Genel

Genel Haberleri

AKARYAKIT ZAMMINA ÇÖZÜM BİSİKLET

Son zamanlarda akaryakıta gelen zamlar nedeniyle şehir içi ulaşımda sağlıklı, hızlı ve ekonomik olan bisiklet vatandaşların yeni tercihi oldu.

MENTEŞE MUTFAK KÜLTÜRÜ ATÖLYESİ, KÜÇÜK İZCİLERİ AĞIRLADI

Saburhane Meydanı tarihi Şaraphanedeki ‘Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi’’ küçük büyük her yaştan ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

FTSO’DAN ÖĞRENCİLERE RUSÇA DİL EĞİTİMİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), yeme içme sektörüne nitelikli çalışan kazandırmak amacıyla, Şefika Pekin Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 35 kız öğrenciye Rusça dil eğitimi veriyor. Kursu ziyaret eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, yoğun ders programlarının arasında Rusça öğrenmek isteyen öğrencileri tebrik ederek “Biz sizler için elimizden gelen katkıyı yapmaya çalıştık. Sizlerden de Rusçayı öğretmek için gayret göstermenizi istiyoruz. Bu gayretinizin karşılığını ilerleyen yıllarda alacağınızdan emin olun.” dedi.

TARIM ve SERACILIK FUARI AÇILIYOR

Fethiye Tarım ve Seracılık Fuarı 23 Mart tarihinde saat 10.00’da vatandaşlara kapılarını açıyor. 170’e yakın firmanın ve çeşitli etkinliklerin olacağı fuar 4 gün boyunca ziyaretçilerine açık olacak.

YÖRÜKLER KAHVALTIDA BULUŞTU

Yörük Türkmenlerin Muğla İl Beyi İsmail Uzunoğlu’nun Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı olması nedeni ile Fethiye Yörük Türkmen ve Kültür Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi. Çalış’ta bulunan Yörük Çadırı’nda gerçekleşen kahvaltıya Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da katıldı.

KARDEŞLİK PROJESİ “ANADOLUYUZ BİZ” MUĞLA’DA

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan AnadoluyuzBiz Projesi kapsamında 17 Mart 2022 Perşembe günü Konya’dan Muğla’ya gelen 42 kişilik kız kafilesi 4 günlük programın ardından Pazar günü ilimizden ayrıldı.

MUĞLA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı'nda uzman çavuş ile doktor arasındaki tartışma sonrası, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer görevden alındı.

GİRGİN ; TAŞI YASTIK TOPRAĞI DÖŞEK YAPAN YANGIN İŞÇİSİNDEN KADRO NİYE ESİRGENİYOR?

Orman Genel Müdürlüğü, Mart ayında 5 bin orman işçisi alacağını duyurmuştu. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, konu hakkında TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, yeni alınacak işçilerin kadrolu olarak alınması, önceden işe girmiş işçilerin ise kadroya geçirilmesi çağrısında bulundu.

KARACA, “ALTYAPI BİTEN BÖLGELERDE BSK SICAK ASFALT ÇALIŞMASINA BAŞLAYACAĞIZ”

Fethiye Belediyesi öncülüğünde MUSKİ, AYDEM ve Telekomünikasyon şirketleri işbirliğinde İnönü ve Çarşı Caddelerinde gerçekleştirilen altyapı çalışmalarını Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yerinde inceledi.

YOL YAPIM ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Fethiye Belediyesi ve MUSKİ, AYDEM ve Telekominasyon Şirketleri işbirliği ile başlayan alt yapı çalışmaları Fethiye’nin çeşitli noktalarında hız kesmeden devam ediyor.

HAZIRLIKLAR RAMAZAN BAYRAMI’NA

Yaz sezonunun gelmesine az bir zaman kala turizm sezonunun açılmasını bekleyen işyerleri tadilat, bakım, onarım çalışmalarına hız verdi. Tüm hazırlıklarını Ramazan Bayramı’na göre yapan turizmciler bayramdan sonra piyasaların hareketleneceğini düşünüyor.

MAKAMINI, DOWN SENDROMLU NİYAZİ’YE BIRAKTI

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi Engelsiz Masası düzenlediği etkinlik ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve belediye birim amirlerine rengarenk zarflar hediye edildi. Down Kafe’nin sevilen siması Niyazi Terzioğlu da ziyarete katılım sağladı. Karaca başkanlık koltuğunu Niyazi’ye teslim etti.

KAYMAKAM BALCI GÖREVİNE BAŞLADI, KAYMAKAM BALCIOĞLU VEDA ETTİ

Ağrı İli Diyadin İlçesi Kaymakamı olarak görev yapmaktayken Fethiye Kaymakamlığı’na atanan Alper Balcı görevine başladı. Alper Balcı’nın yeni görevine başlamasından sonra Fethiye Kaymakamlığı görevinden ayrılan Dalaman Havalimanı Hudut Mülki Amiri Hayrettin Balcıoğlu veda mesajı yayınladı.

ÜLKÜ OCAKLARI NEVRUZ’U KUTLADI

Fethiye Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı tarafından Katrancı Koyu’nda düzenlenen programla Nevruz Bayramı kutlandı. Program Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Salman Yellice’nin Nevruz Dua’sı ile başladı. Ardından nevruz ateşi yakılarak demir dövüldü. Müzik dinletisi eşliğinde devam eden etkinlik döner, pilav ve ayran ikramı ile sonlandı.

İŞYERLERİ SEZONA HAZIRLANIYOR

Yaz sezonunun gelmesine az bir zaman kala turizmden para kazanan işyerleri tadilat, bakım, onarım çalışmalarına hız verdi.

SADET KANSIZ “PARALAR NEREDE?”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız iktidarın ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Sadet Kansız “Otoyolları, hastaneleri, Havalimanları, köprüleri devlet kasasından bir kuruş çıkmadan yaptığını söyleyen iktidar özelleştirdiği kamu kurumlarını, sattığı fabrikaların paralarını, vatandaşın ödediği vergileri ne yaptı. Hazinesinde para kalmayan devletimizin paralarını ne yaptınız. Paralar nerede?” dedi.

MUĞLA VALİSİ ORHAN TAVLI’NIN 18-24 MART YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MESAJI

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yaşlılara saygı haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

TÜRKÜLERLE TÜRKİYE’M

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Türkülerle Türkiye’m programı düzenlendi.18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yılı için düzenlenen etkinliğe vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Fethiye Şubesi Türk Halk Müziği Korusu eşliğinde ilerleyen konser şarkılar ve türküler eşliğinde devam etti. Gelenlerin keyifli dakikalar yaşadığı konser etkinliğe katılan misafirlerin halay çekmesi ile sona erdi.

Kuvvetli rüzgâr etkili oldu

Dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgâr ve yer yer fırtınalı havanın 20 Mart akşamına kadar etkili olmasının beklendiği bildirildi. Vatandaşlardan çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.