Genel

Genel Haberleri

Öğrencilerden “Ormanlar Geleceğimizdir” Projesi

Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 3/C Sınıf Öğretmeni Üzeyir Çetin ve öğrencileri ÇETİN e - Twinning projesi The Forests Are Our Future ( Ormanlar Geleceğimizdir ) kapsamında etkinlikler düzenliyor. Proje sayesinde öğrencilerin yaşam ve gelecek için tek bir ağacı bile kaybedilmemesi gerektiğini öğrenerek bu fikirlerinin yaygınlaştırmaları amaçlanıyor.

İlkokuldan anlamlı proje

Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 3 /C Sınıf Öğretmeni Üzeyir ÇETİN ve öğrencileri e - Twinning projesi Breath for the future ( Geleceğe nefes ol ) kapsamında etkinlikler yapıyor.

Şoför Esnafının derdi büyük

Akaryakıta son günlerde ardı ardına yapılan zamlardan sonra ekmeğini şoförlük yaparak kazanan esnaflar büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Taksi ve minibüsçülük yapan esnaflar akaryakıta yüksek miktarlarda zam gelmesine rağmen yolcu taşıma ücretlerinin artmamasından şikayetçi.

Başkan Soydemir'den, Köktener'e iadeyi ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir SED Medya sahibi Seda Köktener'e iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. SED Medya sahibi Seda Köktener, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir’in gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten memnun olduğunu ve nazik ziyaret için teşekkür ettiğini belirtti.

Yunus Emre’yi anma etkinliği toplantısı

01 Kasım 2021 Pazartesi Günü Saat 14.00 da Üniversite VİP Salonunda Yunus Emre’yi Anma Etkinliği Toplantısı gerçekleştirildi.

Kırsal Kalkınma Destek Takvimi açıklandı, başvurular başladı

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri 2021 - 2022 Yılı Başvuru Dönemi başladı.

Sezon bitti sıra bakımda

Kasım Ayı’nın gelmesi ile havalar soğumaya başlayınca tur teknelerinin sezonu da sona erdi. Sezonun sona ermesinin ardından sıra teknelerinin bakımını yaptırmaya geldi. Tersaneler bakım yaptırmak üzere teknelerin karaya çekilmesini bekliyorlar.

OPET Muğla Cup Four Cross tamamlandı

OPET ana sponsorluğunda “Dağ Bisikleti”ni geniş kitlelere tanıtmak amacıyla hayata geçirilen OPET Muğla Cup Four Cross tamamlandı. Üç etaptan oluşan yarışlar 29 Ekim – 2 Kasım tarihlerinde Fethiye, Marmaris ve Bodrum’da gerçekleştirildi. Yarışmanın Bodrum etabı erkekler kategorisi birincisi Alman yarışmacı Felix Klausmann olurken, kadınlar kategorisi birincisi Hollandalı yarışmacı Didi De Vries oldu.

Çocuk Bilim Parkında Su ve Su Altı Canlıları Bilim Etkinliği

Menteşe Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından 06 – 14 yaş aralığındaki çocuklar için ‘Su ve Su Altı Canlıları Bilim Etkinliği’ düzenleniyor. Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkında düzenlenecek etkinlikte, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademisyenleri tarafından slayt sunumuyla çocuklara su ve su altı canlıları tanıtılacak.

Organ bağışı haftası

Sağlık Bakanlığımız tarafından 03-09 Kasım 2021 tarihlerinde ORGAN BAĞIŞI HAFTASI olarak kutlanmaktadır. Organ bağışı ,bir kişinin tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının bir kısmının veya tamamının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına, kendi iradesi ile izin vermesi ve bunu belgelendirmesidir.

FTSO ve FGB’den ortak açıklama: “Amacımız Fethiye'nin hak ettiği geliri kazanması

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO)Yönetim Kurulu ve Fethiye Güç Birliği Şirketi (FGB) Müdürler Kurulu tarafından kamuoyu açıklaması yapıldı. Konuyla ilgili yapılan eleştirilerin mesnetsiz olduğu ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı kurumsal olarak yıprattığı vurgulanan açıklamada “19 ay önce yargıya intikal eden bir konunun bu dönemde gündeme getirilmesi ise zamanlama açısından manidardır. FTSO ve FGB yönetimleri olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Odamızın ve iştiraki olan FGB’nin dolayısıyla Fethiye’nin haklarını korumak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız Fethiye’nin hak ettiği geliri kazanmasıdır.” denildi.

Fethiye’de Coğrafi İşaret Logosuyla Ürün Satan Firma Sayısı Artıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından coğrafi işaret tescili gerçekleştirilen ‘Fethiye Tahini’ ve ‘Fethiye Kaya İnciri’ni coğrafi işaret logosuyla satışa sunmak isteyen firmalara yenileri eklendi. Coğrafi İşaret Logo Kullanım belgelerini, Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Servet Şekerleme Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkililerine teslim eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, coğrafi işaretli ürünlere yönelik tüketici ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, firma ve kooperatifi tebrik etti.

AYDEM Yenilenebilir Enerji, Çevresel-Sosyal-Yönetişim skoruyla yine Türkiye Lideri

Aydem Yenilenebilir Enerji, bağımsız derecelendirme kuruluşu Moody’s/ Vigeo Eiris tarafından yapılan Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performans sıralamasında, bu yıl da elektrik sektöründe Türkiye lideri oldu ve “Gelişmekte Olan Pazarlar” dünya sıralamasında da birinciliği elde etti.

Muğla Ülkü Ocaklarından anlamlı 29 Ekim etkinlikleri

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanlığı Cumhuriyetin 98. yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Menteşe’de 1 ton karakılçık buğdayı toprakla buluştu

Menteşe Belediyesi Kafaca, Yeşilyurt ve Karabağlar Yaylasında kendine ait 37 dönüm araziye karakılçık buğdayı ekerek, yerli üretim çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ektiği ve 6 ton mahsul elde ettiği karakılçık buğdayını bu yıl ikinci kez toprakla buluşturan Menteşe Belediyesi, ekimini yaptığı 1 ton karakılçık buğdayı ile yerli üreticiye ve ihtiyaç sahiplerine destek olacak.

CHP’li Erbay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında vatandaşlarla zeybek oynadı

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümünü vatandaşlarla birlikte zeybek oynayarak kutladı.

Başkan Otgöz, fidan dikim etkinliğine katıldı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve belediye başkan yardımcıları, Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldılar. Fidan dikim etkinliğinde Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde yapılan çalışmalar göz doldurdu.

Türk Kızılayı Fethiye,10 ayda 3 bin 262 kişiye yardım ulaştırdı

Türkiye’nin en köklü kurumlarından Türk Kızılayı’nın Fethiye Şubesi, 2021 yılının ilk 10 aylık faaliyet raporu yayımlandı. Rapora göre ayni ve nakdi yardımların yanı sıra afet anında müdahale ve sosyal sorumluluk projelerine de imza atan Türk Kızılayı Fethiye Şubesi, yardımlarıyla 2021 yılının ilk 10 ayında 3 Bin 262 kişiye ulaştı.

Fırtınaya dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi fırtına uyarısı yaptı.