Genel

Genel Haberleri

ATATÜRK CADDESİ TRAFİĞE KAPALI

Fethiye Belediyesi ve MUSKİ, AYDEM ve Telekominasyon Şirketleri işbirliği ile başlayan alt yapı çalışmaları Atatürk Caddesi’nde devam ediyor.

ZİRAAT ODASI’NDAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile basın açıklaması yaptı. Karayiğit açıklamasında çiftçilerin Çiftçiler Günü’nü kutladı.

ENGEL TANIMADAN YÜZDÜLER

Özel gereksinimli gençlerin topluma kazandırılmasını sağlamak amacı ile Fethiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Engelsiz Kulaçlar Projesi” kapsamında engelli gençler Ölüdeniz’de bulunan Sea Horse Beach’te denize girdiler.

İNSANLAR VE İNSANCIKLARI ANLATTILAR

Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi uygulamalı tiyatro kursu kursiyerleri tarafından hazırlanan “İnsanlar, İnsancıklar” adlı tiyatro gösterisi izleyicisi ile buluştu.

TOBB 78’İNCİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 78’inci Genel Kurulu 365 Oda ve Borsa’nın katılımıyla çevrimiçi video konferans yöntemiyle gerçekleşti. Genel kurula FTSO Likya Salon’undan canlı bağlantıyla FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, TOBB Genel Kurul delegeleri Akif Milaslıoğlu, Muhammet Kökten, Fikret Koyuncu, Erol Aksoy, Ramazan Sıtkı Gümüşhan ve Fadıl Ardıç ile FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu katıldı.

Sıcak Asfalt (BSK) çalışmaları devam ediyor

Fethiye Belediyesi, MUSKİ, AYDEM ve Telekomünikasyon şirketleri işbirliğinde İnönü Bulvarı’nda altyapı çalışmalarının bittiği bölgelerde Fethiye Belediyesi’nce sıcak asfalt dökümüne devam ediliyor.

İngilizler’in Tercihi Cuma Pazarı

Fethiye’de yaşayan ve turistik amaçlı olarak gelen yabancı uyruklu turistler alış veriş için tercihi Cuma Pazarı oldu.

Cuma Pazarı’nda Yoğunluk

Havaların ısınmasıyla beraber sebze ve meyve fiyatlarında düşmeye başladı. Ürün fiyatlarında yaşanan düşüş ile güneşli havayı fırsat bilen vatandaş alışverişi pazarda yapmayı tercih etti.

Engelliler mavi tura çıktı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası işbirliğinde engelli vatandaşları ve ailelerini tekne turuna çıkardı.

Seydikemer’de Asfalt Hazırlığı Çalışmaları Başladı

Seydikemer Belediyesi ekipleri, olumsuz kış şartlarından etkilenen ve bozulan yolları onarırken bir yandan da asfalt dökme hazırlığı yapıyor.

Özel Öğrencilerden Uçurtma Şenliği

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı Öğrencileri Şehit Fethi Bey Parkı’nda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında uçurtma şenliği düzenledi.

Ortaokul Öğrencilerinden Film Müzikleri Konseri

Ölüdeniz Ortaokulu tarafından Bahar Şenliği adı altında Özer Olgun Kültür Merkezi’nde konser düzenlendi.

Muğla’da 19 Mayıs Bayramı Kötekli Gençlik Festivali ile kutlanacak

Menteşe Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını 3. Kötekli Gençlik Festivali ile kutlayacak. Atatürk’ün gençlere armağan ettiği anlamlı güne yönelik düzenlenecek Gençlik Festivali kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Yoğurtçu Parkının merkezini oluşturduğu etkinlikler 15 Mayıs Pazar günü Kitap Fuarı ve Öğrenci Panayırı ile başlayacak.

BELEDİYE PERSONELİNE TEMEL YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ

Seydikemer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye personeline teorik ve uygulamalı olarak ‘Temel Yangın Eğitimi’ verildi.

KARAOT’TA ENGELLİLER DOYASIYA EĞLENDİ

Fethiye Belediyesi İşletme Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik işbirliğinde Engelliler Haftası dolayısıyla Karaot Plajı’nda Rehabilitasyon Merkezlerinden gelen engelliler ile birlikte eğlence organize edildi. Engelli bireylerin sahneye çıkıp oynadığı organizasyon, renkli görüntüler ortaya çıktı.

FTSO’DAN MESLEKİ EĞİTİME DEV KATKI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) proje okulu kapsamına aldığı Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bölgemizin ihtiyaçlarına yönelik nitelikli çalışan yetiştirilmesi amacıyla çalışmalar başladı. Protokol kapsamında FTSO tarafından okula ek binalar inşa edilecek, atölyeler yüksek teknolojiyle donatılacak ayrıca Fethiye ve Seydikemer’in ihtiyaçları doğrultusunda ek bölümler açılacak. Okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkânı sağlanacak, ayrıca öğrenciler ile sektör temsilcilerini bir araya getirerek staj ve istihdam olanakları arttırılacak.

İYİ PARTİ’DEN ZİRAAT ODASI’NA ZİYARET

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, yönetim kurulu üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Önder, geçmiş dönem Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi ve İş İnsanı Ahmet Sakıcı Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i makamında ziyaret ettiler.

FETHİYE BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Fethiye Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Oturumu Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Başkanlığında Fethiye Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Girgin: ‘Müjdeniz Yurttaşın Kâbusu Oldu’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, iktidarın 2 milyonluk ev kredisi “müjdesini” eleştirdi. Girgin, “2 liralık Halk ekmeği alabilmek için saatlerce sıra bekleyen halka, 2 milyon liralık bir konut için 0.99 faizle 10 yıl, yani aylık 28 bin 55 lira ödemeli ev kredisini müjde olarak veriyorsunuz. Siz insanların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? 28 bin TL’lik aylık ödemeyi kim yapabilir? Bir de bunu müjde olarak veriyorsunuz. Müjdeniz yurttaş için kâbus oldu” dedi.