Genel

Genel Haberleri

TURİZMCİ VE AŞÇILAR MEZUN OLDU

Şehit Yüzbaşı Özgür Öztekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Konaklama Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12. sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni yapıldı.

FAALİYET RAPORU OYLANDI

Fethiye Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlığında yapıldı. 2021 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

KARACA GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Nisan ayı olağan meclis toplantısı öncesinde gündeme dair birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

YELLİCE’DEN RAMAZAN MESAJI

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Sayın Salman YELLİCE Ramazan Ayı’nın başlamasından dolayı basın açıklaması yayınladı Yellice yaptığı açılamada “Mübarek Ramazan ayını karşılamanın sevinç, heyecan ve gönül huzurunu yaşıyoruz” dedi.

SADET KANSIZ’DAN RAMAZAN MESAJI

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız 11 Ay’ın Sultanı Ramazan Ayı’nın başlamasından dolayı bir mesaj yayınladı. Sadet Kansız mesajında Fethiye Halkı başta olmaz üzere Türk Milleti’nin ve İslam Alemi’nin Ramazan Ayı’nı kutladı.

GENÇ AVUKATLAR İŞYERLERİNİ AÇTI

Av. Ayşegül Gürtekin, Av. Hande Nur Keloğlu ve Av. Yücel Can Söğüt Tarafından Avukatlık Ortaklığı Bürosu hizmete açıldı

YEŞİL VATAN TIRI FETHİYE’DE

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve tüm Türkiye’yi dolaşarak ormanlar hakkında bilgilendirme etkinlikleri düzenleyen Yeşil Vatan Tır’ı Fethiye’ye geldi. Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen etkinlik ile Gazi İlkokulu Öğrencileri’ne ve vatandaşlara tır üzerinde bulunan LED ekrandan bilgilendirme filmleri gösterildi.

ZEYTİNYAĞLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

Menteşe Belediyesi, ürettiği zeytinyağlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaya başladı. Kendi mülkiyetindeki 3 binden fazla zeytin ağacından elde ettiği zeytinyağlarını Elele Butik Dayanışma Merkezinde görevlilerce dağıtımını yapan Menteşe Belediyesi Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

ÇALIŞMALAR KIRSALDA DEVAM EDİYOR

Menteşe Belediyesi ekipleri ilçe merkezinde olduğu gibi kırsal mahallelerde de çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Ekipler tarafından Kafaca Mahallesinde yapılan çalışmalar kapsamında; bölgede bulunan ve uzun süredir kullanılan çok amaçlı sosyal alanda yenileme çalışmaları, Kafaca 100. Yıl İlkokulu’nda bahçe düzenleme ve boyama çalışmaları ve Kafaca’dan Dağdibi Mahallesine ulaşım sağlayan yol güzergâhında beton kaplama çalışmaları yapılıyor.

BAŞKAN OTGÖZ: “İKİ GÜZEL OLAYI YAŞAYACAĞIZ”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Ramazan ayı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Otgöz mesajında; “Pandemi nedeniyle 2 yıldır camilerimizde kılamadığımız teravih namazını bu gece kılacağımızın heyecanını yaşarken, 88 yıl aranın ardından Ayasofya Camii’nde de ilk teravih namazının kılınacak olmasının büyük mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN FARKLI ETKİNLİK

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında Kaymakam Vekili Alper Balcı Ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’yı Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri Ve Öğretmenleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası Beşkaza Meydanı’na kadar ellerinde balonlar ile gelen özel öğrenciler ellerineki balonları gökyüzüne bıraktılar.

KAYDEM’DE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi ile anlaşmalı olarak ilçede ki geri dönüşüme gidecek atıkları toplayan KAYDEM Plastik Geri Dönüşüm Firması’nın misafirleri vardı. KAYDEM Plastik Firması’nın Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi’ni Fethiye Kent Konseyi Ekoloji Meclisi Genel Kurulu Üyeleri, Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Üyeleri ve Mimarlar Odası Üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü çevre Yüksek Mühendisi Selver Hatice Kavak ve Kaydem Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin tarafından ziyaretçilere Geri Dönüşüm hakkında bilgiler verildi.

SEYDİKEMER’DE KÜTÜPHANE AÇILIŞLARI DEVAM EDİYOR

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında, Seydikemer'de kütüphane açılışları devam ediyor. Hayırsever vatandaşların destekleriyle Çaykenarı İlkokulu ve Ortaokulu'na kütüphane yapıldı. Kütüphanenin açılışında hayırsever vatandaşlara, hem okula hem de kütüphanenin açılışına vermiş oldukları desteklerden dolayı ‘Teşekkür Plaketi’ takdim edildi.

SEYDİKEMER BELEDİYE PERSONELİNE EĞİTİM VERİLDİ

Seydikemer Belediyesi’nde görevli personellere yönelik ‘Kamu Görevlilerinde Etik Davranış ve Görgü Kuraları’ konulu eğitim verildi.

FETHİYE BELEDİYESİ’NDEN CAMİLERDE DEZENFEKTE ÇALIŞMASI

Fethiye Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan Ayı öncesi şehirdeki tüm camilerde dezenfekte çalışmasına başladı.

BAŞKAN KARACA, GÜNDEM ANALİZ’İN KONUĞU OLDU

“YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ AMA ŞU AN DURMAK ZORUNDAYIZ” Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Gündem Analiz programında Necati Kambur’un sorularını içtenlikle yanıtladı. Programda; belediyenin ekonomisinden, projelere ve yapılacak çalışmalara kadar A’dan Z’ye Fethiye konuşuldu. Programda Başkan Karaca, “Türkiye’de borcu olmayan 3-5 belediyeden biriyiz. Bu enflasyon kasamızdaki parayı da alıp götürecek. Ondan dolayı 1100’e yakın personelimizin maaşlarını ödeyebilmek, rutin işlerimizi yapabilmek adına yeni projeler hayata geçireceğiz ama şu an durmak zorundayız” dedi.

MENTEŞE BELEDİYESİ HER GÜN 3 BİN KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ VERECEK

Menteşe Belediyesi Ramazan ayı hazırlıklarına başladı. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle kurulamayan Ramazan sofrası bu yıl Perşembe Pazarında kurulacak.

GİRGİN: TURİZME DERMAN OLACAK BİR DESTEKLEME PAKETİ HAZIRLANSIN!

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine devam edildi.

GAZİLER DERNEĞİNDEN BALCI’YA ZİYARET

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı’yı ziyaret etti.