Genel

Genel Haberleri

FTSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda, Rusya-Ukrayna savaşının Muğla ekonomisine etkileri değerlendirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi, Muğla Odaları ve Borsa Akademik Danışmanı Doçent Doktor Serkan Dirlik, toplantıda yaptığı sunumla savaşın Muğla ekonomisine ve 2022 yılı turizm sezonuna muhtemel etkilerini rakamlarla anlattı.

ÖĞRETMENLERDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenlerinin oynadıkları Benim Güzel Pabuçlarım adlı tiyatro oyunu 27 Mart’ta izleyicileri ile buluşacak. Oyun 28 Mart tarihinde de 2. Kez sahnelenecek.

YAKUT MED FUARDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

34. Uluslararası Medikal Estetik & Anti-Aging Ve Profesyonel Kozmetik Ürün Ve Ekipmanları fuarı İstanbul’da gerçekleşti. 17-20 Mart tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Salonu’nda yapılan fuara Yakut Med ekibi de katıldı. Yakut Med fuarda yoğun ilgi gördü.

KARACA, ODTÜ’NÜN DENİZ ARAŞTIRMA GEMİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, deniz suyundan ve çamurundan numuneler alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü araştırma gemisine ziyaret gerçekleştirdi. Karaca, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dr. Koray Özhan ve Seferbaşçavuşu Dr. Hasan Örek ile Fethiye Körfezi’yle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

BELEDİYE, DOC POLİKLİNİĞİ İLE ANLAŞMA YAPTI

Fethiye Belediyesi, DOC Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile belediye çalışanları ve birinci derece yakınlarına yüzde 20 indirim anlaşması yaptı.

KARACA’DAN FETHİYESPOR’A ‘MORAL’ ZİYARETİ

3. Lig 3. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Fethiyespor’a, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ziyarette bulundu.

FETHİYE’YE YENİ FUAR ALANI

Her yıl düzenli olarak fuarlar yapılan Fethiye’de fuar alanının olmaması sıkıntı yaratıyor. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit fuar alanı ile ilgili sıkıntının önümüzdeki yıldan itibaren giderileceğini Karaçulha Toptancı Hali yan tarafından bulunan 10 dönümlük alanın Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından fuar alanı olarak tahsis edileceğini ifade etti.

TARIM FUARI ÜRETİCİYİ BEKLİYOR

Pandemi nedeniyle 2 yıldan bu yana düzenlenemeyen Fethiye Tarım ve Seracılık Fuarı 11. Kez kapılarını açtı. Fuara ürünlerini tanıtmak için 170’e yakın firma katıldı. Fethiye Tarım ve Seracılık Fuarı’ndan beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden katılımcı firmalar Fethiye ve bölgedeki üreticileri fuara beklediklerini ifade ettiler.

ÜRETTİKLERİ ORGANİK ÜRÜNLERİ FUARDA SATIYORLAR

Fethiye Halkı’nın sağlıklı beslenmesini sağlamak amacı ile ortakları tarafından ürettikleri organik ürünleri kendi paketleme tesislerinde paketleyerek satan Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Fethiye Tarım ve Seracılık Fuarı’na katıldı.

YÖRÜKLERE MESAFELER ENGEL DEĞİL

Balıkesir Susurluk Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ‘Susurluk Yörük’çe Türküler’ Halk Konseri’ne Fethiyeli Yörüklerde katıldı.

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN RAMAZAN KAMPANYASI

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı yaklaşan ramazan ayı nedeni ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar için “Paylaşmak Vefadır” başlığı altında Ramazan kolisi kampanyası başlattı.

ÇİFTÇİLER TARIM FUARI’NDA BULUŞTU

FRT TV’den de canlı olarak yayınlanan 11. Fethiye Tarım ve Seracılık Fuarı açılış töreni yapıldı. Çamköy Kapalı pazaryeri’nde kurulan fuar 26 Mart’a kadar devam edecek.

YELLİCE BAYRAĞA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Fethiye Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Ülkücü Şehit Sadettin Dirgen'in mezarı başına Türk Bayrağı dikilmişti. Kimliği belirsiz kişiler dikilen Türk Bayrağı’nı yerinden sökerek mezarın yanı başına yere atmıştı. Bunun üzerine Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice kınama mesajı yayınladı.

KARACA MUHTARLARLA BULUŞTU

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Fethiye ve Seydikemer Mahalle Muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Seydikemer Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan muhtarlar ile sohbet edip kahvaltı yaptı.

BAŞKAN GÜMÜŞ; “ÜRETTİĞİMİZ ZEYTİNYAĞINI İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRACAĞIZ”

Menteşe Belediyesi kendi mülkiyetinde bulunan 3 binden fazla zeytin ağacından elde ettiği 4 ton zeytinyağını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaya hazırlanıyor. Farklı litrelerde şişelenerek hazırlanan zeytinyağları ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra belediyeye ait Aşevi ve Kültür evlerinde de değerlendirilecek.

CHP’Lİ ERBAY: ORMAN İŞÇİLERİ DE ŞEHİT SAYILMALI

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ile ilgili açıklamada bulundu.

SOĞUK BİTMEDİ SEBZE FİYATI DÜŞMEDİ

Kış aylarının sert geçmesi ve Mart Ayı’nın sonu gelmesine rağmen hava sıcaklıkları yükselmedi. Havaların soğuk gitmesi sebze ve meyve fiyatlarını da etkiledi. Girdi maliyetlerinin artmasının yanı sıra birde hava sıcaklıklarının düşük olması sebze ve meyve fiyatlarının daha yüksek olmasına sebep oldu.

ÖĞRENCİLER NEVRUZ’U KUTLADI

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseli öğrencileri Nevruz Bayramı’nı kutladı. Konuşmalarla başlayan program demir dövme ve ateş üzerinden atlama ile devam etti.

EVİ YANAN VATANDAŞIN EŞYALARI TESLİM EDİLDİ

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Dükkan Senin Mağazası ekipleri, Yeşilüzümlü’de evi yanan vatandaşa yardım eli uzattılar.