Gündem

Gündem Haberleri

Kırsal mahalle tespit çalışması meclis komisyonlarına havale edildi

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa eklenerek yürürlüğe giren Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan değişikliğine yönelik yapılan teknik çalışma, Menteşe Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısında görüşülerek üç komisyona havale edildi. 

Başkan Aras, "Gelendost’a borcumuz var"

Bodrum’un Mavi Kadını Saynur Gelendost ölümünün 18. yılında Cevat Şakir Mahallesi Türbe Mezarlığı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarında Fethiye etkili şekilde tanıtıldı 

COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenen 14. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Fethiye etkili şekilde tanıtıldı. Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarı olan 14. Travel Turkey Dijital İzmir Fuarı’nda, tanıtım filmleri ve görsellerle tanıtılan Fethiye standına ziyaretçilerin yoğun ilgisi oldu.  

Muhasebe Haftası törenle kutlanıyor

Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 1-7 Mart Muhasebe Haftası’nı bir dizi etkinlikle kutladı. Oda Başkanı Yılmaz Köse ve üyeler ilk olarak Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Köse ve beraberindeki heyet daha sonra protokol ziyaretleri gerçekleştirdi. 

Fethiye’de restoran ve kafeler açılış hazırlıklarına başladı

Fethiye’de kontrollü normalleşme ile birlikte yüzde 50 kapasiteyle açılan kafe, restoran gibi işletmeler temizlik ve bakım için mekânlarını açtılar. Hazırlıklarını tamamlayan bazı işletmeler ilk müşterilerini almaya başladı.

Seydikemer Belediyesi’nden esnaflara kira desteği 

Seydikemer Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı, Seydikemer Belediyesi yeni hizmet binasında gerçekleştirildi. 7 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı salonunda, hayatını kaybeden belediye meclis üyeleri Yusuf Yiğit ve Hasan Şimşek’in anısına fotoğrafları konuldu. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, toplantının başında yeni hizmet binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Soydemir “Maviye dönmek, bizim elimizde”

Dünkü kabine toplantısının ardından özellikle restaurant ve kafe işletmecilerinin gözü kulağı ekranlara kilitlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan özellikle turizm bölgesi Fethiye’deki işletmecilerin beklediği açıklama nihayet geldi. Yüksek risk grubunda yer alan Muğla ve ilçelerindeki restaurant, kafe, pastane, kahvehane ve çay bahçesi işletmecileri, iş yerlerini sabah 07:00’de açıp akşam 19:00’da kapatabilecek. Açıklanan kararı değerlendiren Fethiye Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mehmet Soydemir “bölgemiz, yüksek risk grubunda. Normalleşmeye doğru adım atılıyor. İşletme sahiplerimizden kurallara uymaya devam etmelerini istiyoruz. Kurallara uyup Muğla bölgesini maviye dönüştürmeliyiz” dedi.

Rektör Yardımcısı Yağcı’dan Başkan Tokat’a ziyaret

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Artay Yağcı Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret etti.

Karaca’ya Muhasebe Haftası ziyareti

1-7 Mart Muhasebe Haftası olması dolayısıyla, Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (FSMMMO) Başkanı Yılmaz Köse ve yönetim kurulu üyeleri Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'yı ziyaret etti.

Başkan Otgöz, Yeşilay Haftasını kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 1 – 7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Otgöz, Yeşilay’ın kuruluşunun 101’inci yıldönümünü kutlarken, herkesi sağlıklı bir yaşam sürmek için her türlü bağımlılıklardan uzak durmaya davet etti

Mahalle halkı çocuk parkı istiyor 

FRT TV ekranlarında, Arzu Sipahi’nin hazırlayıp sunduğu Halkın Gündemi programı, bu hafta Kesikkapı Mahallesi’nin sorunlarını gündeme getirdi. Mahallenin en büyük sorununun aydınlatma olduğu ifade edilirken; mahalleye bir de çocuk parkının yapılması isteniyor. 

Mesai saatleri değişti 

Muğla Valiliği kontrollü normalleşme sürecinde bugünden itibaren geçerli olmak üzere mesai saatlerinde değişikliğe gidildiğini açıkladı. 

“Bize turuncu yakışmaz, hedefimiz önce sarı sonra mavi” 

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan illere ve haftalık vaka sayılarına göre 15-21 Şubat tarihleri arasında 49,66 olan Muğla'daki vaka sayısı 20-26 Şubat tarihleri arasında yüz bin kişide haftalık 57,38'e yükseldi.

Adım adım normalleşmeye doğru

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler" konulu genelge gönderdi. Genelgede sokağa çıkma yasağı, yüz yüze eğitim, restoran ve kafelerle ilgili detaylar tek tek belirlendi.

Merakla beklenen kısıtlamaya dair açıklama yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda corona virüs sürecindeki kademeli normalleşme ele alındı.

Çıralı, “FTSO olarak Fethiye’nin sorunlarını listeledik”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından online video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen komite Toplantılarında, Fethiye’nin sorunları rapor haline getirilip, gerekli mercilere sunuldu. Fethiye’nin gün geçtikçe büyüyen sorunlarından bahseden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Üyelerimizin taleplerini topladık. Bunları dosya halinde hem belediyemize, hem de büyükşehir belediyemize ulaştırdık. Biz sorunları ilettik. Çözebildiklerimiz ve çözemediklerimiz var” ifadelerini kullandı.

Hafta sonu Vergi Dairesi açıktı 

Vergi borcu ödemesinde son tarih 1 Mart olduğu için, bu hafta sonuna özel Fethiye Vergi Dairesi de açık tutuldu. Borç ödemeye gidenler güzergahla sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf oldu. 

Kadın cinayetlerine tepki için  21 kilometre koşacak

Fethiyeli turizmcilerden motosiklet sporcusu Ahmet Selim Yücel; kadın cinayetlerine ve kadınlara karşı yapılan şiddete, tepki göstermek amacıyla maraton koşusuna katılıyor. 

Huzurevinde müzik ziyafeti

Fethiye Huzurevinde yaklaşık 1 yıldır, pandemi nedeni ile izole altında tutulan huzurevi sakinleri müzik eşliğinde eğlenerek, moral ve motivasyon sağladılar. Fethiyeli Müzisyen Vedat Şenlik, hareketli şarkılar ile yaşlıları coştururken, huzurevinde konaklayan İstanbul Devlet Emekli Opera Sanatçısı Ömer Ali Otar, söylediği şarkılarla müzik ziyafeti çekti. Huzurevi Müdürü Fevzi Koyunoğlu, “. Bugün sanatçılar ile birlikte sosyal mesafeye uyarak, bir eğlence düzenledik. Yaşlılarımız 1 yıldır sokağa çıkamıyorlar” dedi.