Gündem

Gündem Haberleri

Yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı

Pandemi nedeniyle şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlaması Türkiye genelinde kaldırıldı. Alınan karara göre Fethiye’de de kalkan kısıtlama sayesinde otobüsler tam kapasite çalışabilecek. Ayrıca çok yüksek risk grubunda bulunan iller hariç terminal ve gar binalarındaki lokanta, restoran ve kafeterya gibi yeme-içme işletmeleri de 7 gün 24 saat açık kalabilecek. Seyahat firması çalışanları ve otobüs sahipleri bir yandan kapasite sınırlamasının kaldırılmasından memnuniyet duyarken, öte yandan yolcu azlığından yakındılar. 

“Kıyılardaki yapılaşma acilen durdurulsun”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, kıyılardaki yapılaşmanın durdurulması, koyların korunması amacıyla birlikte hareket etme kararı aldı.

MSKÜ, 7 Fakültesi ile ilk 20’de yer aldı

UniAr 2020 Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri sıralamasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi birçok fakültesiyle ilk 20’de yer aldı.

Nursel Özdemir özel eğitim hizmetine bir yenisini ekledi

2002 yılından bu yana özel eğitim sektöründe lider kurum olan Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezleri Seydikemer ve Fethiye' de özel eğitim hizmeti vermeyi sürdürüyor. Türkiye'de isim yapmış ve Muğla'da tek olarak tüm destek eğitim programlarında hizmet etmeye devam eden kurum uzman kadrosuyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ek hizmetlerle de adından sıkça söz ettiren kurumda dil ve konuşma terapisi, ergoterapi, odyoloji uzmanı, Prep, Dmd, floortime, oyun terapisi ve özel eğitim hizmetleri sunuluyor.

Kovid-19 tedbirleri altında gerçekleştirildi 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Eğitim Merkezi/Dini Yüksek İhtisas Merkezleri’nde yapılan hafızlık tespit sınavları, pandemi sebebiyle tüm illerde yapıldı. Muğla İl Müftülüğünde yapılacak olan hafızlık tespit sınavı, Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu’nda gerçekleştirildi.

14 adet günlük ağacı dikildi 

Fethiye Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla 14 adet günlük ağacı dikildi. 

FTSO ve FGB’den, AKUT’a toplam 100 bin TL’lik ekipman desteği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve iştiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Ticaret Limited Şirketi (FGB), arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere piyasa değeri 100 bin TL olan ekipman alarak Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Ekibi’ne teslim etti. FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’nin 1. Derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, “Deprem, sel, heyelan felaket anında vatandaşımızın yanında olan arama kurtarma çalışmalarında ön safta yer alan AKUT’ta ne kadar teşekkür etsek azdır. Bölgemizin deprem bölgesi olduğunu unutmadan hazırlıklı olmalıyız. Tüm felaketlerde yanımızda olan AKUT Fethiye Ekibi’ne destek olmak için, ihtiyaç duyulan ekipmanların temin edilmesini sağladık” diye konuştu.

Pandemiyi yenmek için aşılama çok önemli

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat ilçemizde kurulan geleneksel Salı Pazarı ve pazaryeri civarındaki esnafları ziyaret etti.

Muğla’da mesai saatleri tekrar değişti

Muğla’da mesai saatleri tekrar değişti ve yeni uygulamayla 10.03.2021 tarihinden itibaren; sabah: 08:30­12:30, öğle: 13:30­17:30 olarak yer aldı.

AK Parti Gençlik Kolları esnaf ve vatandaşlara karanfil dağıttı

AK Parti Seydikemer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçedeki kadın esnafa ve vatandaşlara karanfil dağıttı. 

Miraç Gecesi yarın idrak edilecek

Hz. Muhammed’in (SAV) göğe yükseldiği geceyi temsil eden Miraç Kandili, Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece; her yıl olduğu gibi ibadetler ve dualar ile idrak edilecek. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Miracın hediyesi, Allah’a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir” şeklinde ifadeler kullandı. 

Kadın Danışma Merkezi hizmete açıldı

Bodrum'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için bir dizi etkinlik düzenlendi.

Yalıkavakspor Kadın Hentbol Takımı yeni salonuna kavuştu

2020-2021 THF Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde namağlup lider, EHF Avrupa Kupası’nda ise yarı finale yükselen temsilcimiz Yalıkavakspor’un antrenmanlarını yapıp maçlarını oynayacağı yeni çok amaçlı spor tesisinin açılışı gerçekleştirildi. 

İlçe Başkanı Öztürk 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla esnaf kadınlara ziyarette bulundu. Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan İlçe Başkanı Öztürk, kadınlara karanfil takdim etti. 

Kadınlar Günü’nde anlamlı etkinlik

Kızılay Fethiye Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla resmi kurumlarda ve sahil bandında karanfil dağıtımı gerçekleştirdi. 

“Sanayi Sitesi şehir merkezi dışına taşınmalıdır”

FRT TV ekranlarında yayınlanan, Arzu Sipahi’nin hazırlayıp sunduğu Halkın Gündemi programında bu hafta Fethiye Sanayi Sitesi’nin sorunlarını ele aldılar. Esnaflar, şehrin büyümesi ile sanayinin şehir merkezi içerisinde kaldığını dile getirerek; uygun bir yere bir yere taşınmasını istediler. 

5 yıldır geleneği sürdürüyor 

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, odaya kayıtlı 210 kadın esnafın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. 

“Mesai saatleri 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 olmalı”

Korona virüs salgını nedeni ile alınan yeni tedbirleri açıklamasının ardından Muğla'da Valilik tarafından il genelinde kamu kurum ve kuruluşların mesai saatleri değiştirilmişti. Yapılan değişiklikle il genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatleri 10:00-12:30, 13:00-16:00 olarak belirlenmişti. Memur-Sen Muğla İl Başkanı Adem Köseoğlu yaptığı açıklamada, “Tüm kamu çalışanlarımızın sesi olarak mesai saatlerinin 09.00-12.00 ile 13.00-17.00 arası olarak belirlenmesi için Muğla Valiliği’ne başvurumuzu yapmış bulunmaktayız.”

“Yaşasın kadın dayanışması” 

Fethiye’deki kadın platformları ve sivil toplum kuruluşları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş etkinlikleri düzenledi. Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünden sahil bandı Özgecan Aslan Anıtı’na kadar yürüyüş düzenledi. Fethiye Kadın Platformu da Özgecan Aslan Anıtı’ndan Beşkaza Meydanı’na kadar mor zincir oluşturdu.