Genel

Genel Haberleri

HALİKARNAS BALIKÇISI'NI ANMA ŞENLİĞİ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Livaneli Vakfı ve Bodrum Belediyesi tarafından “Akdeniz Edebiyat Günleri” düzenlendi. İki gün sürecek olan edebiyat günlerinin açılışı 15 Nisan akşamı yapıldı.

ÇIRALI “SÖZLERİMİZİ TUTTUK”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı FRT TV’de yayınlanan Gündem Analiz Programı’na konuk oldu. Programda Necati Kanbur’un sorularını yanıtlayan Çıralı 2018 yılında yapılan seçim öncesi verdikleri sözleri yerine getirdiklerini ifade etti.

KÖY ENSTİTÜLERİNİN KURULUŞUNUN 82. YILI KUTLANDI

Köy Enstitülerinin kuruluşunun 82. yıl dönümü kutlandı. Fethiye Adabelenlilerin Atatürk Anıtı’na Çelenk sunumu ile başlayan program Özer Olgun Kültür Merkezi’nde devam etti.

SAKICI’DAN İYİ PARTİ’YE ZİYARET

İş İnsanı Ahmet Sakıcı ve ekibi, İyi Partiyi ziyaret etti. Sohbet eşliğinde geçen ziyarette ekonomi ve ülkenin bulunduğu durum hakkında karşılıklı istişare yapıldı.

BALCI, YETİM VE KİMSESİZ ÇOCUKLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı, İş İnsanı Nurkaya Gündoğru’nun katkılarıyla Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nın organize ettiği iftar programında yetim ve kimsesiz çocuklar ile aileleri bir araya geldi.

BELGESEL GÜNLERİ SONA ERDİ

Adabelenliler Derneği Fethiye Temsilciliği tarafından Fethiye Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 5. Fethiye Belgesel Günleri sona erdi.

Fethiye Eczacıbaşı Zirvespor’dan Kaymakam Balcı’ya ziyaret

Fethiye Eczacıbaşı Zirve Spor Kulübü voleybolcuları, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’yı makamında ziyaret ederek elde ettikleri başarıları anlattı. Voleybolcularla tek tek ilgilenerek başarılar dileyen Kaymakam Balcı ise Fethiye’deki maçlarını canlı izlemek istediğini söyledi.

Ölüdeniz turizmcilerinden iftar yemeği

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammed Kökten, çarşı esnaflarından Selamettin Yılmaz ve Ahmet Aytekin tarafından iftar yemeği programı düzenlendi.

Tersane sorunu büyüyor

Fethiye’de tersane sıkıntısı gündemde ki yerini korumaya devam ediyor. Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Fethiye’nin tersane sıkıntısı olduğunu ifade ederek “Gelen yatın yazın pisliğini alıyoruz. Ancak gelen yabancı misafirlerin yatlarının bakımını burada yapamıyoruz. Bu arkadaşlar ise Hırvatistan veya Yunanistan’a gidiyorlar. Bakım ve onarımlarını orada yaptırıyorlar” dedi.

Başkan Gümüş: “Engelli bireylerin sosyal yaşam içinde yer almaları için çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi, AB Projesi Türkiye Ulusal Ajansın desteklediği hibe ile Equality of Opportunity in Youth Work (Gençlik Çalışmalarında Fırsat Eşitliği) projesi kapsamında 7 farklı ülkeden gelen yabancı konukları Menteşe’de ağırladı. Engelli bireylerin toplumsal entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen proje, 9 -17 Nisan tarihleri arasında Muğla’da yapılan çalıştay ile gerçekleşti. Çalıştay kapsamında proje paydaşı Menteşe Belediyesi tarafından İspanya, İtalya, Almanya, Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Polonya’dan gelen 28 yabancı konuk Atapark’ta misafir edildi. Katılımcıların daha sonra Muğla Engelliler Derneği’nde engelli bireyler ile buluşmaları sağlandı.

YEŞİLÜZÜMLÜ’YE AROMATİK BİTKİLER BAHÇESİ

Fethiye Belediyesi’nin 180 dönümlük arazide gerçekleştirdiği ‘Bizim Bahçe’ projesi hızla devam ediyor. Bu kapsamda Yeşilüzümlü Mahallesi’ndeki belediyeye ait tarım arazisine, ‘Aromatik Bitkiler Bahçesi’ açıldı. Lavanta, altınotu ve biberiyenin bitkilerinin dikimi gerçekleştirildi.

FETHİYE TURİZM KONSEYİ TOPLANTISINDA GÖCEK KOYLARI İHALESİ KONUŞULDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Göcek koyları mapa ve şamandıra sistemi kurulum ihaleleri kapsamlı şekilde ele alındı. Göcek koylarının tarihindeki en büyük tehditle karşı karşıya kaldığını vurgulayan konsey üyeleri, ihalelerin iptali için ses yükseltme kararı alarak, sürecin koylara ve bölge turizmine etkilerini bilimsel olarak ele almak amacıyla çalıştay düzenlenme kararı aldı. Toplantının ardından konsey heyeti, Göcek koylarına ilişkin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ile görüşmeler gerçekleştirdi.

ARIKAN “KOYLAR ŞAHISLARIN OLAMAZ

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Göcek Koyları’nda geçtiğimiz günlerde mapa ve şamandıra yapımı ve bunların işletilmesi ile ilgili yapılan ihaleyi değerlendirdi. Arıkan ayrıca Göcek Koyları’nda ki kaçak yapılaşma sorununa da değindi.

CHP’Lİ ERBAY: ÇİMENTO FABRİKASININ MUĞLA'NIN GÖBEĞİNE HANÇER GİBİ SAPLANMASINI İSTEMİYORUZ

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay Muğla'nın Menteşe ilçesinde Bayır Mahallesi’nde kurulması planlanan çimento fabrikasının çevreye geri dönülmez zararlar vereceğini söyleyerek tepki gösterdi.

LÖSEV’DEN İFTAR YEMEĞİ

Lösev tarafından Fethiye’de bulunan lösemili çocuklara ve ailelerine iftar yemeği verildi. Barbun Restoran’da gerçekleşen iftar yemeğinden sonra Lösev yetkilileri Barbun Restoran Sahibi Nacit Çatal’a plaket verdi.

KÖY ENSTİTÜLERİ SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI

‘Kuruluşunun 82. Yılında Eğitim Onurumuz Köy Enstitüleri’ panel ve dinletisi Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tazelenme Üniversitesi, Muğla Sanatseverler Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlendi.

KENT KONSEYİ KADIN MECLİS’İNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Fethiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Selda Salkaya’nın istifa etmesi sonrasında yapılan olağanüstü genel kurulda Canan Bütün yeni Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçildi.

BAŞKAN OTGÖZ’DEN GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİNE İFTAR

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne iftar yemeği verdi.

YEREL RADYOLARDAN TARİHİ HAMLE

RATEM Yerel projesinde yer alan, ilinde çok dinlenen 175 radyo artık ölçülüyor, raporlanıyor, içerik üretiyor ve dünyanın her yerinden dinlenebiliyor.