Gündem

Gündem Haberleri

Demirağ “Mentorluk ve eğitim programları uyguluyoruz”

Ege Bölgesi’nin görevli elektrik tedarik şirketi Aydem Perakende, kadın yönetici istihdamında ülke çapında büyük bir başarıya imza attı. Inbusiness Dergisi’nin gerçekleştirdiği ‘’İş’te Kadının Yükselişi Araştırması’’nın sonuçlarına göre Aydem Perakende, orta kademede çalışan kadın yönetici oranı en yüksek şirketler arasında 11. sırada yer aldı. Aydem Perakende Genel Müdürü Çağdaş Demirağ, kadınların çalışma hayatına katılımını desteklediklerini ve yöneticilik düzeyinde sayılarını artırmaya da büyük önem verdiklerini söyledi.

“Milas için hizmet üretmeye devam ediyoruz”

Milas Belediyesi kırsal mahallelerdeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Planlanan programlar çerçevesinde çalışmalarını sürdüren ekipler belirlenen mahallelere taş duvar imalatı çalışması yaparak, hizmetlerini sürdürüyor.

Seydikemer Belediyesi’nden Kadınlar Gününe özel video

Seydikemer Belediyesi’nde farklı birimlerde çalışan kadın personeller, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü hazırlanan özel bir video ile kutladı. 

Çoban, “Kadına şiddet en az cezalandırılan suçtur”

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İlçe Başkanı Çoban, “Kadınlarımız geleceğimizdir. Çocuklarımızı besler, eğitir, gözetir ve ömür boyu korurlar. Kadına şiddet dünyada en yaygın ancak en az cezalandırılan bir suçtur” dedi. 

8 İlde kısıtlamalar geliyor

Koronavirüs risk haritası ve renk kodu tablolarında 8 il için son dakika açıklaması yapıldı. Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de haftalık vaka sayılarını açıkladı İstanbul'un da aralarında bulunduğu 8 şehirde önümüzdeki hafta itibarıyla yeni kısıtlama ve yasakların gelme ihtimali belirdi

Başkan Otgöz kadın personellerin Kadınlar Günü’nü kutladı 

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, belediyenin kadın personelinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. 

Yalçınsoy, “Ailenin temel taşı kadınlarımızdır”

AK Parti Seydikemer Kadın Kolları Başkanı aynı zamanda Seydikemer Belediye Meclis Üyesi Zeynep Yalçınsoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Yalçınsoy, “Toplumların temel taşı aile, ailenin temel taşı ise kadınlarımızdır. Hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır” dedi. 

Ekinci, “8 Mart farkındalık günüdür”

İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Muhtar Gizli, “Tarihimiz yok olmasın”

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde 6 adet tarihi su sarnıcının bulunduğunu belirten Mahalle Muhtarı Mustafa Gizli, yetkililerden bu sarnıçların restore edilmesini talep etti. Muhtar Gizli, “Karaçulha Mahallesi’nin çeşitli bölgelerinde bulunun bu 6 sarnıcın bir an önce restore edilmesini istiyorum. Günümüzde böyle göçük vaziyette kalmasını istemiyoruz. Tarihimiz yok olmasın” dedi. 

Konu hakkında gerekli başvuruları yaptılar 

Fethiye’nin Esenköy Mahallesinde köpek, kedi ve tavukların tarlaya atılan zehirli buğday yüzünden telef olduğu iddia edildi. Mahalle sakinleri olaya tepki göstererek, CİMER’e ve gerekli yerlere şikayette bulunduklarını dile getirdiler. 

Erbaş'ın testi pozitif çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Koronavirüs’e yakalandı. Üç gün önce belirti gösteren Erbaş’ın yapılan testi pozitif çıktı ve tedavi altına alındı.

“8 Mart tüm kadınlara eşitlik, adalet ve özgürlük getirsin”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 

Başarır, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklamada bulundu

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu adına Çiğdem Sandıkçıoğlu Başarır, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklamada bulundu. 

Köktener, “Amacımız önce merdiven altı basını yok etmek”

İnternet Gazeteciliği Federasyonu (İGF) Başkan Vekili ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği(İGD) Başkanı Seda Köktener, Marmaris basınına İnternet Gazeteciliği Federasyonunun ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Federasyon ve dernek olarak gün geçtikçe büyüdüklerini ifade eden Köktener, “Amacımız ilk önce merdiven altı basını yok etmek. Bunun için birlik olmamız gerekiyor” dedi.

SED Medya'dan İletişim Başkanlığı Müdürü Sağun’a Ziyaret

SED Medya Yönetim Kurulu ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, ekibiyle birlikte İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun’u ziyaret ederek, yeni ofislerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Ziyarette Muğla basını hakkında fikir alışverişinde bulunulup, Sezgin Sağun ve ekibine yeni ofislerinde iyi çalışmalar dileklerini iletti.       

Menteşe ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nde 12, eğitimde 5. sırada

Menteşe, Toplumsal Cinsiyet Endeksi’ne göre eğitimde Türkiye’nin 5. İlçesi oldu. Yanındayız Derneği, Kanada Büyükelçiliği ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde Türkiye’nin ilk ilçeler bazında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği endeksi hazırlandı. 

Suriyeli vatandaşlar için camilerde para toplandı

Fethiye’de de toplanan bağışlar, Suriyeli sığınmacılara 'dört duvar' olacak.

“Çağdaş bir projeye imza atıyoruz”

Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan Cumartesi Pazaryeri olarak bilinen, Güneş enerjisi santrali (GES) projeli kapalı pazaryerine temel atma töreni gerçekleştirdi.

Korkmaz, “Hiçbir turist teknesi kendi başına demirleyemeyecek”

Fethiye merkez ve Göcek’te bulunan deniz hudut kapılarına düzenleme getiriliyor. Turizm sezonu başlamadan önce Fethiye ve Göcek’teki deniz hudut kapıları; 1. Sınıf hizmet verebilecek şekilde düzenlenecek. Daha güvenli ve emniyetli bir hale getirilecek olan deniz hudut kapılarında covid-19 pandemi tedbirleri de tam olarak uygulanacak.