Gündem

Gündem Haberleri

Türkiye’nin İlk Sanal Turizm Fuarı’na hazırız

COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl dijital ortamda 25-27 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek Travel Turkey Dijital İzmir Fuarı’nda Fethiye de yerini aldı. Türkiye’de turizm sektörünün ilk sanal fuarında etkili şekilde tanıtılacak Fethiye’nin reklam ve tanıtım giderlerini Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üstlendi.

Çimen, “Şantiye şefliği anahtar konumundadır”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği Başkan Levent Çimen, deprem bölgesi üzerinde bulunan ülkemizde güvenli yapı üretimi ve depremden doğabilecek zararların asgariye indirilmesi adına şantiye şefliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Çimen, “Şantiye şefliğinin bir başka kilit rolü ise, şantiye alanında işçi sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasıyla ilgilidir. Ne acıdır ki ülkemiz yıllardır işçi ölümlerinde Avrupa birinciliğini ve dünya üçüncülüğünü bırakmamaktadır. Bu işçi ölümlerinin büyük çoğunluğunun inşaat sektöründe yaşandığı herkesin malumudur” dedi. 

Fethiye’de Davutoğlu sevgisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Fethiye ilçe teşkilatının genel kurul toplantısı için geldiği Fethiye’de esnaf ziyaretleri sırasında sevgiyle karşılandı. Fethiye şehir merkezinde esnafların sorunlarını dinleyen Davutoğlu, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. 

Proje kapsamında çalışmalar devam ediyor 

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsü salgını döneminde Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara hayat vermek ve öğrencileri heyecanla beklediklerini vurgulamak amacıyla Okullarımız Renkleniyor Projesi başlattı. 

Bodrum Belediyesi personeline İngilizce eğitimi

Geçtiğimiz aylarda, ilişkileri geliştirmek, ortak projeler üreterek bölgeye ve ülkeye birçok farklı alanda katkı sunmak amacıyla Bodrum Belediyesi ile Milas Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolü meyvelerini vermeye başladı. Milas Belediyesi Kültür ve Sanat Birimi’nde İngilizce ve Almanca öğretmeni olarak görev yapan Saim Bozkurt tarafından, Bodrum Belediyesi personeline İngilizce eğitim verilmeye başlandı.

Kürek Teknesi "Artemisia" denize indirildi

Bodrum'da her geçen gün ilgi gören kürek sporuna destek olan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Halikarnas Kürek Takımı’na kazandırılan yarış teknesinin isim verme merasimine katıldı. Başkan Aras, " Üç tarafı denizlerle çevrili olan Bodrum'da su sporlarına çok önem vermek durumundayız." dedi.

Fethiye, Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarına hazır 

COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl dijital ortamda 25-27 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek Travel Turkey Dijital İzmir Fuarı’nda Fethiye de yerini aldı. Türkiye’de turizm sektörünün ilk sanal fuarında etkili şekilde tanıtılacak Fethiye’nin reklam ve tanıtım giderlerini Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Belediyesi üstlendi. 

Muğla Vergi Dairesi Başkanı FTSO’yu ziyaret etti

Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, 32’ncisi düzenlenen ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret etti. Ziyarette turizm sektörünün yaşadığı gelir kaybına dair yapıcı vergisel düzenlemeler ile yapılandırma ödemelerinin ilk taksitinin ötelenmesi konusu gündeme geldi. Kayıt dışı villa kiralamalarından kaynaklanan vergi kaybı hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, FTSO üyelerinin yaşadığı sorunlar da konuşuldu.

Davutoğlu Başkan Karaca’yı ziyaret etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi için Fethiye’ye geldi. Çiftlik Mahallesi’nde davul zurna ile karşılanan Davutoğlu’na Yörük yağlığı takılıp; Beşkaza kasketi hediye edildi. 

Yüz nakli beklerken pazarda tanışıp âşık olup evlendiler

Muğla’da yaşayan ve uzun yıllardır yüz nakli bekleyen eski güzellik uzmanı Dilek Ünlü ile pazarda tanışıp âşık olduğu Hüseyin Ünlü, evliliklerinin 7. yılını geride bırakmanın mutluluğunu yeni doğan oğullarıyla yaşıyorlar.

Menteşe’ye Modern Atık Getirme Merkezleri 

Menteşe Belediyesi tarafından ilçe merkezinin çeşitli noktalarına 7 farklı türde atığın bırakılabileceği mobil atık getirme merkezleri yerleştirildi. 

Başkan Gümüş, mahalle toplantılarına başladı 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kırsal mahallelere yönelik mahalle toplantılarına Gülağzı ve Doğan Mahallesiyle başladı. Pandemi sürecindeki kısıtlamalara rağmen belediyecilik hizmetlerine devam ettiklerini ifade eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, vaka sayılarındaki düşüş ve aşılama sürecinin başlamasıyla, kırsal mahalle toplantılarıyla vatandaşlarla bir araya geleceklerini açıkladı. 

Kaymakam Böke’den Başkan Tokat’a iade-i ziyaret

Burdur’un Gölhisar İlçesi’nde görevine sürdürürken Milas’a ataması gerçekleştirilen Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’a iade-i ziyaret gerçekleştirdi. 

“28 Şubat, mağduriyetlerin giderilmesiyle tarihin çöp sepetinde yerini alacaktır”

Memur-Sen Muğla Şubesi Kadın Komisyonu Başkanlığı, üzerinden 24 yıl geçen ve ‘Post Modern Darbe’ olarak nitelendirilen 28 Şubat 1997'deki MGK toplantısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Fethiyespor Büyükçekmece Tepecik’i ağırlıyor

3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, Perşembe günü kendi sahasında Büyükçekmece Tepecikspor ile karşılaşacak. Saat 13.00’te başlayacak mücadeleyi Kocaeli bölgesinden Ömer Kocabey yönetirken; yardımcılıklarını Eskişehir bölgesinden Turgut Evran ve Sakarya bölgesinden Oğuzhan Yiğit Karpuz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Kocaeli bölgesinden Volkan Kırbaş… Teknik Direktör Mesut Toros, “Liderliği koruyabilmek, hedefe ulaşmak için Büyükçekmece Tepecikspor’u da yenmek istiyoruz. Cezalı oyuncumuz yok” ifadelerini kullandı.

‘Belediyeler istihdam alanı değil’

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye’de gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, belediyelerin istihdam alanı olmadığını; personel alımlarını İŞKUR üzerinden sağladıklarını ve otopark sorununda Fethiye için gündemde bulunmadığını bu konuda ulaşım planı hazırlanması gerektiğini söyledi.

55 milyonluk ilave arıtmaya start verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’ye yapılacak olan 2. etap Fethiye Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli törenle atıldı. 250 bin nüfusa göre yapılacak olan tesisin temel atma töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Bölgemizde Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yapıyoruz” dedi. 

Durmuş Ali Sazaklı, vefatının 7. yılında mezarı başında anıldı

Üç dönem Ula ilçesine bağlı Gökova Belde Belediye Başkanlığı yapan Durmuş Ali Sazaklı, vefatının 7. yılında anıldı. Mezarı başında düzenlenen anmaya, CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, CHP Ula İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Meclis Üyeleri ile oğlu, torunları ve yakınları katıldı. 

FTSO Yönetiminden Vergi Haftası ziyareti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu üyeleri, bu yıl 32’ncisi düzenlenen ‘Vergi Haftası’ nedeniyle, Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette turizm sektörü başta olmak üzere Fethiye iş dünyasının vergi durumu ve FTSO üyelerinin yaşadığı sorunlar da gündeme geldi.