Genel

Genel Haberleri

ANADOLU LEZZETLERİ ERASTA AVM’DE

İzmir’den gelen Çeşnişahane Anadolu Lezzetleri, Fethiye Erasta AVM’de vatandaşları yöresel lezzetlerle buluşturuyor.

FETHİYE KARTALLARI ÇOCUKLARLA BULUŞTU

12 yıldan bu yana Fethiye’de değişik sosyal sorumluk projeleri gerçekleştiren Fethiye Kartalları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Ramazan Ayı vesilesi ile Fethiye Sevgi Evi ve Erkek Yetiştirme Yurdu’nda çocuklar ile bir araya geldi.

İYİ PARTİLİ ERGUN KIYI YÖNETMELİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİĞİ SORDU

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, 16 Nisan’da Resmî Gazete’de yayınlanan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik’te yapılan değişiklikle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

ALAN DA, SATAN DA DERTLİ

Akaryakıtın yanı sıra tüm üretim maliyetlerinde meydana gelen fahiş artışlar ile beraber sebze ve meyve fiyatları beklenenin üzerinde fiyatlarla satılıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ile beraber alım gücü düşen vatandaşlar pazardaki fiyatlardan şikayetçi.

ÇALIŞ SEZONA HAZIR

Bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olan Çalış yenilenen yüzü ile yaz sezonuna hazır. Çalış Sahili’nden yapılan çevre düzenlemesi sonrası bambaşka bir görünüme bürünen Çalış’ta esnaflar yerli ve yabancı misafirlerini bekliyorlar.

GİRGİN KÖYCEĞİZ ORTACA DALAMAN’DAKİ DOKTOR EKSİĞİ SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, Köyceğiz - Ortaca - Dalaman ilçelerinde yaşayan vatandaşların hastanelerdeki doktor, personel, ekipman eksikliklerinin giderilmesi talebini gündeme getirdi.

CHP’Lİ ERBAY: ‘YURTTAŞLARIMIZ BARINACAK EV BULAMAZKEN BU TOPRAKLARIN YABANCILARA SATIŞI İÇİN ARACILIK EDECEK ŞİRKETLERE KAMU BÜTÇESİNDEN DESTEK VERMESİ KABUL EDİLEMEZ’

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 20 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayan şirketlere devlet desteği verilmesine tepki gösterdi.

FTSO’DAN DEVA VE GELECEK PARTİSİ İLÇE TEŞKİLATLARINA ZİYARET

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Öztürk, DEVA Partisi ile Gelecek Partisi Fethiye İlçe teşkilatlarına ziyaretler gerçekleştirdi. Başkan Çıralı’nın FTSO faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdiği ziyaretlerde, Fethiye’deki turizm sezonu hazırlıkları, Babadağ Teleferik, Belceğiz Plajı ve Göcek koylarında gelinen son durum da gündeme geldi.

ÖZEL FETHİYE İZMİR’DE

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Gezi, Tanıtım ve Turizm Kulübü tarafından organize edilen İzmir okul gezisi çok renkli geçti.

HALK OYUNLARI EKİPLERİ KARACA’YI ZİYARET ETTİ

Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında Azerbaycan, Kırgızistan, Gürcistan, Kazakistan ve Türkiye’nin farklı illerinden Fethiye’ye gelen halk oyunları gösteri ekipleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler.

AKUT VE MAG’IN BİLGİLENDİRME STANTLARI İLGİ GÖRDÜ

Akut Arama Kurtarma Derneği Fethiye ekibi ve Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri ve Türkiye Radyo Amatörleri Derneği Fethiye Şubesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve aynı zamanda 1957 Fethiye depreminin yıldönümü olması dolayısıyla bilgilendirme stantları açtılar.

MADALYA KAZANAN ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN OTGÖZ’E ZİYARET

Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 4. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda dereceye giren öğrenciler Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü ziyaret etti. Turnuvadaki gösterdikleri başarıdan dolayı öğrencileri tebrik eden Başkan Otgöz, öğrencilere satranç takımı hediye etti.

GÖKCAN ’’BİTMEK BİLMEYEN BİR YOL ÇALIŞMASI VAR’’

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Fethiye’ye gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler esnasında yol yapım çalışmalarını inceleyen Gökcan, yapımı devam eden yol çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

YELDA EROL GÖKCAN’DAN FETHİYE ZİYARETLERİ

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ün iştirakiyle Fethiye’de çeşitli ziyaretlerde bulundular.

YOL YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye Belediyesi ve MUSKİ, AYDEM ve Telekominasyon Şirketleri işbirliği ile başlayan alt ve üst yapı çalışmaları çeşitli bölgelerde devam ediyor.

TEKNE TURU SEZONU AÇILDI

Fethiye’de günlük tekne turu işletmeciliği yapan tur sahipleri hazırlıklarını tamamladı. 2 yıldan bu yana pandemiden kaynaklı sıkıntılardan dolayı gelirleri düşen ve zor günler geçiren tekne turu sektöründe çalışanlar bu sene sezondan umutlular.

FETHİYE’YE YAZ GELDİ

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşlar soluğu park ve bahçelerde aldı. Sıcak havanın hâkim olduğu Fethiye’de sıcaklık ortalaması yaklaşık 27 dereceye kadar yükseldi.

FUTBOL SAHASI NÖBETİ TUTUYORLAR

Ortaca İlçesi’ne bağlı Fevziye Mahallesi’nde Ortaca Belediyesi aracılığı ile yaşam alanı olarak düzenlenmesini istediği yerin ihaleyle satışı gündeme geldi. Mahallede çocukların vakit geçirdiği tek yer olan alanı kaybetmek istemeyen Fevziye Halkı alanda nöbet tutmaya başladı.

MUĞLA JANDARMASI 23 NİSAN’DA ÇOCUKLARA BAYRAM COŞKUSU YAŞATTI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ula İlçesi Turgut İlkokulunda eğitim ve öğretim gören öğrenciler Muğla İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen çeşitli etkinliklerle bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.