Genel

Genel Haberleri

AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediye İtfaiye Dairesi Başkanlığı Fethiye İtfaiye Grup Amirliği, FETAV ve ÇYDD işbirliği ile 7-14 yaş grubu öğrenci ve velilerine yönelik Fethiye İtfaiye Grup Amirliğinde eğitim verildi.

PAZARA YOĞUN TALEP

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üstünde olmasıyla hem Fethiye’de yaşayan vatandaşlar hem de farklı şehir ve ülkelerden gelen insanların ilgi odağı Salı Pazarı oldu.

ÖZEL FETHİYE İZMİR UZAY KAMPINDA

Özel Fethiye Eğitim Kurumları 5 ve 6.sınıf öğrencilerinden oluşan 51 öğrenci ve 4 öğretmen ile 13-15 Mayıs 2022 tarihlerinde İzmir Uzay Kampı gezisi düzenlendi.

FETHİYE’Lİ İMAM DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul ilinde düzenlenen, 52 ülke ve 3500 sporcunun katıldığı 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası şampiyonasında Fethiye’de görev yapan İmam-Hatip Cemal Genç Veteran 63 kiloda Dünya şampiyonu, Veteran 63 kiloda Dünya üçüncüsü oldu.

ÜNİVERSİTE HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER

Haziran ayının gelmesi ile birlikte üniversite sınavına girecek öğrencilerin heyecanlarını arttı. Fethiye Kaymakamlığı himayesin de Fethiye Belediyesi ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Birey Eğitim Kurumlarının düzenlemiş olduğu Birey-sel üniversite tanıtım günleri düzenledi. 36 üniversitenin katılım sağladığı Birey-sel Üniversite Tanıtım günleri öğrencilerle buluştu.

“İSTANBUL’A VERDİĞİNİZ ZARARI HAÇLI ORDUSU VERMEDİ”

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı’nca yıkım kararı alınan Atatürk Havalimanı ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Zafer Partisi iktidarında yapılacak olan Atatürk Havalimanı projesi ile ilgili de bilgi verildi.

CHP’Lİ ERBAY: ‘TURİSTLERE GECE 1’DE OTELE GERİ DÖNÜN DİYEMEYİZ’

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında konulan yasakların kaldırılmasına rağmen müzik yasağının devam etmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe sezonun açıldığı bir dönemde müzik yasağının gece 12.00’den 01.00’e uzatılması turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracaktır.” dedi.

AİLE HAFTASI İÇİN YÜRÜDÜLER

15-21 Mayıs Aile Haftası kapsamında farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Özgecan Anıtı önünden başlayan yürüyüş Beşkaza Meydanı’nda sona erdi. Programa Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, İlçe Gençlik Ve spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve birçok vatandaş katıldı.

FETOB CANKURTARAN EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Fetob tarafından gerçekleştirilen cankurtaran eğitimleri tamamlandı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 27 kursiyer, cankurtaran belgesi almaya hak kazandı.

GÜNCEL DOLMUŞ FİYATLARI

Akaryakıta yapılan zamlardan sonra güncel toplu taşıma ücretleri tam bilet 6 lira 65 kuruş, öğrenci biletleri 4 lira 15 kuruş, nakit biniş ise 10 lira olarak devam etmekte.

BELEDİYE, MÜZE İLE PROTOKOL İMZALADI

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Müze Müdürlüğü arasında Fethiye Kalesi’nin temizlik ve kurtarma kazısı için süre uzatılmasına yönelik protokol imzalandı.

BENZİN VE LPG’YE YENİ ZAM

Akaryakıt fiyatlarına Brent petrol ve dolar kurundaki yükselişle beraber yeni zam geliyor. Buna göre benzine 1 lira 68 kuruş, LPG'ye 40 kuruş zam bekleniyor.

BAŞKAN OTGÖZ: “TÜRK MİLLETİ 19 MAYIS’TA DESTAN YARATMIŞTIR”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

ÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Birey Eğitim Kurumları ile yaptığı protokol kapsamında 30 üniversite Fethiye’yi ziyaret ederek öğrencilere üniversitelerinin tanıtımlarını yaptılar.

MİLLİ SPORCULARDAN ZİYARETLER

Fethiye Gençlik Ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve beraberin de milli sporcuları ile Fethiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli’yi ziyaret ettiler.

TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU 24. BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 24. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirildi. TGK Başkanlar Kurulu toplantısında, medya sektöründeki son gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerileri ile taslak hazırlıkları devam eden “Gazetecilik Meslek Yasası” tartışıldı.

GİRGİN’DEN ENGELLİLER İÇİN İSTİHDAM VE ÖTV HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, Engelliler Haftası’nda engelliler için kanun teklifi verdi. Girgin verdiği kanun teklifiyle, kamu ve özelde engelli istihdamının %6’ya çıkarılmasını ve engellilerin ÖTV’den istisna araç alabilmelerinde belirlenen üst sınırın kaldırılmasını istedi.

“19 MAYIS ÖZGÜRLÜK UMUDUNUN İNANCA DÖNÜŞTÜĞÜ GÜNDÜR”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında 19 Mayıs’ın bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı gün olduğunu vurgulayan Başkan Gümüş, “Ata’mızın ‘Bütün Ümidim Gençliktedir’ sözü onun ileri vizyonunun, gençlere sevgisinin ve güveninin de göstergesidir” dedi.

FARKINDALIK PİKNİĞİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Aksazlar Plajı’nda Farkındalık Etkinliği düzenlendi.