Genel

Genel Haberleri

GİRGİN YENİ TORBA YASAYI DEĞERLENDİRDİ: HALKIMIZIN GERÇEK SORUNLARINA DERMAN OLACAK BİR PAKET DEĞİL

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, kanun teklifinin geneli üzerine yaptığı konuşmada ,vatandaşın yüzünün gülmediğini, canının yandığını belirterek bu noktada getirilen kanun teklifinin vatandaşın gerçek sorunlarına derdine derman olacak bir kanun teklifi olmadığını belirtti.

CHP KADIN KOLLARI KAHVALTIDA BİR ARADA

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları ve üyeleri, dostluk ve dayanışma adına bir araya geldi.

YEŞİLÇAM FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Yeşilçam filmlerinin gösterildiği fotoğraf sergisi, bugün itibariyle Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde açıldı.

BAŞKAN GÜMÜŞ TİYATROCULAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” nedeniyle Menteşe’deki tiyatro toplulukları ve dernekleriyle bir araya geldi. Kentteki tiyatro topluluklarında görev yapan oyuncu, senarist, yönetmen ve sanat danışmanlarıyla akşam yemeğinde buluşan Başkan Gümüş, Menteşe’nin bir kültür - sanat kenti olduğunu belirterek, “Menteşe her anlamda olduğu gibi kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle de dikkat çeken bir kent. Buna vesile olan sizlersiniz. Bu akşam düzenlediğimiz yemek bir milat olsun. Bundan sonra daha çok bir araya gelip, daha çok iletişim halinde olalım.” dedi.

SOYDEMİR’DEN SAADET PARTİSİNE ZİYARET

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Saadet Partisini ziyaret etti.

BALIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Balık fiyatlarının yükselmesinden dolayı sağlık açısından çok faydalı olan balığa vatandaşlar ulaşmakta güçlük çekiyor.

FKM FETHİYELİLERİ SANATLA BULUŞTURUYOR

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkez’inde devam eden etkinliklerle Fethiyeli vatandaşlar sanatla buluşmaya devam ediyor. Fethiye’de sanatın merkezi konumunda bulunan FKM’ de özel günlerde düzenlenen programların yanı sıra tiyatro oyunları ve konserler ile Fethiyeliler sanatla buluşuyor.

FTSO’DAN ŞEHİR ER ADNAN ERGEN İLKOKULU’NA KİTAP DESTEĞİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) çalışanları ve yöneticileri tarafından, Seydikemer’in Eşen Mahallesi’ndeki Şehit Er Adnan Ergen İlkokulu’na kütüphane kurulması için toplanan kitaplar, Okul Müdürü Sevcan Kel’e teslim edildi.

MENTEŞE’DE CAMİLERE RAMAZAN TEMİZLİĞİ

Menteşe Belediyesi Ramazan ayına sayılı günler kala cami temizlik uygulamasına hız verdi. İbadethanelerin temizliğini düzenli olarak yapan belediyenin cami temizlik ekibi uygulama kapsamında cami içlerinde halıları, kapıları, ayakkabılıkları, pencereleri, mihrap, kürsü ve minberine kadar köşe bucak her yeri temizliyor.

BAŞKAN GÜMÜŞ’TEN AÇIKLAMA

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ulaşım, kent meydanı düzenlemesi ve Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi ile ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi.

MUĞLA ODALARI VE BORSA BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU

Muğla Borsa ve Odaları Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları Ortak İstişare Toplantısı’nda bir araya gelerek oda üyelerinin son dönemde yaşadıkları sorun ve talepleri görüştü. Özellikle son dönemde ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler karşısında üye işletmelerin ihtiyaç duyduğu destekler değerlendirildi.

GİRGİN: OLDU BİTTİYE GETİRİLEN YATAĞAN YOLU İÇİN MAHKEMEDEN İPTAL KARARI ÇIKTI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davada, 2022/329 sayılı kararı ile “Yatağan Geçiş Yolu” olarak adlandırılan yol için dava konusu işlemlerin iptali kararı verdiğini belirttikten sonra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunarak vatandaşları mağdur eden yol için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

İNÖNÜ BULVARI’NDA AĞAÇLAR TAŞINIYOR

İnönü Bulvarı’nda kaldırım yenileme çalışmalarının daha uzun ömürlü olabilmesi adına saçak köklü ağaçların söküm çalışmaları başladı. Sökülen ağaçlar Babataşı Mahallesi 730 Sokak’tan başlayarak belediyenin daha önce belirlemiş olduğu yerlere dikilecek.

ÖLÜDENİZ’DE DENİZ KEYFİ

Türkiye'nin bir yanında kış mevsimi tüm hızıyla devam ederken, Fethiye’de durum tam tersi. Kimi vatandaşlar, hava sıcaklığının 20 dereceye yükselmesini fırsat bilip, denizin keyfini çıkartıyor.

FİLENİN YILDIZLARI ŞAMPİYON OLDU

Menteşe Belediyespor Kız Voleybol takımı 2021-2022 Voleybol Sezonu Yıldız Kızlar grubu finalinde karşılaştığı güçlü rakibi Fethiye Zirve Spor Kulübünü 3-0’lık skorla yenerek şampiyon oldu.

TEKERLEKLİ SANDALYE HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Akbuga ve Yeni Mahalle Muhtarı Enver Kavak'ın işbirliğinde iki tane tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

SADET KANSIZ’DAN ESNAF VE HASTA ZİYARETLERİ

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız vatandaşların ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönem geçirdiği zamanda esnafları ve hastaları yalnız bırakmıyor. Vatandaşların sorunlarını yaptığı açıklamalarla dile getiren Sadet Kansız yaptığı ziyaretler ile de yanlarında olduğunu gösteriyor.

NURETTİN “MÜCADELEMİZE DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ”

Lacivert beyazlılar seyircisi önünde oynadığı Karbel Karaköprü Belediyespor karşılaşmasını 1-0 kaybetti. Alınan mağlubiyetin ardından Fethiyespor’lu futbolcu Nurettin Çakır ile Karaköprü Belediyespor teknik direktörü Besim Durmuş açıklamalarda bulundu.

GÜZEL HAVA ÇOCUKLARA YARADI

Fethiye’de termometreler 20 dereceyi gösterdi. Hafta sonu sıcak havayı gören çocuklar ise parklara koştu.