Gündem

Gündem Haberleri

İlçe de denetleme yapıldı

Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan ile Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz "Dinamik Denetim Modeli" kapsamında ilçenin birçok noktasında denetleme yaptı. Başkan Otgöz, “Yeni normalleşme önlemlerine uyarak Muğla’nın yüksek riski temsil eden turuncu rengini maviye döndürebiliriz.” dedi.

GES Projesi temel atma töreni Cuma günü yapılacak

Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak projeler üretmek için kolları sıvayan Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan, halk tarafından “Cumartesi Pazar Yeri” olarak bilinen bölgeye, üstü kapalı pazar yeri yapıyor. Pazara aynı zamanda güneş enerjisi santrali (GES) kuruluyor. Santrale kurulacak güneş panelleri sayesinde pazaryerinde elektrik enerjisi üretilebilinecek. 

Ortak projeler için biraraya geldiler

İzmir’e bağlı Menderes İlçesi CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundular.

Denetimlerde 460 personel yer aldı

İçişleri Bakanlığı’nın, 81 İl Valiliğine gönderdiği “Dinamik Denetim Süreci konulu” genelgesi kapsamında, ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri denetimleri, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kaymakam Fırat, “Hem kendi canımız hem de başkalarının canı için temizlik, maske ve mesafe kurallarına muhakkak uyalım. Fethiye’nin kategorisini turuncudan maviye dönüştürelim” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası karantinada

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Başkan Yardımcısı Veli Uysal ile bazı personelde yapılan Covid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle odanın karantinaya alındığı öğrenildi.

Bakan Gül’den Seydikemer’e müjde…

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün Seydikemer’e Adalet Binası kazandırılması için yürüttüğü çalışmalar olumlu sonuç verdi. Başkan Otgöz, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün Seydikemerliler için verdiği müjdeyi duyurdu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Seydikemer’e Adliye binası için çalışıyoruz” dedi.

Green Destınatıons bilgilendirme toplantıları devam ediyor

Green Destinations kapsamında Uluslararası Quality Coast- Sürdürülebilir Kıyı Turizmi Ödül Programına Bitez olarak başvuran Bodrum Belediyesi, bölge esnaflarını bilgilendirmeye devam ediyor. 

‘Dinamik denetim süreci’ 

İçişleri Bakanlığı’nın, 81 İl Valiliğine gönderdiği ‘Dinamik Denetim Süreci’ konulu genelgesi kapsamında, ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri denetimleri, Muğla’ da Vali Orhan Tavlı’nın katılımıyla Menteşe İlçesinde gerçekleşti.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Çıralı ile biraraya geldi

1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (FSMMMO) Yönetim Kurulu üyeleri, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya geldi. 

SHM Müdürü Seringen Huzurevi Müdürü oldu

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Fethiye’deki kurumlarında yeni atamalar gerçekleştirdi. Fethiye SHM Müdürü Sevim Seringen, Fethiye Huzurevi Müdürlüğüne görevlendirilirken; Fethiye SHM Müdürlüğü’ne de Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Tuğba Baki atandı.

FTSO 6. Dönem TOBB Akreditasyon Belgesi’ni aldı

Profesyonel kadrosuyla gelişmeleri yakından takip ederek, hizmet kalitesini her geçen gün arttıran Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), kurumsal yapı içinde Avrupa standartlarında hizmet verdiğini tescilleyen 6. Dönem TOBB Akreditasyon Belgesi’ni aldı. Akreditasyon Belgesini FTSO Yönetimi Kurulu ile paylaşan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Ciddi bir denetimin ardından almaya hak kazandığımız Akreditasyon Belgemizi Ankara’da düzenlenecek törenle TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden alacaktık ancak pandemi nedeniyle tören yapılamadığı için belgemiz kargo yoluyla Odamıza iletildi. Bu başarı uyumlu ekip çalışmasının sonucu. Daha da iyiyi hedefleyerek yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Kadınlar Günü’ne özel indirim 

Önümüzde hafta Pazartesi günü kutlanacak olan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle kampanya düzenleyen Sürat Kargo’da, yüzde 25 indirim günleri başladı.

Berber ve marketler sabah 7’de açılıyor

İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere 'İşyerlerinin Çalışma Saatleri' konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı ve benzeri iş yerlerinin açılış saatine, risk grubuna açıklık getirildi. Muğla ve ilçelerinde bu gruba giren işletmeler sabah 07.00’den akşam 20.00’ye kadar hizmet verebilecek.

Yeni ekmek fiyatı 19 Mart’ta başlıyor

Fethiye’de uzun bir süredir fiyat artışı bekleyen fırıncılar, nihayet özlemlerine kavuşuyor. Başta un, maya, elektrik, akaryakıt ve asgari ücretteki artışlardan dolayı ekmek fiyatının yeniden belirlenmesini isteyen fırıncılar, 19 Mart Cuma gününden itibaren 200 gram ekmeği 1.50 TL’den satabilecek. FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Kaymakamlığında yapılan komisyon toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “19 Mart Cuma gününden itibaren Fethiye’de ki fırıncılarımız 200 gram ekmeği 1.50 TL’den satabilecektir. Bu fiyatın altında gramajı aynı kalmak şartıyla da satış yapabilir” ifadelerini kullandı.

Aşıklar Tepesinde çöp temizliği

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, Aşıklar Tepesi olarak bilinen debboy bölgesi seyir terasları alanında temizlik çalışması yapıldı.

Her yer beyaza büründü 

Fethiye ve Seydikemer’in yüksek noktaları, aniden başlayan kar yağışı ile beyaza büründü. Bölgede hava sıcaklıklarının birden düşmesi ile başlayan kar yağışının, birçok noktada etkili olduğu öğrenildi. 

Karacahisar Mahallesi’nde parke kaplama çalışması tamamlandı

Milas Belediyesi, kentin birçok noktasında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

İlçe Başkanı Gümüş’ten taziye ziyareti

AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Eczacı Salih Gümüş beraberinde AK Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Değirmenci ve İlker Coşkun ile birlikte geçtiğimiz günlerde vefat eden Kore Gazisi Recep Saçlı’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundular.

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin şoför esnafından aldığı paralar usulsüz çıktı

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile dönemin Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa’nın 2015 yılında hayata geçirdiği ‘Ulaşımda Dönüşüm’ projesinin belediyeyi zarara uğrattığı ortaya çıktı. Belediyenin il genelinde 10 bin şoför esnafına yaklaşık 700 milyon lira ödeyeceği öğrenildi. Ayrıca Belediye’nin aldığı ücretlerin yasaya aykırı olmasına rağmen “Ulaşımda Dönüşüm” projesi birincilik ödülünü aldığı ortaya çıktı.