Genel

Genel Haberleri

FETHİYE ÜLKÜ OCAKLARI İFTAR PROGRAMI DÜZENLİYOR

Eğitimden kültür sanata birçok alanda sürdürdüğü faaliyetlerini Ramazan ayında da "Paylaşmak Vefadır" temasıyla dağıttığı yardım paketleri ile dolu dolu sürdüren Fethiye Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel hale getireceği bu yılın iftar programını düzenliyor.

MARMARİS VE FETHİYE BELEDİYELERİ PROTOKOL İMZALADI

Fethiye Belediyesi ve Marmaris Belediyesi, müdahale kapasitelerini aşan her türlü afet ve acil durum olaylarında, tatbikatlarında, masabaşı çalışmalarında oluşacak afet acil durum ihtiyaçlarına göre işbirliğine ilişkin usül ve esaslarını kapsayan karşılıklı yardım ve işbirliği protokolü imzaladı.

ZEYTİN ÜRETEN İLLERİN CHP’Lİ VEKİLLERİ DANIŞTAY’A YÜRÜTMEYİ DURDURMA ÇAĞRISI YAPTI

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Muğla Milletvekili Suat Özcan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın açıklaması yaparak, zeytinlik alanların maden çıkarılması için yok edilmesine neden olacak yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a çağrısında bulundular.

FTSO YÖNETİMİ, POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) yönetimi, Türk Polis Teşkilatı’nın 177’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Fethiye Emniyet Müdürü İsmail Ayhan’ı makamında ziyaret etti. FTSO Yönetim Kurulu Başkan Osman Çıralı, “Emniyet Müdürümüz İsmail Ayhan nezdinde, ülkemizin asayiş, huzur ve güven ortamını tesis ederek hak ve özgürlüklerimizi koruyan polis teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.” dedi.

SEYDİKEMER’DE MARKET VE FIRINLAR DENETLENDİ

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri fırın ve marketleri mercek altına aldı. Marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimlerinde bulunan ekipler, fırınlarda da ekmeğin gramajını inceledi.

İNÖNÜ BULVARI’NDA SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Fethiye Belediyesi, MUSKİ, Aydem ve telekomünikasyon şirketleri işbirliği ile İnönü Bulvarı’nda başlatılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Son olarak İnönü Bulvarı’nda alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından sıcak asfalt çalışmalarına başlandı.

MENTEŞE BELEDİYE TİYATROSU NİSAN AYINDA İKİ ÇOCUK OYUNU SAHNELEYECEK

Menteşe Belediye Tiyatrosu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında iki çocuk oyununu sahneye koyuyor. 10 Nisan 2022 Pazar günü Özgür Engin’in yazdığı, yönetmenliğini Can Alıntaş’ın yaptığı ‘Komiser Pamuk’ ve 24 Nisan Pazar günü Can Alıntaş’ın yazıp yönettiği ‘Mutluluklar Ülkesi’ adlı çocuk oyunları etkinlikler kapsamında izleyicisi ile buluşuyor.

GİRGİN: ‘SERVİSÇİLER İFLAS BAYRAĞINI ÇEKMEMEK İÇİN ZOR DAYANIYOR’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Genel Kurul’da görüşmeleri sürüyor.

FETHİYE’DEN İYİ PARTİ’YE YENİ KATILIMLAR

İYİ Parti’ye Fethiye’den yeni üye katılımları devam ediyor. Av. Abdullah Küçükbozbaş, 2009-2014 Muğla İl Genel Meclis Üyesi, 2014 yerel seçimlerinde Fethiye Belediye Başkan Adayı olan Ziraat Mühendisi Mehmet Üyük, AK Parti Belediye Meclis üyesi Onat Akdu ve Huzurevi Eski Müdürü Adem Güngör İYİ Parti rozetini taktı.

"ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ" PROJESİ’NDE SONA GELİNDİ

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akıncı Özel Eğitim Okulu 1. ve 2. kademe, Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğretmenleriyle yürütülen "Engelleri Birlikte Aşıyoruz" isimli 2020-1-TR01-KA101-081288 No’lu Erasmus + Okul Hareketliliği Personel Eğitimi Projesi, hazırlık faaliyetlerinin ardından yurt dışı hareketlilik dönemi de tamamlanarak, yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştirilmeye başlandı.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NİN NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Menteşe Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Konakaltı Kültür Merkezinde gerçekleşti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş başkanlığında yapılan ve 10 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, encümen üyelikleri ile belediye komisyon seçimleri yapıldı.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA KANSER EĞİTİMİ

Menteşe Belediyesi tarafından ‘’1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası’’ kapsamında kadınlara meme, rahim ağzı ve kolon kanseri ile ilgili eğitim verildi.

SEYDİKEMER’DE SOFRALAR ‘İYİLİKLE’ BEREKETLENİYOR

Seydikemer Belediyesi, 11 ayın Sultanı Ramazan Ayının gelmesiyle, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ‘Gıda Paketi’ dağıtıyor. Seydikemer Belediyesi olarak her zaman vatandaşların yanında olduklarını kaydeden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan Ayında, sofralar iyilikle bereketleniyor” dedi.

AMFİ TİYATRO SAHİPSİZ KALDI

Fethiye Limanı’nın karşısında bulunan tarihi Telmessos Amfi Tiyatrosu restorasyon çalışmaları yarım kaldı. Telmessos Amfi Tiyatrosu’nun restorasyon ve onarım işi 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 4 milyon 522 bin 814 lira 53 kuruş bedelle Ace İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verilmişti. Çıkan anlaşmazlıklardan sonra mahkemeye taşınan süreç tamamlanamadığı için tarihi bir güzellik olarak turizme kazandırılması beklenen Amfi Tiyatro yarım kaldı.

CİMER İL KOORDİNATÖRÜ ARIK TARAFINDAN FETHİYE’DE EĞİTİM VERİLDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca hizmet veren, ‘Devlet-Toplum İlişkisini Güçlendirmek’ bağlamında görev üstlenerek katılımcı demokrasinin önemli bir unsuru haline gelen ve illerde koordinesi valilikler tarafından gerçekleştirilen CİMER sistemi (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) ile ilgili olarak Muğla Valiliği Basın Yayın Müdürlüğü, CİMER İl Koordinatörü İsmail Arık tarafından Fethiye’de eğitim verildi.

GİRGİN: HAVADA UÇAK YOK KARADA İŞÇİ YOK!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla'nın Marmaris ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüklerinin hizmet alımıyla orman yangını söndürme ihalesi açması üzerine TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak “yangın söndürme işi geçici de olmaz, taşeronla da olmaz” dedi.

TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ’NDE BİTİME 5 HAFTA KALDI

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi 25. haftası geride kalırken, Basketbol Süper Ligi’ne çıkacak ve play off oynayacak takımlar belirsizliğini koruyor. Bu sezon oynadığı 25 maçın tamamını kaybeden Akhisar Belediyespor’un gelecek sezon TB2L’de oynayacağı kesinleşirken, haftaya lider giren ve yine lider tamamlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Sigortam.net, Beysu Konyaspor ve Samsunspor’un Süper Lig mücadelesi sürüyor.

BAŞKAN OTGÖZ; “İMAR PLANI BİTTİKTEN SONRA ÇOK GÜZEL BİR SEYDİKEMER OLACAK”

Seydikemer Belediye Meclisi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan Başkan Otgöz, meclisin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak; “Birlik, beraberlik içinde Seydikemer’i yaşanılacak bir kent olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ama İmar Planı bittikten sonra çok güzel bir Seydikemer olacak. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras diyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

AMİNTAS ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Fethiye’nin simgelerinden biri olan Amintas Kaya Mezarları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yoğun çalışmaları sonucu, daha önce kötü görüntüye sebep olan grafiti ve sprey boyayla yazılmış yazılar temizlenerek 1 Nisan’dan itibaren ziyarete açıldı.