Genel

Genel Haberleri

LPG’YE 65 KURUŞLUK ZAM

5 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere LPG’ye 65 kuruş zam geldi. Fiyat artışının ardından LPG'nin litresi Fethiye'de 11,51 liraya yükseldi.

ŞAMPİYONLARDAN KARACA’YA ZİYARET

Muğla ardından Antalya’da yapılan BOCCE maçlarına Fethiye’den katılan Karagedik Ortaokulu öğrencileri ve okul yöneticileri Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı makamında ziyaret ederek kupa sevincini paylaştılar.

SED MEDYA’DAN KAYMAKAM BALCI’YA ZİYARET

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ve çalışma arkadaşları Kaymakam Vekili Alper Balcı’yı makamında ziyaret etti.

AVUKATLAR GÜNLERİNİ KUTLADI

5 Nisan Avukatlar Günü, Beşkaza Meydanı’nda kutlandı. Etkinlik Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Sonrasında günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye çıkan Muğla Barosu Fethiye İlçe Temsilcisi Av. Volkan Yuluk konuşma yaptı.

TÜRK HAVA KURUMU’NDAN FİTRE ÇAĞRISI

Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya Ramazan Ayı nedeniyle basın açıklaması yaptı. Özkaya yaptığı açıklamada Fethiye ve Seydikemer Halkı’na Türk Hava Kurumu’na yaptıkları bağışlar için teşekkür ederken, Ramazan Ayı’nda fitrelerini yine Türk Hava Kurumu’na vermeleri yönünde çağrı yaptı.

FETHİYE-SEYDİKEMER ZEYTİNYAĞI, FUARLARA TAŞINIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen zeytinyağı sektör toplantısında markalaşma ve zeytinyağı fuarlarına katılım konusu ile sektörel sorunlar istişare edildi.

GÜNEŞLİ HAVANIN TADINI ÇIKARDILAR

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gelmesiyle vatandaşlar güzel havanın tadını çıkardı.

ESENKÖY E-TWİNNİNG PROJESİNE HAZIRLANIYOR

Esenköy Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu öğrencileri Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş topluluk olan eTwinning'de katıldıkları projelerle dikkat çekiyor. Okul son olarak İspanyol proje ortakları ile pandemi döneminde artan teknoloji kullanımı ve buna bağlı olarak azalan sosyal becerileri geliştirmesine dikkat çekmek için “Hissediyorum Öyleyse Varım” isimli proje üzerinde çalışıyor.

GİRGİN: MUHTARLARI DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI HÂLİNE GETİRMELİYİZ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” bu hafta Genel Kurul’da görüşülecek.

CHP'Lİ DEMİR: TÜİK AKP'NİN UŞAĞI OLMUŞ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, TÜİK'in Mart ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından eleştiride bulundu. TÜİK'in AKP'ye göre verileri açıkladığını belirten Başkan Demir, " Ne kadar gizlenirse gizlensin halk tüm gerçekleri görüyor" dedi.

FARKLI BÖLGELERDEN ÖĞRETMENLERE TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından (MSKÜ), "Öğrenmede Evrensel Tasarım: Öğretim Stratejilerine Teknolojinin Entegre Edilmesi" projesi kapsamında, 20 farklı şehrinden gelen öğretmenlere ders materyalleri hazırlama konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

ATIĞI GETİR, KENT KARTINI YÜKLE

Menteşe Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında atık getiren öğrencilerin kent kartlarına yükleme yapılıyor. Uygulama ile geri dönüşüm, öğrencilerde görünür ve anlamlı bir hale getirilirken, seyahatlerine de katkı sağlanıyor.

GENÇ İZCİLER YETİŞİYOR

Fethiye Yaşam Paylaşım İzcilik Ve Rekreasyon Derneği ve FETAV kapsamında izciliğin yayılması adına toplantı düzenlendi.

NE KADAR ÇOK SATIŞ O KADAR ÇOK MAMA

Fethiye'de uzun yıllardan bu yana Salı Pazarı’nın kapalı alanında kurulan ikinci el pazarında giysiden süs eşyasına, el işi ürünlerden plaklara kadar birçok ürünü bulabilmek mümkün. Burada satış yapan vatandaşlardan bazıları kendilerine ek gelir sağlarken bazıları da sokak hayvanlarına yardım ediyor.

MENTEŞE BELEDİYESİ İFTAR SOFRASINA YOĞUN İLGİ

Menteşe Belediyesi Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle Perşembe pazarında iftar sofrasını kurdu. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla belediye aşevinde hazırlanan 3 bin kişilik yemek iftar sofrasında dağıtıldı. İftar sofrasına gelemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar yemeği belediye ekiplerince ulaştırıldı. Ramazan Ayı’nın ilk iftar sofrasına CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Levent Ünver ve Leyla Ersöz ile birim müdürleri de katıldı.

ZAFER PARTİSİ’NDE KONGRE HEYECANI

Genel Başkanlığı’nı Ümit Özdağ’ın yaptığı Zafer Partisi, Fethiye 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. İlçe Başkanlığı’nda yapılan kongreye tek aday olarak giren Av. Umut Hepdizdar Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı seçildi.

İLK TERAVİH KILINDI

Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşlar, salgın nedeniyle uzun zaman sonra ilk teravih namazını birlikte camide kılmanın mutluluğunu yaşadı.

GİRGİN: ‘VERDİĞİMİZ ÖNERGE KANUNLAŞTI’ ‘KÖYLÜ YILLARDIR EKİP BİÇTİĞİ YERLERİ DOĞRUDAN ALABİLECEK’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, ‘’Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a daha önce sorduğumuz yazılı önergeyle, Seydikemer ve Köyceğiz ilçelerimiz başta olmak üzere birçok il ve ilçedeki vatandaşların uzun yıllardan bu yana kullandıkları, kendilerine ait arazilerin kenarlarında bulunan veya atadan kalma yerlerin açık ihale ile satılmasından dolayı kullandıkları yerleri alamayacaklarını dolayısıyla mağdur olacaklarını, o yüzden sürenin uzatılması gerektiğini dile getirmiştik.

FETHİYE, UŞAK VE DİDİM ODALARI ARASINDA KIYAS ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile Didim Ticaret Odası arasında iyi uygulama örneklerini geliştirmek amacıyla kıyas çalışması yapıldı.