sonundaki en soğuk günler olarak bilinen kocakarı soğukları, baharın müjdecisi olan Mart ayının ortalarında tüm ülkede etkili oluyor. Mevsim normallerinin altındaki soğuk hava dalgası 11 Mart - 17 Mart arasında 7 günlük bir sürede etkisini gösterecek.

Vali Tavlı’dan tıp bayramı mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı 14 Mart Tıp bayramı nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.Tavlı mesajında “Milletimizin var olma, kalkınma ve gelişme mücadelesinde önemli roller üstlenen hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız; özveri ve inançla, meslek onuruna yakışır bir şekilde insanlığa, ülkemize ve milletimize hizmet etmektedirler” dedi.

İstiklal Marşı'nın kabulü 101. kez kutlandı

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı, milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. Yıldönümü, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla kutlandı.

2021 Yılında 67 kaçak yapı mühürlendi

2021 yılında Muğla İl jandarma Komutanlığı tarafından yürütülmekte olan İmar Kanunu ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu ile mücadele kapsamında Fethiye İlçesi Kayaköy ve Karakeçiler Mahalleleri’nde inşaat faaliyetleri ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan denetimlerde yasal mevzuata aykırılığı tespit edilen 67 yapı Fethiye Belediyesi tarafından mühürlendi.

CHP’li Erbay: ‘Yurttaşların ucuz gıdaya ulaşabilmesi için çiftçinin girdi maliyetleri düşürülmeli’

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, üst üste gelen zamlar nedeniyle yurttaşların açlığa ve yoksulluğa mahkum edildiğini belirterek, halkın temel gıda maddelerine ucuz bir şekilde ulaşmasının yolunun tarımsal üretimdeki mazot, gübre, tohum, ilaç gibi girdi maliyetlerinin düşürülmesinden geçtiğinin söyledi.