Genel

Genel Haberleri

Demirtaş Gündem Analiz'deydi

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş FRT TV’de her Perşembe saat 21’de yayınlanan Gündem Analiz Programı’na konuk oldu.Demirtaş programda neden aday olduğunu ve başkan seçildiği takdirde yapacaklarını anlattı.

Yeni Ar-Ge Merkeziyle Sektöre Katkı Sağlayacak

Teknoloji ve inovasyon odaklı çalışmalarını sürdüren Adm Elektrik, yeni Ar-Ge Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Enerji sektöründe operasyonel verimlilik ve kesintisiz enerji sağlamak adına teknoloji odaklı çalışmaların yürütüleceği bir üs olacak merkez, elektrik dağıtım sektörünün gelişimine de katkı sağlayacak.

Dalaman Limonu, İstanbul’da komisyonsuz satılacak

Dalaman’da üretilen limonlar Köy Koop’un İstanbul Hali’nde bulunan yerinde komisyonsuz olarak satılacak.Limonunu satamayan çiftçilere destek olmak amacı ile bu organizasyonda limonların istanbul’a nakliyesi Dalaman Belediyesi tarafından karşılanacak.

Fethiye’deki İngilizlerden anlamlı bağış

Fethiye’de yaşayan Birleşik Krallık vatandaşları örnek bir dayanışmaya imza attılar. Fethiye’de yerleşik, aralarında değişik milletlerden kişilerin de bulunduğu bir grup yabancı, kendi aralarında topladıkları 27.520 TL’yi yangınlarla mücadelede kullanılmak üzere, Fethiye Belediyesi’nde düzenlenen bir törenle AKUT (Arama Kurtarma Derneği) ve MAG (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği) Fethiye temsilcilerine teslim ettiler.

Dalaman’da muhtarlar bir araya geldi

Dalaman Mahalle Muhtarları vatandaşla buluşma programı çerçevesinde Şehit Emre Kargın Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Altyapı çilesi başlıyor

ADM tarafından elektrik hatlarının yeraltına alınması için yapılacak kazı çalışmaları başlıyor. İlk etapta Muğla Makası’ndan Köprübaşı Mevkii’sine kadar yapılacak olan kazı çalışmalarının 1 Mayıs’ta tamamlanması planlanıyor.

Oyuncakları Geçmişten Geleceğe Taşıyor

Emekli öğretmen Erol Hıra çocukları televizyon ,tablet ve televizyondan uzaklaştırmak amacı ile çocukluğunda kendisinin ,hatta babasının oynadığı oyuncakları yaşatmak ve geleceğe taşımak amacı ile ahşaptan,metalden oyuncaklar yapıyor.Erol Hıra yaptığı oyuncakları tanıtmak amacı ile 20 Kasım Cumartesi günü FETAV Binası’nda sergi düzenliyor.

Kaymakam’dan MOPAK’A ziyaret

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta beraberinde Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Şıvdın ve İlçe Jandarma Komutanı Yzb.Can Ünal ile beraber ziyaret etti.

Ortaca’da okullar daha güvenli olacak

Ortaca’da çocukların ve gençlerin okullarına daha huzurlu ve güvenli gidebilmelerini sağlamak için alınacak önlemleri görüşmek üzere toplantı düzenlendi.

Başkan Karayiğit, “Fethiye bakirliğini kaybetti”

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit Fethiye’de hızla ilerleyen kaçak yapılaşmaya dikkat çekerek, “Toprak olmadığı zaman çiftçi, köylü üretmezse herkes aç kalır. Betonun yenmeyeceğini o zaman öğreniriz” dedi.

Faruk Akbaş Holistik Bakıştaydı

Ünü Fethiye’yi hatta ülke sınırlarını aşan,belgesel ve gezi fotoğrafları alanında ödüllü bir araştırmacı yazar ve fotoğraf sanatçısı olan Faruk Akbaş FRT TV ekranlarında yayınlanan Ekrem Özden ile Holistik Bakış Programı’na konuk oldu.

GEKA Genel Sekreteri Akdoğan FTSO’yu ziyaret etti

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve Planlama Birimi Sorumlusu Barış Kıyak, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya geldi.

Otgöz’den Kurum’a ziyaret

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz,Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret etti.

Öztürk’ten Kayabaş’a plaket

Adalet ve Kalkınma Partisi Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ,Önceki dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş’a plaket verdi.

Başkan Özdemir, “Birliğin sadece bir çatıya ve bizlere ihtiyacı vardır”

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesinin 52. Yıl dönümü nedeni ile Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Candan Özdemir basın açıklamasında bulundu.

Seydikemer TDİOSB için “ÇED olumlu” belgesi tamam

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), proje sahibi olduğu Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) çevreci proje olduğu belgelendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projeye ilişkin “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu” kararına ilişkin belgeyi kamuoyuyla paylaşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Bölgemizde hayvancılık sektörünün gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak Seydikemer TDİOSB’nin bir aşaması daha tamamlandı. Çevreye duyarlı olacak Süt Sığırcılığı OSB, bölgemizi hayvancılıkta önemli bir merkez haline getirecek.” dedi.

TV’de şiddet artıyor

T.C.Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) Kamuoyu Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre izleyiciler Türk televizyonlarında şiddet içerikli görüntülerin arttığını düşünüyor.

Abalı Hukuk Bürosu hizmette

Fethiye’de hizmete başlayan Abalı Hukuk Bürosu’nun açılış törenine yoğun bir ilgi oldu. Fethiye, Seydikemer ve bölgenin iş ve siyaset dünyasından davetlilerin yer aldığı etkinlik; renkli görüntülere sahne oldu.

Fethiye'de 19 km dere temizliği yapıldı

MUSKİ Genel Müdürlüğü İl genelinde dere temizlik çalışmalarına devam ediyor. Fethiye derelerinde çalışmalarına devam eden ekipler bölgede 19 bin 380 metre dere temizliği yaptı.