Gündem

Gündem Haberleri

Halı saha işletmecileri dertli 

Ülkemizde etkisini sürdüren korona virüsü salgınına yönelik alınan tedbirlerle birlikte pek çok futbolseverin yoğun şekilde kullandığı halı sahalar bir süreliğine kapatılmıştı. Ülkemizde uygulanan normalleşme adımlarında halı sahalar için bir öneri sunulmadı. Fethiye’de halı saha işletmeciliği yapan Ramazan Çaylı, halı sahalar için bir öneri sunulmamasına tepki gösterdi. 

Ette lezzetin ve kalitenin yeni adresi: Ada Kasap 

Yıllardan bu yana Ata mesleğini sürdüren Halid Metiner ile sektöre yeni adım atan Enes Yağız Kutan ortaklığında kurulan Ada Kasap, Fethiye’de hizmete açıldı. Ada Kasap’ın açılış töreni pandemi kuralları altında yapıldı. 

Öztürk, “Esnafımızla özlem giderdik”

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, yeni parti ilçe binası çevresindeki yaklaşık 50 esnafa ziyarette bulundu. Öztürk ve beraberindekiler, pandemiden dolayı uzun süre kapalı kalan ve normalleşmeyle birlikte dükkanını açan esnaflara çat kapı yaptı. Ziyaretlerle ilgili olarak Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “ esnafımızla birbirimizi özlemişiz. Onlarla hem dertleştik hem özlem giderdik” ifadelerini kullandı.

Kuvvetli rüzgar bekleniyor

Fethiye’de aniden bastıran yağmur, bazı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yağmurun ardından gece saatlerinde de fırtına bekleniyor. Cuma, cumartesi günleri ise Fethiye ve çevresinde yağışın beklenmediği öğrenildi.

Çilek geçen yılın fiyatları ile satılıyor 

Organik ve doğal Fethiye çileği, her kesimden yoğun ilgi görüyor. Yeni sezon ürünleri tezgahlardaki yerini alırken; çileğin geçen yılın fiyatlarından satıldığı belirtildi. Üreticiler geçtiğimiz yıla oranla mevsimsel koşullar nedeniyle çilek verimin biraz düşük olduğunu dile getirdiler. 

Başkan Karaca, İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü  dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Ya canımızı alır ya da evimizi yakarlar”

Muğla’da yaşayan Fatma (70) ve İsmail Çekiç (79) çiftinin 51 yıldır kullandıkları su boruları, kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi. Yaşlı çift, ”Borularımızı kesenlerin bize de bir şey yapmasından korkuyoruz. Ya canımızı alır ya da evimizi yakarlar. Borularımızı kesenler bulunsun” dediler.

7 bin 314 kg elektronik atık toplandı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 2020 yılında okullardan, işletmelerden ve vatandaşların talepleri doğrultusunda konutlardan toplam 7 bin 314 kg elektronik atık topladı.

“Oy için değil, hizmet için ziyaret ediyoruz”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş mahalle ziyaretlerinin ikincisini gerçekleştirdi. Kısa zamanda 20 mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarla buluşan Başkan Gümüş, bu kapsamda Yaraş, Çakmak, Karacaören, Muratlar, Yörükoğlu, Gazeller, Taşlı, Fadıl ve Yemişendere mahallelerini ziyaret ederek, muhtarlar ve yöre halkıyla bir araya geldi. Halk buluşmalarında mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Başkan Gümüş, mahallelerde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

100 yıldır aynı gururla kutlanıyor

Türk Milleti'nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Milli Marş' olarak kabul edilmesinin 100. yıl dönümü Fethiye’de de büyük bir gururla kutlanacak. 

Baki’ye hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürü olarak atanan Tuğba Baki’ye hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, eşiyle birlikte Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürü Tuğba Baki’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Fethiye Skywalk patent aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Babadağ Teleferik Projesi, ‘FETHİYE SKYWALK’ adıyla markalaştırıldı. FTSO Başkanı Osman Çıralı, markanın Fethiye’ye hayırlı olmasını dileyerek, Babadağ Teleferik Projesi’nin 'FETHİYE SKYWALK' markasıyla dünyaya tanıtılacağını söyledi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. 

Başkan Aras, talepleri yerinde dinliyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaptığı mahalle ziyaretleriyle hem belediye çalışmalarını  denetliyor hem de muhtarların ve vatandaşların taleplerini yerinde dinlemeye devam ediyor.

Milletvekili Özcan’dan akademik kadro sorunları ile ilgili soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiği yazılı soru önergesinde, üniversitelerdeki akademik kadro sorunları dile getirdi.

Fok balığı görenleri heyecanlandırdı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan fok balığı görenleri heyecanlandırdı.

Fethiyeli Sanatçının vefatı sevenlerini üzdü

Fethiyeli Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Günday 77 yaşında vefat etti. Yıllarca Fethiye ve Ege yöresi türküleri seslendiren Bağlama Sanatçısı Ahmet Günday, karaciğer rahatsızlığı sonucu İzmir’de vefat etti. TRT repertuarlarına giren pek çok eseri bulunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda öğretim üyeliği de yapan evli 2 çocuk babası Ahmet Günday, 12 Mart Cuma günü Günlükbaşı Civcili Ahmet Ağa Meydanı’nda yapılacak cenaze töreninin ardından Foça Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 

Başkan Tokat, Kultak, Alatepe ve Çamlıca Mahallelerini ziyaret etti

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat mahalle ziyaretlerine kaldığı yerden devam ediyor. İlk olarak Ören Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Tokat daha sonra sırasıyla Kultak, Alatepe ve Çamlıca Mahallelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Seydikemer Belediyesi’nde buluştular

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü ziyaret ederek Seydikemer’e yapılacak projeler hakkında istişarede bulunulup yatırımlar yerinde incelendi