Genel

Genel Haberleri

FETHİYE BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Fethiye Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Başkanlığında Fethiye Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

CANKURTARAN EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen ve bronz (havuz) kategoride 3 gün, gümüş (deniz) kategoride ise 5 gün süren cankurtaran eğitimleri tamamlandı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 23 kişi, cankurtaran belgesi almaya hak kazandı.

KÖYCEĞİZ’E YARDIM ELİ UZATILDI

Fethiye Belediyesi ve AHBAP Derneği işbirliğinde Köyceğiz yangınında zarar gören ve ekonomik durumu iyi durumda olmayan vatandaşlara beyaz eşya yardımında bulunuldu.

ENFLASYON ARTIŞI DURDURULAMIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Nisan Ayı Tüketici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 69,97 olurken üretici fiyat endeksi yılık yüzde 121,82 olarak açıklandı.

CAMİ MAHALLESİ’NDEN KARACA’YA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Cami Mahallesi Muhtarı Gürol Kavak ve mahalle sakinleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya mahalleye yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi takdim ettiler.

ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL KARMA SERGİ

Fethiye Alzheimer Derneği, Fethiye Kardelen Sanat Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi üyesi olan Talin Kalemkaryan ve Emine Kırılmaz pandemi döneminde yaptıkları eserleri sergilemek ve elde ettikleri gelirleri üyesi oldukları derneklere bağışlamak için sergi açtı.

AYDEM PERAKENDE VE GEDİZ PERAKENDE, İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİ “ENERJİNLE GELECEK SENİN” PROJESİYLE SANAL GERÇEKLİK DENEYİMİ İLE BULUŞTURUYOR

Ege Bölgesinde yaşayan 2.500 ilköğretim öğrencisinin, Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Young Guru Academy (YGA) iş birliği kapsamında, “Enerjinle Gelecek Senin” sloganıyla çocukların küçük yaştan itibaren enerji tasarrufunu deneyimleyerek öğrenmelerini ve benimsemelerini sağlayacak.

“BU SENE UMUTLUYUZ”

Fethiye’de günlük tekne turu işletmeciliği yapan tur sahiplerinin, bayram tatilinden bekledikleri yoğunluk gerçekleşmedi. 2 yıldan bu yana pandemiden kaynaklı sıkıntılardan dolayı gelirleri düşen ve zor günler geçiren tekne turu sektöründe çalışanlar, üstüne gelen zamlardan dolayı da epey şikayetçiler.

BAŞKAN OTGÖZ’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, “Koşulsuz sevginin, iyiliğin, şefkatin, fedakarlığın ve sonsuz merhametin kaynağı annelerimizin mübarek ellerinden öperek Anneler Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

BEKLENEN YOĞUNLUK OLMADI

Fethiye’de geçen yıllarda dini bayram tatillerinde yaşanan yoğunluğunun olmaması dikkat çekti. Ekonomik sorunlar ve hava koşulları nedeni ile Fethiye eskisi gibi kalabalık geçmedi.

MENTEŞE BELEDİYE MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR

Menteşe Belediye Meclisi bugün toplanıyor. 05 Mayıs 2022 Perşembe günü saat:14.00’te Konakaltı Kültür Merkezinde Belediye Başkanı Bahattin Gümüş başkanlığında yapılacak toplantıyı www.mentese.bel.tr adresinden canlı olarak takip edebilirsiniz.

GİRGİN: “KESİN KORUNACAK ALANLAR” OLARAK TESCİLLENMİŞ ALANLAR ÖNCELİKLE AKP’DEN KORUNMALI!

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan Sarıgerme'nin de “SİT koruma statüsü değiştirildi” haberinin basına yansıması üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yazılı soru önergesi veren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi;

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞINDA BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

İyi Parti ilçe binasında bayramlaşma programı düzenlendi.

GAZETECİLER BAYRAMLAŞTI

Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş ve Muğla İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Seda Köktener tarafından düzenlenen programda basın mensupları bayramlaştı.

ZAFER PARTİSİ VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

Zafer Partisi Kurucular Kurulu ve G.İ.K Üyesi Önder AKSOY partisinin Muğla İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine Fethiye den katıldı. Yapılan bayramlaşma töreni sonrasında esnaf ziyaretleri yapan Aksoy esnaflarla ve vatandaşlarla bayramlaştı.

GAZİLER DERNEĞİNE BAYRAM ZİYARETİ

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Ramazan Bayramı sebebiyle Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettiler.

PAZARDA BAYRAM SAKİNLİĞİ

Her hafta kurulan Salı Pazarı bu hafta Ramazan Bayramı’nın 2. Gününe denk gelmesi nedeni ile geçmiş haftalara göre daha sakindi. Bir çok pazarcının tezgahını açmadığı pazarda fiyatlarda bazı ürünlerde daha uygundu.

BAYRAMIN TADINI ÇOCUKLAR ÇIKARIYOR

Pandeminin etkisini azaltması ile kalkan yasaklardan sonra, ilk bayram olan Ramazan Bayramı’nda tatili fırsat bilen çocuklar, bayramın tadını çıkardılar.

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN MİLLİYETÇİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü sebebiyle basın açıklaması yayınladı.